Anti-celulit masaža trbuha: kako to da uradiš?Svako od nas želi da bude tanak i lijep, ali dešava se da u ostvarivanju nemaju ni vremena ni energije, pridržavanje strogih dijeta komplikovan raspored života i žudnja za dobru hranu, ali i dalje želimo da vaše tijelo savršeno. Da pomognu u takvim slučajevima dolazi do celulit masaža trbuha i drugim dijelovima tijela, koji će zategnuti kožu i uklanja hrapavost masnog tkiva.

To rade sami mogu biti, to ne zahtijeva nikakve sofisticirane opreme, osim jednostavno u izvršenju. Naravno, to neće biti panaceja za akumulaciju masti čisto, fizička aktivnost i revizija dijeta je i dalje potrebno. Ali, kao što se često dešava, prva akcija za sebe može predstavljati cijeli niz promjena.

load...

Kako napraviti anticelulit masaža

Imajte na umu da najimpresivniji rezultati se mogu postići ako masirati na prazan želudac, a onda ćete dobiti više duboko proučavanje mišića. Budite oprezni, navika nakon prvog izložena područja može povrijediti postupak na isti može biti blago modrice. Ne brinite, ovo je dokaz o kvalitetu za masažu, ali u ovom slučaju potrebno je pažljivo regulirati pritisak.

Pre nego što krenete u istraživanje sebe tehnologiju, morate učiniti nekoliko stvari. Prvo moramo očistiti i zagrijati kožu, ovo brušenje suho savršeno uklapaju. U idealnom slučaju, oni treba da se radi sa posebnim Četka ili masaža rukavicom. Koža treba masirati u krug, uvijek u smjeru kazaljke na satu, dok se malo crvenilo. Ovaj postupak ne bi trebalo da plaćaju više od pet minuta, jer možete oštetiti površinu kože. Ako se predviđenom polju masaže imaju čireve, opekotine, ili druge povrede integriteta poklopca, trljajući ova mjesta su kontraindicirana.

Nakon priprema kože, možete početi. To je najbolje koristiti posebne ulja za masažu ili kreme, ali ih možete zamijeniti puder. Imajte na umu da, kao što je u slučaju grijanja na koži, sve pokrete treba raditi u smjeru kazaljke na satu. Pobrinite se da su ruke bile “meke” i “mirno”, jer je, bez obzira na mogućnost kupovine raznih specijalnih alata, naše ruke – najbolji mogući alat.

load...

Ako govorimo o osnovnim tehnikama bez upotrebe meda ili limenki, ne toliko. Za početak priče o prstohvat tehnike, ovaj tip masaže treba uraditi u ležećem položaju; nanošenja anticelulitne kreme će poboljšati učinak, ali možete koristiti običan ulje za masažu. Opustite se i zgrabi puta masti prstima, onda kako to da se kreću u krug, brzo grabi fold, povećavajući pritisak sa svakom novom krugu. Ovaj postupak se mora obaviti u roku od deset do petnaest minuta, tokom vremena, povećavajući vrijeme sjednice. Ova naizgled jednostavna forma masaže je vrlo efikasna, to pomaže da postignu zadivljujuće rezultate u kratkom vremenu.

Još više jednostavno, ali vrlo efikasan pokreta – kružnim pokretima otvorene ruke s raširenim prstima, princip je isti – ponavljaju pokrete, sa svakom krugu povećava pritisak. Ali ne preteruj. Možete napraviti pesnica i zglobovi vodio želudac. Ako kombinujete ova metoda i alternativne sa otvorenim ručna masaža, rezultati nekoliko tjedana ćete se iznenaditi.

Također je izuzetno efikasan anticelulit masaža medom – ova tehnika je izmišljen odavno i, u stvari, vakuum masaža. Za njega trebate malu količinu meda, ako želite, možete dodati malo eteričnog ulja. Palme, koji se primjenjuju med, je šamar na stomaku. Med zbog svojih svojstava kao što prijanja uz kožu dlana, a kad se skine ih, stvoriti isti efekt vakuuma.

Ako se u postupku kože dati prljavo bijela supstanca iz pora, ne brinite – ovo je prirodan i zdrav proces izdvajanja toksina. Trajanje tretmana – oko pola sata; tokom masaža je najefikasnija alternativni tapkanjem i milovati. Nakon završetka, uzeti toplo, ali ne vruće, tuš.

load...

Moguće je, kombinirajući posao sa zadovoljstvom, koristi za anti-celulit masaža običnim tušem. Masaža voda će učiniti vašu kožu glatkom i podatnom i poboljšati funkcioniranje gastrointestinalnog trakta. U izvedbi, to je jednostavno kao med I otrgnula. Prije početka postupka za podešavanje temperature vode – to bi trebao biti toplo ili hladno. Cilj tok vode na stomaku i dovesti ga u krug u smjeru kazaljke na satu, promjena pritiska temperature i vode.

Ova masaža je lakše raditi na redovnoj osnovi u odnosu na druge vrste. Teško je prisiliti sebe da se u radnju i kupiti med, ili utabamo vrijeme ujutro, na prazan želudac da pravilno uštinem; ali tuš uzima svako od nas, tako da sebi deset minuta tijekom tretmana higijenski voda je uvijek moguće. Rezultati redovnih masaža, što ćete učiniti s vodom, će biti prikazan u nedelju dana i da ćete biti ugodno iznenađeni. Međutim, imajte na umu: Ova masaža je kontraindiciran u trudnoći.

Naravno, anticelulit masaža u trbušnoj oblasti treba uraditi prilično oprezno. Previše duboka studija može negativno utjecati na rad unutarnjih organa, koji su u ovom području mnogi. Stoga, za značajne rezultate će trajati duže nego, na primjer, pantalone zoni. Ali ne gube strpljenje i ne baciti ga.

 

Ako ste prilično redovno učiniti nešto od tri opcije za masažu, vaš lik će se promijeniti, pogotovo ako su njihove alternativne ili kombinirati. Naravno, ako ste čak i blago će ispraviti dijetom i oživi malo sport, ples ili jogu, rezultati neće što ste čekali predugo.