Curly Hair Styling: nekoliko tajni uspješnog frizuraSadržaj:

Kosa, kao roditelji, ne biraju. Koji su se brave vaši preci, tako, najvjerovatnije, će vas. A čak i ako je priroda lišena dobru kosu, moderna industrija može ispraviti sve nedostatke. Neophodno je da znaju kako da kovrdžava kosa na neposlušne išao glatko, i tanki kupili prirodni sjaj.

load...

Kovrčava kosa je uvijek bila zavist i san djevojaka sa ravna kosa. Naravno, ovo je veliki dar. Prema mišljenju mnogih žena, to je divno kovrče su uvijek smatra najviše seksi i atraktivna. Ali koliko puta u neuspješnog pokušaja da se stavi ih samo odustati, a na kraju su se pojavile nakon što rep! Naravno, svaka devojka bi da vam skrenem svakodnevno mukotrpan kovrče brige u nešto ugodnije, ne treba beskonačno količinu vremena i truda.

Pravilnu njegu za kovrčavu kosu

Kovrčava kosa ima neobičan strukturu: njihova vage nisu u bliskom kontaktu jedni sa drugima, već naprotiv, načičkanih u svim pravcima, dodirivanje “susjeda”. Zbog ove konstante se dobija grozna konfuzija, lomljivost, nedostaje sjaj. Zbog toga je vrlo važno da se stalno, sistemski i pravilno brinu za njih.

 • Prije svega, treba odabrati poseban šampon, koji sadrži dosta meke hidrataciju.
 • Dry valovitu kosu peškirom je vrlo pažljivo promakayuschimi pokreta. Kosu na svim skloni, a najbolje od svega – dajte prijatelj sa ravna kosa.
 • Strogo je zabranjeno trljati ili okretati svoju kosu, jer su i bez da je “dobio” po prirodi.
 • Nemojte češljati na kosu ne potpuno ne osuši. I da zadrži atraktivan izgled vaše kovrče, koristite dobar češalj sa antistatički efekt, ako ne peru prste.
 • I što je najvažnije – ne štedi na kozmetičke proizvode za svoje plemenitih prirodni ukras njegu, pogotovo jer danas postoji mnogo različitih specijaliziranih gelovi, musevi, sprejevi, tekućine, boje i tako dalje.

Nekoliko opcija za oblikovanje kose kovrčave kose

load...

Konjski rep, retro kose, runo, Babette, frizure a la balerina i svi visoki i curvy stil i dalje relevantan i moderan. Iako je ultra-glatkoću je također omiljeno sezone. Postoji mnogo za izabrati iz, zar ne?

Počnimo sa jačinu zvuka. Naravno, da postave kovrdžava kosa je vrlo teško. Ali čak i ovdje može pomoći. Dan glave pranje i pospite laka za kosu: to je u svakom slučaju ne smije sputavati kose, ali imaju ozbiljan nivo fiksacije. Sada, valovite kose imao je prekrasan pogled tijekom dana, manje ih dirati rukama.

Prva opcija

U jutarnjim satima se pitate – kako da kovrdžava kosa, jer oni jednostavno ne mogu prikupiti u kosi?! I da se postave neposlušne krpu bez vremena? Ne pokušavajte da ih ispravim, mnogo je lakše slijediti primjer Anny Lin McCord i napraviti brzu instalaciju.

Okupiti kosu u punđu na vrhu, a neke kovrče ostaviti slobodan. Zatim pričvrstite pramenove dijela pomoću mousse, dajući im volumen i kosa spreman. Ovo brzo stajling pristup ne samo vlasnicima kovrče, ali i onima koji imaju duge i gustu kosu.

Druga opcija

load...

Pokušate teško da bi vaša kosa potpuno glatka? To nije potrebno, jer oblikovanje kovrčave kose u stilu Reychel Mak Adams – to je lako, brzo i jednostavno. Dlish dovoljno da se lako hodati na njima utjuzhkom da seksualno i neobično lepa frizuru.

Nakon pranja kose, osušite ih, povlačeći niti dole – to će pomoći malo da ih ispraviti bez peglanja. Tongs da čini maše, stvoriti svjetlo vala i popraviti sve to blagi mousse. Ova frizura nije razmažena, i u vlažnom vremenu – niti mogu malo, ali prirodno očuvana sto posto raspasti.

Opcija tri

Kako oblikujete kovrčava kosa bez trošenja mnogo vremena? Pripremite traka od bilo koje boje, i nekoliko ukosnica.

 • Povucite traku pod sve dlake i kravatu na vrhu kao što želite, glavna stvar – čvrsto da je održao prasak.
 • Sada odvojiti gornji dio rotora i jednostavno ubiti ih tako da ne smetaju.
 • Zatim zategnite ostatak kose o vrsti pojas ili punđu i pričvrstite s igle.
 • Gornji dio kose da primijene rezultat lepinja, i vrhove vijka, stomaka ispod trake i popraviti sve nevidljive ili igle.
 • Sve lijepo i uredno Straighten i pospite lakom.

I još nekoliko jednostavnih opcija

 • Dobar način kovrčave kose stajling će tkati pletenice. Omotajte kosu na jednoj strani i labavo pletenica pletenica. Free niti mogu biti zaklane pomoću stealth u slučajnom izboru.
 • Okupiti kosu u rep. Free tips, skloni ruke i ukazati im u smjeru baze. Sada još jedan elastični pritisnite plače na bazi repa. Dobiti neuredan svežanj kovrče.
 • U posljednjih nekoliko godina postao vrlo moderan zavoj na kosi, kao u danima hipija. Po vašem izboru, možete učiniti. Vezivanje traka, guma ili tanka traka za kosu, prekrasne izvlačenje iz šiške Par kovrče tako da su malo visi.
 • Da postane veći lokne, upotreba valjci ili velike vrhom svoj pincete.
 • Vertikalna linija okupljanje i podijeliti kosu na tri dijela i svaki neriješen rezultat u rep. Češljale češalj i malo pospite prosječnih fiksiranje laka. Sada pokupiti sve repove u aljkav lepinji. Osigurajte ga sa klinovima ili nevidljivim i blago se protežu pramenove, osim da daju elegantan nemara. Oblikovanje kovrčave kose je spreman!

Kako da kovrdžavu kosu? Koristeći ove savjete, naći ćete da je sve je vrlo jednostavno. Naravno, kao i svaka druga, kovrdžava kosa treba posebnu njegu, ali svaki stil ili frizuru je više ženstvena i romantična. To je razlog zašto je jasno zbog čega je djevojka sa ravno brave zavidim onima koji su valovite.