Biciklizam – pogodnosti za zdravlje i ljepotuSadržaj:

Svake godine, oko pedeset miliona bicikala proizvedenih u svijetu, što znači da je veliki dio čovječanstva voli sport, zdrav način života. Kakav korištenja bicikla za ljudsko zdravlje? Da, to je od neprocjenjive vrijednosti: to je blagotvorno djeluje na mišićno-koštanog sistema, i tretman vaskularnih distonije, i proširenih vena. Kada okrenete pedale bicikla uključeni u rad istovremeno mišiće zdjelice i nogu, koji trenira gležnjevi i teladi, ABS i bedra. Osim toga, biciklizam podići raspoloženje i odvratiti od svakodnevnih problema. Prednosti bicikla pismenog mnogih knjiga i članaka, jer živimo s vama u trenutku kada zdravstva i sporta da se ne samo korisno, ali i moderan.

Zašto bicikl bolji TV

load...

Ne zaboravite kao dijete voleli smo da vozi na biciklu u dvorištu bez umoran da pedal cijeli dan? Na žalost, kao odrasli, mi rijetko naći vremena za prijatelja dva točka, a gotovo da i ne razmišljam o tome da je biciklizam nam sada treba – u periodu od konstantnog stresa i hroničnog umora. Dolazi kući s posla ili škole, mi umorno sjesti za kompjuterom ili TV, sef u saznanju da je ovo najbolji odmor. Evo samo krvavih očiju i česte nesanice malo nagovještaj da mi nešto ne. To može biti mudro tražiti drugu opciju večernju zabavu – kao što su biciklizam?

Korištenje bicikla u našem mahniti tempo života je neosporna. Stotine velikih kompanija koje se bave proizvodnjom robe za sport, pružiti potrošačima razne vježbe bicikle. Koji se bave njima u fitness centru, netko u žurbi da dođem kući, ali ipak niko, čak ni najbolji simulator nije zamjena za vožnju pravi bicikl na svježem zraku. Reklo bi se, u čemu je razlika? Ali vjetar u kosi, žuta lišća na pločniku, ptice kruže visoko na nebu – samo daleko od svega toga, možete napuniti vaše pozitivne energije i osmijeh bez razloga prije kraja dana. Da li je moguće dobiti sličan osjećaj sjedi na sobni bicikl u zagušljivoj sobi sportskog centra?

A onda, žena na biciklu – to je samo jako lijepo! Grudi, leđa zavodljivo izvijala. Popa – nazad kreće glatko u vremenu sa kretanjem pedale. Ono što čovjek može stajati za bilo, a ne na ljepotu u prolazu? Teško da je moguće postići isti efekat sjedi kod kuće gledajući televiziju, i ja ću do prošle hamburger. Dakle, ne mislim dva puta: bicikl i pomoći oblik i podignite raspoloženje, zdravlje i spasiti.


Bicikl Health Benefits

load...

Možda je najveća korist bicikla je da respiratornog sistema tokom vožnje je vrlo aktivno radi. Izrada dugo bicikl putovanja, pravimo pluća rade punim kapacitetom. Kao rezultat toga, krv obogaćena kisikom, se isporučuje na ćelije u mozgu i druge unutrašnje organe. Posebno velike koristi biciklizma za one koji puši mnogo: za vrijeme kretanja u plućima javlja aeraciju, koja pomaže osloboditi nagomilanih štetnih tvari koje se nalaze u duhan.

Ako patite od proširenih vena, onda samo treba probati biciklizam! Aktivno okretanjem pedala, napravite u bijegu krvi kroz vene velikom brzinom, što pomaže da se smanji smetnje u posudama čvorova. Čak i ako vaše noge potpuno bez neprijatnih venske “Vene”, prevencija bolesti u obliku redovnih biciklizam neće vas povrijediti.

Još jedna nesumnjivu korist bicikl – poboljšanje kardiovaskularnog sistema ljudski. U to vrijeme, kad pedalu svoj srčani mišić rapidno opada – postoji obučava svoje srce izdržljivost (nije za ništa se zove kardio bicikla vježbe). Jedina stvar: ne preteruj! Ako niste izračunati svoju snagu i da srce prevelikog opterećenja, dobit ćete ozbiljne zdravstvene probleme umjesto dobro.

Nemojte smanjiti prednosti biciklizam za vaš nervni sistem. Slažete se da bicikl – to nije samo vježba, ali i odvlačenje pažnje od problema, a priliku da se opustite u samoći. Ponekad vrijedne ideje i inovativna rješenja, dolazi upravo u toku ležerno šetnje na biciklu. Uočeno je da je među onima koji su uključeni u biciklizam, više stresa otporan ljudi (a ovo je definitivno plus u našem ludo vrijeme, zar ne?)

load...

