Child Psychology za roditeljeDa li ponekad pogledam svoje dijete sa iznenađenje? Pomislili biste da će, ako polako mrvice? I juče, poslušan i poslušan klinac postao Podsjećamo vas đavo? Naravno, u takvim slučajevima, roditelji su uplašeni i zbunjeni, često ne znaju kako da se ponašaju u datoj situaciji. I kome da se obrate za pomoć, roditelji ne shvataju uvek. Vrlo često, psihologija dece za roditelje je velika misterija.

Ove informacije u ovom članku je osmišljen kako bi pomogao roditeljima da shvate na takav komplikovana stvar kao dijete psihologije. Prošli smo kroz neobičan i predstavio informacije u poruci djeteta sa njegovim roditeljima. Nadamo se da ćete napraviti pravi zaključke iz dobijenih informacija. I zapamtite da je psihologija školske djece je veoma razlikuje od psihologije djece. Dakle, budite sigurni da se razmotri uzrastu vašeg djeteta.

load...

Mama i tata!

1. Ne upuštati sve moje hirove i maziti i mene! Ja sam svjestan da nije sve ono što ja pitam, stvarno mi treba. Samo na ovaj način Osećam te – koliko li mi dati odgovor na moje zahtjeve.

2. Nemojte se bojati pokazati neke čvrstinu u suočavanju sa mnom. Za mene, vašu firmu, ali fer taktika ponašanja u odnosu sa mnom će donesi mi daleko više dobra nego prepustiti sve moje hirove. Jedini način na koji sam mogao da me odvede na mjesto dizajniran i naučiti da ostvare svoje ciljeve u životu.

3. Ne odgovoriti na veliki obilje potpuno besmisleno i iskreno glupa pitanja da volim da te pitam. Ja sam apsolutno ne zanima odgovore na njih – Samo želim da vaš stalnu pažnju na moje lice, jer sva djeca su po prirodi – strašna egoisti. Ne upuštati moja sebičnost, inače će imati vrlo težak put u odraslom dobu.

load...

4. Ne brini i panika da pokažu svoje osjećaje o mojoj sve, čak i neznatan bolesti. Brzo sam shvatiti da je to najlakši način da biste dobili vašu pažnju, empatije i određeni broj koncesija. Vi ne želite da se malo pretendent?

5. Nemoj da me tretiraju kao mlađe dijete. U ovom slučaju, Usuđujem se da vam dati puno problema da postane placljivko i cmizdravac. I morate učiniti za mene, čak i one stvari koje ću biti u stanju da se dobro nosi.

6. Ni u kom slučaju ne bi trebalo davati u mojoj provokacije. Po pravilu, svi ovi trikovi su samo pokušaj da se proširi moje obim onoga što je dozvoljeno, a istovremeno još jednom testirati snagu živce i strpljenje.

7. Ako sam počinio bilo koje krivično djelo, nije potrebno da traži od mene da ti objasnim zašto sam to učinio. Dati vam odgovor – vrlo teško, a ponekad i nemoguć zadatak na sve, jer vrlo često, ne znam šta radim u svakom slučaju – to je normalna karakteristika djeteta psihologije.

load...

8. Nije potrebno da se stalno testira moje poštenje. Moj um je još uvijek nije dovoljno dobio jači, tako da sam bio pod stalnim pritiskom vrlo brzo početi da govore istinu. Nije potrebno da izazove razvoj negativnih navika govori istinu.

9. Nemojte ignorisati svoje strahove, ali ne i da im dam prekomjerne pažnju. Kao što je tvoje ponašanje može dovesti do toga da se bojim svega čak i više. Ali za mene je vrlo važno da se zna šta hrabrost.

10. Nemoj mi obećati ono što može učiniti. A ako obećaš – uvijek održimo obećanja. U suprotnom, moja vjera u tebe mogu posustati i ja ću prestati ti verujem.

11. U razgovoru biti strogo u skladu sa mnom. Jednom ili onemogućiti mi ništa, nikada promijeniti svoju odluku. U suprotnom, ja ću biti zbunjena i stalno će pokušati proširiti opseg onoga što je dozvoljeno. Potrebno je mnogo problema kako vas i mene vodi.

