Akumulacije u vrtu sa svojim rukama, ili sva pravilaSadržaj:

Sve više i više prigradskih naselja na vrtove pretvoren u predivan čovjek-made pejzaža. To je i razumljivo. Hitna potreba za naše sugrađane ne osjeti u biljnom plantažama, ali sami pokušati kao krajolik dizajner, mnogi ne smeta. Stoga, da bi zamijeniti vrt kreveta dolaze flowerbeds, travnjaka, rock vrtovima, i naravno, sve vrste vodoyemchiki i fontane. Međutim, ako s leja i travnjaka, mi i dalje nekako nositi, aranžman umjetnih ribnjaka u vrtu često izaziva neke poteškoće.

load...

Najčešći uzrok kvarova dovoljno malom prostoru izdvojila za ove vodna tijela. Na kraju krajeva, za čisti umjetni ribnjak treba vrlo impresivne veličine zemljište – samo predstavlja autonomnu ekosistem u ribnjaku. Mali ribnjaci zahtijevaju stalnu brigu. Također, začudo, ali to je malo teško ući u ribnjak u pejzaž zemlje stranice. Ovdje je važno, a ne samo njegove veličine, ali oblik, kao i dekorativni okvir.

Nažalost, nisu svi turisti imaju urođenu čulo ukusa, a ne svaki domaći graditelj i dizajner zna kako da u praksi znanje skupljene. Pa kako onda izgraditi u vašem vrtu umjetni rezervoar? Koje greške treba pokušati izbjeći? Kako da se brine za čovjeka-made ribnjaka u zemlji? Hajde da pokušamo da razumemo.

Izgradnju rezervoara

Ako vaš području sajt dopušta, to je najbolje da se uradi veliki ribnjak, koji će se na kraju pretvoriti u potpunu ribnjak sa zatvorenim ekosistema. Međutim, takva izgradnja će morati koristiti usluge stručnjaka. Nakon svega, trebat će vam da iskopaju veliku jamu, da ojača svoje dno i zidove od armiranog betona, a zatim o tome da hidroizolacije materijala. Međutim, ako je potrebno, vrijeme zaliha i trud i raspoloživost sredstava u vrt ribnjak, a može izgraditi svoje.

load...

Ali postoji jednostavniji način – upotrebu posebnih rezervoara za ribnjake. Takvi spremnici mogu se kupiti u vrtu kuće, i raznih oblika i veličina će prevesti vaše najluđe fantazije. Ovdje je način da se aranžman ribnjak imamo sa sobom i pogledati više detalja.

Čitav proces stvaranja takvog ribnjak u vrtu je postavljen na jednostavan plan:

  • jame iskopali pod obliku gotovih kontejnera;
  • Ona je postavljena preko nivo kapacitet ribnjaka;
  • pijesak ispunjen prostor između zidova jame i kontejnera;
  • Plaže uređen i zasađen biljkama;
  • Ribnjak napuni vodom.

U praksi, ova shema se provodi tako. Odabir i kupovina kontejner ribnjak i dostaviti ga na gradilište. Zatim odaberite mjesto u ribnjaku. Važno je da u blizini nije bilo velikih stabala, jer će spriječiti korijene kopanje jame, i pada iz krune lišća i plodova se potom zapušiti ribnjak. Dakle, stavite posudu u odabranom području, a zatim koristite klinove i užad “ocrtava” konture budućeg ribnjaka na rezervoaru oblik.

Sada ćemo početi kopati jamu, izlazak iz deset centimetara od određene staze. Usput, dubina iskopa treba da bude deset do dvadeset centimetara više od visine rezervoara. Vrlo često, kontejner zidovi imaju stao oblik. Potpuno isti oblik i zidovi moraju imati jame. Kada je jama je spreman, na dnu mora pour desyatisantimetrovyh pijesak krevet, što će olakšati skupljanja rezervoar napunjen vodom.

load...

A sada smo postavili oblik iskopao rupu i poravnajte ga libelom. Imati idealan položaj tenka, napunite je sa trećim količinom vode. Sve praznine između zidova kontejnera i popuniti rupu mokrim pijeskom koji je pažljivo zbijen. Paralelno sa ovim radovima postepeno napuniti rezervoar s vodom. Kada je instalacija završena, ukrasiti sa kamena i zemlje naše obale i posadili biljke.

Prvo smo iskrcati ukrasne vodene biljke, koji će se nalaziti na najdubljem području ribnjaka. Zatim kreće na banke, sadnju biljaka, u posljednje ukrasiti sebe obalu.

To je sve što je jednostavan proces stvaranja veštačkih ribnjak sa svojim rukama. Ali nije tako lako kao što se čini. Često, čak je s ljubavlju i sva pravila ribnjaka ne izgleda savršeno, a na kraju se pretvara u pravilu neprivlačne duboko lokva u mutnoj vodi. I to se događa zbog grešaka u toku izgradnje.

