Disati bolje nego ispuštajući
Sadržaj:

Povratak na sadržaj

Zašto djeca često pate od pada?

U jesen na vrijeme često mijenja: vrlo toplo, a onda je iznenada bodljikave kiše i hladnog vjetra. U ovom trenutku, to je vrlo teško za zaštitu djeteta od prehlade. Ako se odlučite za bebu toplu odeću, on znojio, i da će poništiti prvi nacrt će biti uzrok prehlade i kašlja. A ako se oblači svoju bebu suviše lako, to će se zamrznuti, tijelo supercool … a rezultat je isti – hladno.

load...

Compounding situacije i činjenice da je pad djeca idu u školu ili vrtić. To znači da je vaša beba čeka za prelazak na strogim režimom dana, povećano opterećenje, stalnu komunikaciju s drugom djecom, nastavnicima i pedagozima, među kojima može doći do onih koji su već bolesni. U bilo koje vrijeme s djetetom mogu se pištanje i kihanjem vršnjaka ili odraslih. I sa vazduhom vaše dijete neminovno će udisati bakterija i virusa. Kako ne dobiti?!
Povratak na sadržaj

Nevidljivi zaštitnici tijela

Zaštititi djecu od prehlade i gripa da pomognu eterična ulja nekih biljaka (kleka, metvice, klinčića, eukaliptusa i dr.). Oni imaju antimikrobno i antivirusno dejstvo. Eterična ulja isparava brzo uništiti okolni vazduh patogena. Pored toga, kada udišemo zrak zasićen parama eteričnih ulja, dezinficirana respiratornog trakta, takozvani “ulazna kapija” infekcije. Eterična ulja pomažu da se nose sa prvim znacima predstojeće hladno: glavobolja, umor, blaga zapušen nos.


Povratak na sadržaj

Tradicija ili inovacija?

Eterična ulja su dugo cijenjena u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj i drugim zemljama. To i ne čudi – nakon svega eterična ulja su sigurni, pogodan za upotrebu tokom “hladnog sezone”, rad uvijek i svuda.

load...

Već nekoliko godina u domaćim apotekama mogu kupiti i eteričnih ulja. Oni su dostupni u različitim oblicima: sprejeva, zakrpe ulje natopljene, kapi.

Možete odabrati jedan biljno ulje, a moguće je i – što je sastav (mješavina) koji se sastoji od nekoliko biljnih ulja.
Povratak na sadržaj

Šta odabrati?

U pogledu praktičnosti, najpogodniji oblik su kapi.

Prvo, oni se mogu koristiti za otkrivanje (za razliku od patch). Drugo, oni polako isparava sa površine na kojoj njima primjenjuju, što znači da traju duže zadržavaju korisna svojstva. Konačno, pad je obično ekonomičniji. Bocu je lako nositi.
Također se savjetuje da obrate pažnju na sprejeva. Oni se uobičajeno koriste za dekontaminaciju velikih površina. To bi trebalo biti lako za nanošenje ulja u vazduhu.

load...


Povratak na sadržaj

Just Breathe!

Za zaštitu od virusa u sezoni prehlade dizajniran ulja Breathe. To je pogodan za prevenciju prehlade i gripe u različitim situacijama: u školi ili vrtiću, hodanje, javni prijevoz.

Početna Breathe ulje može kaplje na blazinicu ili krpu i staviti u jaslicama za bebu sljedeći. Također možete staviti nekoliko kapi ulja na plišanom igračkom sa kojima dijete spava ili hoda u vrtu.

Prirodna eterična ulja isparavaju, ne ostavljajući tragove na odjeći i tkanine površine. Stoga Breathe ulje može se sigurno primijeniti na šal ili okovratnik dječje odjeće prije nego što odete kući.

Zaštitite svoje dijete od virusa u školu ili vrtić će maramica s nekoliko kapi ulja Breathe uloženo u džepu košulje ili haljinu. Usput, Breathe moguće kaplje na patch ako ih prethodno koristili.

Ako je neko bolestan u svojoj porodici, možete prskati kuće sprej ulje Breathe ili staviti krpe nauljiti Udahnite u prostorijama koje koriste svi članovi obitelji. To će značajno smanjiti rizik od infekcije.

Disati ulje neće uzrokovati vaše bebe nelagodnost i da ga ne izaziva negativne emocije, jer se ne primjenjuje na kožu, ali samo na odjeći ili predmete koji okružuju dijete.

Sastav Breathe ulja su isključivo prirodnih eteričnih ulja. Ulje nije ovisnost i ne iritira sluznicu nosa i grla. Stoga, ulje se može koristiti više puta Dišite dnevno. A čak i ako koristite ulje stalno, jednu bočicu ulja Breathe dovoljno za 1-2 mjeseci.

Nemojte čekati dok se beba počinje da nanjuše – potrošnje nafte Diši!