Jeste li znali da umerena biciklizam pomaže trudnici na plod da dobiju iste prednosti u pogledu zdravlja i razvoja, kao i da je njegova majka? Naučnici sa Michigan State University, SAD otkrili da te žene su u poziciji da redovno obavljanje umjeren biciklizam, trudnoća je mnogo lakše nositi, a priliku varijacije u intrauterini razvoj svoje djece – pedeset posto niže. Naravno, ne dobijem iza bicikl točka za žene u zadnjim fazama trudnoće, kao i onima koji nisu prijatelji sa sportom, a ne vrlo sigurni osjećaj na prijatelja dva točka. Ali iskusnih biciklista baciti transport dva točka tokom trudnoće nije potrebno.

To je iznenađujuće, ali vožnja bicikla – veliki prevencija kratkovidost! Činjenica je da je u toku kretanja ste stalno izgledati u različitim pravcima, promjenom kuta gledanja, i zaviriti u daleku objekte od vas. O najboljem gimnastika za očne mišiće ne moraju da sanjam! Ako se ne iskušenje pomisao na predstojeće posjete oftalmologa da izaberete naočare ili kontaktne leće za oči, samo da vašeg prijatelja dva točka i idem s njim na rekreativni izlet.

I, naravno, biciklizam prikazuje sve koji žele izgubiti nekoliko kilograma višak kilograma. Kada vozite brzinom od oko devetnaest kilometara na sat možete narezati stotinu kalorija. Osim toga, biciklizam pomaže ubrzati metabolizam u organizmu, što znači da ćete izgubiti težinu i mnogo brže. Na primjer, na konstantnoj dijeti, ali sa dnevnim biciklizam, za godinu možete baciti šest do osam kilograma viška kilograma. Ako želite da postignete više impresivne rezultate, potrebno je dodati pravilnoj ishrani u sportu. Biking – to nije samo rad i vježbe, ali i ugodan diverzija. Slažem se da je izgubiti na težini, dok se zabavljate – nice?

Između ostalog, djevojke koji vole biciklizam, dobro razvijen osjećaj za ravnotežu i motoričke koordinacije. I brzina odgovora imaju red veličine veći nego kod onih koji nisu upoznati sa biciklizam: nestandardne situacije na putu, potreba da se donose odluke brzo rade svoj posao! I pored svih ovih koristi, možete samo proširiti vidike: to nije samo oko kuće se vozi! Doći će dan kada se odlučite na biciklu za grad da uživaju u okolnim kao daleko od dosadnog grada. I ne postoji daleko grupi vožnje biciklom u društvu istomišljenika!

Koristi od bicikla mogu razgovarati beskrajno, jer pored sve prednosti koje ona donosi na naše zdravlje, bicikl je ujedno i najveći ekološki transport. Ne zagađuju okoliš, a na proizvodnju vašeg prijatelja dva točka se troši samo oko pet posto energije koja se koristi za stvaranje automobila.


Zanimljivosti o biciklu

  • Riječ “bicikl” u doslovnom prevodu sa francuskog znači “brzo nogama”. To je ušao u upotrebu u šezdesetih godina devetnaestog stoljeća;
  • Biciklisti u obliku kakav poznajemo danas – dva točka i tradicionalne veličine – pojavio u 1900;
  • Na istu potrošnju energije tijela, krećući se na biciklu, krećemo tri puta brže od normalnog hoda;
  • Pedeset Dane Fred Rompelberg postavio svjetski rekord za najvišu stopu biciklizma: 268,831 kilometara na sat!
  • Jedno parkirno mjesto za automobil nalazi se dvadeset-bike;
  • Kina čini za jedan automobil dvesta pedeset bicikle;
  • U 2005. Godini, Velikoj Britaniji donijela je istraživanje na temu od najistaknutijih izuma čovječanstva, od 1800. Pobjednik je priznata bicikl, broj glasova koje je zaobišla, kao izuma što su telefon i internet, uzeti zajedno;
  • U Latviji, svaki biciklist mora imati vozačku dozvolu za pravo vožnje bicikla. U Poljskoj i Češkoj biciklista “, sjeo za volan” u stanju opijenosti, je odgovoran za punom obimu zakona, u rasponu od novčane kazne, zaključno sa zatvorom do dvije godine;
  • . List “Vesti”, 1903/08/03 G: “. Na glavnim ulicama St. Petersburga kažnjen 204 biciklista – Oni nemaju pravo da putuju oko grada ova kazna ih je zadesila u vezi sa činjenicom da imaju stroga pravila su povrijeđena, to jest, za vožnju na panelima . Danas u Sankt Peterburgu, postoje 27.000 biciklista “.