Eventualne greške u izgradnji rezervoara

Greške koje smo priznati u izgradnju ribnjaka u vrtu sa svojim rukama, takođe, mogu se klasificirati kao:

  • pogrešan izbor lokacije za akumulacije;
  • pravilno odabrana veličina i oblik ribnjaka;
  • Greške u izboru biljaka;
  • nedostatak brige ili otsustvie;
  • nepotrebne ulepšavanja.

Odabir lokacije

Ako vaš vikendice se nalazi pod uglom, ili brdo ili ravničarska, onda smatram da je olakšanje pri odabiru mjesto pod ribnjak. Ako postavite akumulacije u gornjem dijelu okućnice sajta, to će biti teško vidjeti. Ribnjak, koji se nalazi na brdu, kao i okružen zemljanim nasipom, će izgledati vrlo neprirodno.

Ako ste izgraditi ribnjak u dolini, onda se može ispustiti otopljena voda, a iste Soaked zemljišta ili vode kada zalijevanje. A zajedno sa vodom u ribnjaku mogu ući sve vrste vrt kemikalija i gnojiva. Stoga, za ribnjak morate odabrati glatka, vrlo vidljive stranice, zaštićen od kiše i otopljena voda. Važno je da se u neposrednoj blizini ribnjaka nije rastao veliki voćaka. Ali i da je potpuno otvoren prostor za sunce ribnjak, takođe, ne može se postaviti. Ako se ribnjak biti na suncu za više od četiri sata dnevno, voda u njemu brzo procvasti.

Izbor forme

Prilikom odabira obliku rezervoara, stvorio svojim rukama, važnost i veličinu prigradskom naselju, a njegov stil, a lokacija lokacije rezervoara. Obale je mali ribnjak ne bi trebalo biti vrlo robustan. Prvo, to će biti teško da kopaju rov u takvom obliku, i drugo, takav oblik ribnjaka će izgledati vrlo neprirodno. Ako ste postavljanje ribnjak u sredini asfaltiranih površina, najbolje je da daju prednost pravilnog geometrijskog oblika.

Okrugli, ovalni ili pravougaoni ribnjak, idealno za pejzaž vrt, uređen u regularnom stilu. I evo za pejzaž vrt pogodan nepravilnog oblika ribnjaka s curvy obale. Što se tiče budućnosti dubine ribnjaka, odaberite kontejner maksimalne visine od kojih ne prelazi jedan metar. U ovom slučaju, dubina dvije trećine na području budućnost svoje ribnjak ne smije biti više od šezdeset centimetara.

Izrada obale

Najčešće greške prilikom uređenja rezervoara stvorio rukama, – neuspjeh maskiranje rubove kontejner ili film, koji je bio pokriven jame. I kosim ruba rezervoara, a film u svakom slučaju ne treba samo ležati na terenu. Kada se nivo vode u ribnjaku smanjuje (npr za vrijeme elementarne isparavanje), film ili kontejner rubu odmah goli. I izgleda barem ne estetski ugodan.

Zbog toga, na gornjem rubu perimetar ribnjaka se mora uraditi desyatisantimetrovyh terasa širine. I na ovoj terasi imaju dekorativno kamenje, organizirati odlaganje prljavštine i posadio biljke. Ako je teško steći pogodan za uređenje kamenje, zatim maska ​​rub ribnjaka, napravio svojim rukama, mogu biti umjetni ili prirodni ravnih kamenih namijenjen za asfaltiranje.

Ako dekoriruete obale okruglog ili ovalnog gromada, a zatim izaberite kamenje različitih veličina, kako bi se izbjeglo efekat perle. Imajte na umu da kada su različite veličine teksture i boje kamenje za dekoraciju treba da bude isti. Plaža ne čine samo s kamenjem – to i izgleda neprirodno. Dio obale može sipati šljunka terenu biljnog pokrivača, ili obrnuto, visok žbunastom cvijeće (npr ljiljan ili iris).

Ukras

Višak sve moguće ukrase (montiran oko rezervoara vrta skulptura, lampioni, fontana i vodopada) – znak lošeg ukusa. Naravno, ukrasiti ribnjak, izrađene ručno, potrebno je, ali to mora biti pravilno učinjeno. Zaustavite izbor na bilo koji element dekor, maksimalna – u dva. Neka to bude, na primjer, fontana i stajao u blizini ribnjaka figuricu gnome (ptice, male životinje).