12. Ne tražiti greške kod mene stalno i ne prigovarate na mene za sve vrste malih stvari koje ne zaslužuju posebnu pažnju. U tom slučaju, ja ću početi na podsvesnom nivou za odbranu od stalnih napada i preskočiti sve što ste rekli, nema sluha.

13. Nemoj me predavanja konstantno i provesti objašnjenja rada tek tako, bez ikakvog moja greška, samo kao preventivna mjera. Vi ćete biti vrlo iznenađeni, znajući koliko ja znam o tome šta je dobro, a šta loše.

14. Ni u kom slučaju ne govori mi kako si savršen i bezgrešan. Ja mogu imati snažan osjećaj bezvrijednosti i nemogućnost postizanja svoj nivo. Kao rezultat toga, ja sam odrastao sam nesiguran čovjek.

15. Ne previše brinuti kada čujete riječ od mene, “Mrzim te.” Ja sam ni na koji način ne mislim tako stvarno! Volim te puno, samo želim da se pokaju za svoje riječi ili ukinuta kazna.

16. Mama i tata! Nemojte manipulirati riječima ljubavi! Nije potrebno da mi kažeš da me voliš, i odmah pitati o nečemu. Na taj način dajete mi je da shvatim da je ljubav – je nešto kao moneta za potkusurivanje. Kao rezultat toga, ja ću početi da pregovaraju s tobom. I vjerujte mi – pobjednik će ostati upravo ono što vam je potrebno.

17. To nije potrebno liječiti svoje greške i prekršaje, kao da sam počinio strašan grijeh. Ja sam muškarac kao što si ti. Samo još jedan malo. Ali, ipak, ja, kao ti, imaju pravo na greške i učiti od njih odgovarajuće pouke. Ovaj korak je vrlo važan za proces formiranja identiteta. Kao rezultat toga, ja ću se plašiti ništa na sve, a ne da se vara.

18. I nikad, mama i tata, nemoj me braniti od posljedica svoje greške. Na kraju krajeva, ja, kao i ti, učiti iz svojih grešaka. I ne zaboravite na činjenicu da sam stvarno volim probati nove stvari i eksperiment – jedini način na koji mogu znati svijeta. Morate živjeti s tim.

19. Ne pokušavaj da mi pokaže na neprihvatljivosti moje ponašanje direktno u jeku sukoba. Kada sam osjetiti snažne emocije: ogorčenost, bol, strah, ljutnja – Imam vrlo loše vide svaki pokušaj da razgovara sa mnom. Tvoje reči su jednostavno nije postigla svoj cilj. Mnogo je pametnije da jednostavno prekinem neželjeno ponašanje. Ali razgovara sa mnom bolje da se odgodi za kasnije kad se smirim, i ti i ja.

20. Nikada nemojte komentare mene, a pogotovo ne da me grdi pred strancima ljudi. Takav način ponašanja će samo izazvati nasilne proteste reakcije. Tvoje reči će začeti mnogo veći efekat ako razgovarati sa mnom u više opuštenoj atmosferi, i što je najvažnije, oči u oči.

21. Meni Češće hvale – nakon što sam uspješan razvoj je nemoguć bez vašeg odobrenja i razumijevanje. Međutim, nemoj me hvaliti, tek tako, nepravedno – pohvale mora zaraditi.

22. Važno je da mi je da znam da sam rođen da voli i razumijevanje roditelja. Vjerujte mi, iako sam bio premlad, a nešto ne razumem, ja i dalje osjećaju da nešto nije u redu u mojoj porodici. Ne kuni se ispred mene, molim te!

23. Neću žaliti ako Napominjem da moj mali brat ili setrenke plaćate više pažnje i, kako se čini, po mom mišljenju, ljubavi. Ja jednostavno napasti i vrijeđaju onaj koji dobije svoju ljubav. Ne radim ovo da te nerviraju. Samo da ja pokušavam za vraćanje pravde.

24. Kao već 6. – 7 godina, ja sam počeo da se interesuje za suprotnog spola. Nije potrebno da se pretvara da ne vidite na moja pitanja i da mi lažne informacije. Ako ne možete odgovoriti na moja pitanja, prijateljima i stariji drugovi brzo mi je objasnio da nisam našao u kupus ili roda donela. I vjerujte mi, to se može učiniti na način koji ti se ne sviđa. Možete mi je reći o odnosu među spolovima na jasan i pristupačan način za svoje godine.

