Clutch torbe: moderan, moderan, originalBez torbe kvačilo danas je teško zamisliti modernu ženu – ovo je elegantan, kada je stupio na svakodnevni život zahvaljujući Koko Shanel, postao iznimno popularan u posljednjih nekoliko godina. Minijaturni žensku torbu – nije ništa drugo nego modificirani novčanik koji prvi dame su bili prisiljeni da nose u svojim rukama. To zamijenjen je kvačilo, što je prvobitno dodatak za posebne prilike. Vreća bez ručke male veličine nosi, stiskala bazu, izgleda vrlo elegantan, savršen je za soiree ili pozorište.

Kvačilo klasičan izgled dozvoljava da nosi njen kompaktan, kreditna kartica, mobilni. Ali danas zahtjevi doveli su do toga da su ove torbe su povećale svoje volumena, a sada u kandžama slobodno nose šminku, dnevnik, sjajni časopis, i dr. To je ne čudi da takve vrećice, koje su postale mnogo više funkcionalna, možete vidjeti ne samo domjenke, ali i u kancelarijama, na ulicama. Iako postoje mini-kvačila, koji mogu ostati na dlanu. Najčešće se koriste filmske zvijezde i show business proći na crvenom tepihu na filmskim festivalima i drugim sličnim događajima.

load...

Što se tiče oblika originalne torbe, kvačila dizajneri nude razne modele. Mnogi od tih proizvoda imaju ručku, u nekim slučajevima je odvojiva, što čini kvačilo klasičan izgled. Moderni vreće mogu dobiti sa drškom petlje, takvi modeli su po visi na ruci. Materijali za proizvodnju vreća može se minijaturizovan svila, umjetna koža, krokodilske kože i dr. Kao dekoracije elita modeli koriste zlata i dragog kamenja, u demokratskom embodiments kristala, perja, koriste se perli.

Jasno je da je cijena modernih kvačila može varirati u velikoj mjeri. Solid store vreće mogu ponuditi potencijalnim kupcima kao dizajner torbe izrađene od krokodilske kože, a modeli štedljivi od uobičajenog guste tkanine. Dakle, kao modni dodatak može imati ne samo poslovni dama, ali svaki student. Izabrane torbicu da odgovara odeću ili na principu kontrasta sa shemu boja ruho. Zanimljivo je da je popularnost ove vrste torbice uticao na način nošenja uobičajenih torbe. Da li ste primijetili da mnoge žene su sada njihovim rukama, ignorišući dršku torbe?