Cervikalna erozija i njegove laserski tretmanSadržaj:

Zdravlje ženskog reproduktivnog sistema – to je najvažniji dio ženskog zdravlja u cjelini. Uostalom, ginekolog savjetovao da posjeti što je češće moguće. To ne samo da utiče na sposobnost da imaju djecu.

load...

Biti zdrav za bilo ljepšeg spola je također važno sa stanovišta psiho-emocionalnog.

Ukratko, to je multicast pitanje koje u svakom trenutku biti relevantni.

Naravno, kod doktora svi žele čuti da su potpuno zdravi i nema nikakvih problema. Ali to ne mora uvijek dogoditi. Na primjer, šta da rade za pacijenta, koji je čuo dijagnozu “cervikalne erozije”? Ono što ona će se morati suočiti u budućnosti? Ono što trebate znati o bolesti i njegovo liječenje? Na ovoj i mnoge druge stvari na.
Povratak na sadržaj

Uzroci erozije

Naravno, prvo budite sigurni da shvati šta je cervikalni erozije. Ovo znanje će pomoći da se bolje postati urnebesna u situaciji i razumijevanje ove bolesti. Bez detaljno objašnjenje neće očistiti opšte prirode bolesti i percepciji pacijenta.

load...

Govoreći općenito, cervikalne erozije je neka vrsta oštećenja sluznice maternice.  Prema tome, u vagini i maternice i njegove sluznice premaz potpuno drugačije. Vagina – slojeviti skvamozne epitela i sluznice maternice – je jedan sloj cilindričnih ćelija. Kada dođe do erozije premaza podataka offset, a oni nisu u svojim mjestima, koji su uzeli prirode. Također je to značilo erozijom i ulceracija u endometrijum površine.

Koji su uzroci tih nedostataka? To može biti zbog nekoliko faktora. To uključuje mehaničko oštećenje maternice, urođene poremećaje, smanjen imunološki otpora, kao i neke infekcije, spolno prenosive bolesti. Među njima, genitalnog herpesa, humani papiloma virus, i drugi. Osim toga, cervikalna erozija mogu se javiti nakon poroda (posebno u slučaju gravitacije), i nakon svakog intervencija u ovoj šupljine. Šanse da steknu ove bolesti značajno povećava prošlost abortusa kod žena.

U stvari, manja oštećenja sluznice maternice može doći s vremena na vrijeme u bilo koju ženu. Međutim, u zdravom organizmu da zaraste u roku od dvije sedmice. U prisustvu precipitacije i otežavajuće okolnosti, ozdravljenje ne može doći, a upala će se razviti još više.


Povratak na sadržaj

Kako prepoznati cervikalne erozije?

load...

Moram reći da cervikalna erozija ne pojavljuje gotovo bez simptoma, posebno u početnim fazama. Na primjer, ne postoji bol u donjem abdomenu ili nelagodu tokom odnosa. Međutim, nakon što je sam proces kod nekih žena može biti nekoliko, ali i dalje prilično uznemirujuće razdvajanje krvi. Nalazi se na ovaj simptom i treba ih rješavati.

Tipično, cervikalna erozija postaje odmah primijetili kada kod ginekologa. Specijalista može primijetiti crvenkaste mrlje na zidu maternice. Više precizne dijagnoze je napravljen pomoću istraživanja, koje se zove kolposkopija. Šupljine je pregledan pomoću posebnog povećalom uređaj s kapacitetom od 20-30 puta. Ako je doktor nešto čini sumnjivo, može se uzeti i biopsiju. Također, po svom nahođenju i može biti dodijeljena na neke druge dijagnostičke mjere.

Treba shvatiti da je cervikalna erozija zahtijeva pažljivo posmatranje i tretmana, naravno. U nedostatku dovoljno pažnje ovom pitanju u budućnosti mogu se pojaviti kao što strašne bolesti kao što displazija maternice, pa čak i rak. A to je mnogo ozbiljnije i opasne za život svake žene.


Povratak na sadržaj

Tretman cervikalne erozije laserom

Moksibustija strujnog udara – ovo je prilično uobičajen način liječenja cervikalne erozije, ali u ovom trenutku to je već zastarjela. Osim toga, kauterizacija trenutni ima niz značajnih nedostataka. Zato će se smatrati dalje metoda liječenja, koja u ovom trenutku nije samo najnapredniji, ali i najčešći. Ona preporučuje da ogroman broj doktora sa dugogodišnjim iskustvom. Ovaj tretman s laserom. To je također jedna vrsta spaljivanja, ali spaljivanje je kvalitativno drugačiji nivo.

Ova metoda je klasificiran kao benigni. Tokom intervencije javlja Moksibustija oštećena područja sa laserom. Nakon toga prethodno oboljelih dio postupno zarastaju. Važno je napomenuti da nakon zahvata gotovo da i nema ožiljaka.

U ovom slučaju, zdravo tkivo sluznice ne oštećen i ne utiče na ono što se događa ponekad kad druge tretmane. Izloženost javlja samo na pogođenim stranice. A to je značajan plus u korist lasera.

U budućnosti, to ne utječe na mogućnost trudnoće i poroda. Ovaj faktor ima značajnu prednost za one žene koje još nisu rodile. Jer za njih, neke od metoda liječenja cervikalne erozije je kontraindicirana samo iz tog razloga.

Laser protuupalno i antimikrobno radnji na zahvaćeno područje. Njegovi zraci ubrzavaju ozdravljenje, ublažava neugodnost i riješiti problem krvarenja tokom seksualnog odnosa.

Ovaj postupak se provodi odmah nakon menstruacije, odnosno 5-6 dan ciklusa. Osim toga, to treba učiniti uklanjanjem spiralu, ukoliko je to moguće. To ne uzeti puno vremena. Da, a ponekad nije ni potrebno da ide u bolnicu za liječenje. Samo u posebnim slučajevima, pacijent će možda morati da mu sredimo provesti neko vrijeme u bolnici pod nadzorom stručnjaka.

Kompletan ozdravljenja i oporavak nakon laserske kauterizacija se javlja kod oko 1,5-2 mjeseci nakon intervencije. Osim toga, može se dodijeliti lijekove da ubrzaju ozdravljenje.

Laserski tretman je pogodan za gotovo svakoga. Jedina kontraindikacija može biti samo slučaj kada je upalni web stranica došla do prevelike veličine. U ovoj situaciji, doktor može propisati drugačiji način kako tretirati bolesti.

Prema tome, erozija vrata maternice – bolest koja trenutno uspješno tretirati. Većina preferira metoda liječenja – je uticaj lasera. Naravno, sve je čisto pojedinca. Da biste to učinili, pogledajte osoba koja će izabrati terapiju, a ako je potrebno, odgovarajući tip operacije. Brz oporavak!