25. Ne skrivaj od mene svoja iskustva i osjećaje. Naravno, zbog starosti, ne mogu shvatiti sve što se dešava u vama. I, iskreno, pretjerane iskrenosti može povrijediti samo moju psihu. Međutim, ne osmijeh i reći da je sve u redu, ako se osjećate loše. I dalje se osećam.

26. Mama i tata, ne brinite o tome da trošimo premalo vremena. Za mene je još važnije nije koliko smo zajedno, i kako provodimo ovaj put. Možete ostati u blizini danima, a ne čuju, a može se obavljati samo par minuta dnevno, ali u isto vrijeme da razumiju jedni druge savršeno.

27. Nemoj me koristiti kao argument za fizičke sile. Naravno, iz šamar mene ništa loše neće dogoditi. Ali dobro, previše – Ne mogu doći do zaključka da je onaj koji je jači – je uvijek u pravu. I to će dovesti do velikog broja problema u mom životu kao dijete i kasnije.

28. U tom periodu mog života, kada je posebno jak vršnjaka uticaj na mene, biti vrlo pažljiv prema meni. A iako u vrijeme kada je mišljenje prijatelja za mene je mnogo važnije od tebe, očajnički je potrebna vaša pomoć, zaštitu i podršku. Iako, naravno, nisam shvatio to i pokušavaju da odbije vašu pomoć. U ovom trenutku, ima smisla da pokaže neke čvrstinu i da ima svoj – kasnije, kad odrastem, ja ću ti se zahvalim za to.

29. Napravite prijatelj sa mnom, mama i tata! Naravno, prije svega vi, moji roditelji, ali to ne bi trebalo da vas spriječiti da postanu moji prijatelji. Na taj način ćete imati dvostruku kredibilitet u mojim očima: kao roditelji, i prijatelji. Ne brinite o tome da sam se u naš odnos će se kretati dalje od onoga što je dozvoljeno – vjerujte mi, osjećam se vrlo tanka x čak i kada je vrlo mlad.

30. Pokušajte da se ponašaju tako da vaše reči sa svojim akcijama. I osjeća slabo bilo neistinitost i laži u svojim riječima. A ako to ne učine, oni sami moraju da, zaključujem da dvostruki standardi – to je normalno. I nemojte se iznenaditi onda, u kojima sam odrastao u takvom licemjer.

Pogovor

Dijete psiholozi i pedagozi tvrde da je obrazovanje psihologije dijete treba da se zasniva prvenstveno na ljubav roditelja za dijete. No, čak i najsofisticiraniji psiholoških tehnika neće pomoći da izgradite odnos sa svojim djetetom, ako se ne oseća svoju ljubav i razumijevanje.

Ali je isto tako nije potrebno imati na umu da je ljubav slijepa i veoma je nepoželjno. Konstantna oprost svih hira djeteta, popustljivost, prije ili kasnije, neminovno dovesti do toga da će dijete biti jako razmažena. U bilo kojoj dobi, dijete treba znati takve reči je to moguće, ne možeš, ne sada. U protivnom, riskirate vratimo kući sebičan despot. I vjerujte mi – ako je trogodišnja, ljutito gazi njeno stopalo, zabava, onda tinejdžer u opasnosti vozite lud.

Ukoliko, iz bilo kojeg razloga, niste u mogućnosti da se nose sa problemima koji se javljaju u vezu koju imate sa svojim djetetom, ne ustručavajte se tražiti pomoć od kvalificiranog instalatera. Dobiti dijete psiholog je vrlo jednostavan. Ako je vaše dijete je još uvijek mali, možete se obratiti psihologa koji rade u vrtiću. A ako živite u velikom gradu i omogućava vam da svoju financijsku situaciju, imate priliku da se obrate posebnu kriznih centara, koja je specijalizirana u psihologiji djecu predškolskog uzrasta.

Ako govorimo o tinejdžeru, možete pomoći bilo psiholog – i za odrasle i obitelji. Usput, porodica psiholog u slučaju sukoba će biti vrlo korisno za obje strane – i tinejdžer i njegovi roditelji. A možda i roditelji mnogo više od samog djeteta. Na kraju krajeva, većina sukoba nastaju zbog pogrešne taktike roditeljskog ponašanja.