Delikatno važnost: kako obrijati bikini zoniU jednom trenutku, žena pronalazi savršen izgled? Pure dobro njegovan kože, pravo šminka, lijepa frizura, stilski odjeću. Međutim, postoji još jedna prilično intimni detalj, od kojih je savršenstvo daje bilo osiguranje od ljepšeg spola, čak i ako to zna samo o sebi. To depilirati bikini području, bez neprijatnih tragova iritaciju kože. Šta da se sakrije: u našem vremenu ne želim da zvuči kao žena mezozoika i pejsinga plaže sa viškom vegetacije na zanimljivoj mjestu. I zato, prije ili kasnije, prije nego što svaka žena postavlja pitanje: kako obrijati vašem području bikini na kožu bez iritacije?

Brijati ili ne brijati, pitanje je sad

Mnoge moderne žene ozbiljno razmišljao dilemu: brijati ili ne brijati bikini zoni. Na kraju, naše majke i bake nisu potrudili da takav problem, i ništa: brak nije propao, nije bilo konkretne tvrdnje. I šta sad, nedostatak kose na tom mjestu postala norma, ili je to samo još jedan pomama nije obavezno za sve?

load...

Ako smatrate da depilacije bikini područja – što je relativno novi modni trend, to je duboko pogrešno. Čak 4000 godina pne u Mesopotamiji praktikuje uklanjanje dlaka na intimnim područjima. Međutim, to je učinjeno ne iz estetskih razloga, ali kao sredstvo za borbu protiv parazita – krpelja i lice. Više – više! U starom Rimu djelomično brijati dlake u delikatnoj prostitutke čelika područje, u želji da se pojavi više seksualnih. U 12-13 stoljeća u Europi su postali mega-popularna javna kupatila, koji su bili i muškarci i žene. Dame svih dlaka su u potpunosti ukloniti na zanimljiv mjesto da naglasim svoje golotinje.

Tokom inkvizicije žene prisilno obrijane kao pretraga “đavolskom maraka” je sprovedena u intimnom prostoru, previše. Tek u 17. Stoljeću za vrijeme vladavine Luja XIV brijanja bikini zone je postala element seksualnosti. Činjenica da je Kralj Sunce se dopao mlade djevojke koje imaju stidne dlake nije porastao. Tu i tamo su dame suda sa obrijan tijelo na krevet da izgleda mlađe i ispunjavaju sve zahtjeve ljepote tog vremena.

Nažalost, 20. Stoljeća bio toliko sporno u povijesti čovječanstva, da se to odrazilo čak i tako delikatna pitanja kao što su prisutnost viška vegetacije u intimnoj području. U Americi i Evropi, čitava generacija hipija promovisao prirodno “Shaggy” na tijelu, ali nekoliko godina kasnije sljedbenici dlakave postaje sve manji i manji. U našoj zemlji, nespremnost da se brije kosu od struka je smatran znakom nevinosti! Mnoge žene ni ne sumnja da je ispod pazuha, bikini zonu i noge mogu obrijati.

Pa šta da radim? Žive i “ne pare”, zanemarujući kovrče na intimnom mjestu, ili hitno da se brije sve višak, u korak s vremenom? Ovo pitanje svaka žena mora da odluči za sebe. Ako je cijela stvar u čovjeka – je da ga pitam. Začudo, ali ne sve od predstavnika jačeg pola fiksirao na savršeno glatku bikini područje: za nekoga prisustvo kose u intimnom mjestu žene – fenomen potpuno prirodan, ne zahtijeva nikakve promjene. Međutim, ako je vaš čovjek je mlađi od 35 godina, on je vjerojatno želi vidjeti u svojim partnerom model iz časopisa, i gustom vegetacijom u šorc smatra samo divljaštvo. Osim toga, odnos sa muškarcem – nije jedini razlog za brijanje bikini zoni. Ako redovno koristite bazena ili samo želite da leže na plaži, uredan izgled kože “u području gaćice”, samo je potrebno!

load...

Da li obrijati noću, Desdemona?