Ako je sama fontana zastupa skulpturalne kompozicije, sve dodatne brojke će već biti suvišan. U tom slučaju je najbolje da se dogovorite za fontane rasvjetu, ili staviti u ribnjak ili u blizini lijepim lampiona. Vodopad (kao element dekor) – potpuno samodovoljna ukras rezervoara, je sa svoje ruke. Nijedna druga takva ukrasa dekor više ne toleriše. U principu, ne zaboravite da je najbolji – neprijatelj dobro. Ponekad prekrasne biljke koje sam posadio na obali rezervoara, napravio svojim rukama, je sasvim dovoljno.

Izbor biljaka

Još jedna greška u regeneraciji čovjek napravio ribnjak u vrtu – pogrešan izbor biljaka. Prva stvar koju treba uzeti u obzir prilikom odabira zeleni dekor vašeg ribnjak – lokalne klime. Kako izgleda atraktivno ili biljke na svijetle slike, morate izabrati samo one koji odgovaraju vašoj regiji. U suprotnom, sredstva i snage, a time će se izgubiti – biljke jednostavno ne uzeti korijena.

Vrlo važno je veličina biljke. Na primjer, pala je na obali malog ribnjaka ili veliki izvaljen postrojenja vizualno čine još manji. Ovaj efekt će stvoriti i velikih stabala raste u blizini malog ribnjaka od strane svoje ruke. Ali, ako je ribnjak ima impresivnu veličinu, slobodno posaditi viši biljke ili uzoraka s velikim lišćem i cvijećem.

Vodene biljke imaju tendenciju da rastu vrlo brzo i može eventualno pokriti cijelu površinu ribnjaka. Usput, birajući vodene biljke za vaš ribnjak odmor, zaustaviti na samo jednu ili dvije vrste. I ne zaboravite da su neke vodene biljke su pravi agresori i jednostavno istiskuju bilo susjeda.

Ako ste postavljanje film tijelo vode, onda ne stavljajte ga u blizini grmlje i drveće, dajući podzemni izdanci i žitarice sa oštrim korijenima. Ako uzmete biljku iz prirodnih tijela vode, budite sigurni da ih dezinficirati prije preseljenja. I zapamtite da prodavnicama često prodaju vodene biljke koje prezimljuju samo u uvjetima staklenika i nije pogodna za otvorene vode, napravio sa svojim rukama u zemlji mjestu.

Briga za umjetni ribnjak

Da biste bili sigurni svoj umjetni ribnjak izgledala prirodno i učinkovito, morate se brinuti o njemu. U brigu ne samo potrebne velike bare, koje proizvode zatvoren ekosistem. Mali ribnjaci u vodi neminovno cvjeta koje mogu uzrokovati da se raspadne i smrt biljaka. Da bi se smanjio izglede vode cvetanja, ribnjak eventualnoj potrebi nijansi. Također može biti posađeno u pogonu oxygenators ribnjak proizvode kisik. Pomaže u borbi za čistoću ribnjaka i filtriranje vode sistema, kao i posebne hemikalije.

U ljeto je sigurno dodati vodu u maloj bari, napravio svojim rukama. A ako je ribnjak je zasađeno bilje, potrebno je da ih prate i izostavljanjem mrtvih uzoraka i uklanjanje trulim dijelovima biljaka. Također je potrebno da biste očistili površinu vode iz svih vrsta nevažnih otpadaka – lišće i plodove, insekte, suhe trave i grančica.

U jesen vještačko jezero, izrađene ručno, očistiti od mulja, a uoči zimskih preseljen iz njega nije prezimljavanje biljaka. Vode plastike kalup pola prazni, a nekoliko plastičnih boca nalazi na dnu, pola napunjena vodom. To će spriječiti Lopin u rezervoaru za vrijeme hladnih zimskih. Ako je ribnjak postavljena na bilo koju tehničku opremu, a zatim u zimi se mora očistiti.

Sa početkom proljeća ribnjak dopuniti vodom, podmetnuo overwintered ili novih postrojenja i povratak na mjesto pumpe i filteri. Tipičan ljeta nastavlja se brinu za umjetni ribnjak.

Ako niste spremni da se posveti dovoljno vremena da svoje čovek napravio ribnjak, bolje je da se ne opremiti bare na svom vikendice. Zadovoljstvo mi je, na žalost, nije slobodan. Bez odgovarajuće njege svoj ribnjak će se pretvoriti u neatraktivnim mutna lokvu, koja je, osim toga, može smrdi.

Ali pažljivo i promišljeno brigu čak i najmanji tijelo vode će biti pravi ukras vrta. Zamislite … Tih žubor vode u fontani, hladan sprej, sunčevog odsjaja na površini ribnjaka, šuštanje lišća, cvrkut cvrčaka – komad raja u vašem vrtu. Primamljivo? Dakle, sve je u vašim rukama. Sretno!