Ali, zašto kažemo “brijem” da “brije”? Hvala Bogu, ne žive u prošlom veku – postoje i druge metode uklanjanja dlaka. Na primjer, vosak trake, shugaring, epilacija, napokon! Na kraju krajeva, uz pomoć divnih metoda neželjenih dlačica može biti uklonjena ako ne zauvijek, onda je dugo vremena! Brijač može smanjiti kože, to iritira, a kosa raste na drugi dan …

To je možda tako, ali do danas ostaje najviše vjeran brijač, najpristupačniji i najjeftiniji način za uklanjanje dlaka. Nije svaka žena je u stanju da izdrži bol drugih metoda depilacije u blagoj mjestu, više da se moraju previše redovno provode. Ali evo sve je vrlo jednostavan: mašinu pokupio, obrijane kose i besplatno! I nema vremena i novca na postupke u kozmetičkim salonima. Još jedna stvar koju trebate koristiti žilet previše mudro, inače problema u vidu posjekotina i iritacije spaljivanje se ne može izbjeći. Ovdje, kao iu bilo kojoj važnoj stvari zahtijeva ozbiljan pristup i pažnju.

  • Prije svega, potrebno je uzeti u obzir sljedeće pitanje: Koje je bolje koristiti mašinu za brijanje bikini područja? Shvativši da je rad da se nakit, odreći slatka ružičasta mašinu, tako da hvaljena oglašavanja. Činjenica da konvencionalni strojevi su dizajnirani za širok glatke površine, na primjer, za noge. U delikatnom području posebne zaustavlja lopatice jednostavno ugasiti pregled i možete nastradati. U ekstremnom slučaju, priključite uređaj na ženski muški lopatice, oni su savršeno odgovara za to.
  • Drugo, u svakom slučaju, ne koristite za jednokratnu upotrebu alata: njihova oštrica je tako oštar da se lako može nastradati i donijeti kožu na iritaciju.
  • Ne zaboravite Penke ili gel za brijanje uspjeh! Ako namjeravate kupiti nešto dorogushchee i dizajniran posebno za bikini područje (navodno tamo i koža je poseban i obični sredstva neće raditi), onda troši i novca i vremena za pretragu. Bolje je da pogledate na šta čovek uživa ujutro prije brijanja – vjeruj mi, ovaj alat je sasvim dovoljno! Kupi sebi isto gel, ali za osjetljivu kožu, a vi ćete biti sretni!
  • Obrijati kosu u smjeru rasta dlake, a ni u kom slučaju, a ne obrnuto! Toliko puta da smanjite rizik od iritacije kože.
  • Intimno mjesto – ovo nije gležnja, to je puna bora. Da biste izbjegli ozljede Stretch kožu, izglađivanje bora.
  • Nakon što brijati, istuširati se i stavlja na obrijanu kremu ili poseban alat nakon brijanja. To je učinjeno za smirenje iritacija moguće: čak i ako ste sigurni da su djelovali vrlo pažljivo, šteta može biti potpuno nevidljiv, to ih ne sprečavaju da izazove iritaciju kože.
  • Nemojte žuriti da nose pantalone nakon postupka bikini brijanja: neka koži da diše. Ovo je još jedan način da izbjegnete neprijatne iritacije, tako da bolje da se brije prije odlaska u krevet.

Još jedan neosporan argument u korist brijača u odnosu na druge vrste uklanjanje dlaka – sposobnost da se stvori intimnu frizuru. Nije tajna da mnogi mlade djevojke misle šišanje, a ponekad i farbanje trepavica na intimnom mjestu s nešto zdravo za gotovo. I da stvori sebi “zečica” ili “Sunce” sa voskom ili krema sigurno neće raditi. Dakle, oni jednostavno naoružavanje oštar brijač, gel, kozmetičke olovke i sići na posao. Čitav postupak je gotovo ne razlikuje od konvencionalnih brijanje, osim činjenice da je neophodno da se briju konture crteža figura olovku. Naravno, potrebno je više vremena i truda, ali rezultat može čekati ni više: obično su muškarci oduševljeni ovom idejom.

load...

Da li želite da potpuno brije dlake iz osjetljivim lokacijama, ili žele da napuste lepa slika – sve se to radi, ne samo zbog estetike i seksepil, ali i zbog higijenskih razloga. Nakon što je analizirao jednostavnih pravila kako obrijati bikini, vi ste sigurni da biste smanjili rizik od iritacije kože i uvijek će biti zadovoljan rezultatom. Na kraju krajeva, ljepota i zdravlje ne uvijek zahtijeva žrtvu: ponekad, oni samo zahtijevaju iskusniji rukovanje brijača.