Diuretici za edem kod trudnicaU našem vremenu, vjerovatno niko trudnoće ne može bez upotrebe – ili droga da barem multivitamin kompleksa. Razlozi za to mnogi – ovu jadnu okruženju, loše zdravstveno stanje i moderne žene, i mnogih drugih faktora. I, naravno, bilo koje buduće mama brine o tome kako će se određeni lijek utjecati na zdravlje i razvoj mrvice.

Ovaj članak će govoriti o diuretici za edem. Na kraju krajeva, otok je pravi bič veoma veliki broj trudnica. I da se droga češće od ostalih propisanih za njih.

load...

Otok u većini slučajeva uzrok prekomjerne težine trudnice. Ali za težinu trudnica treba da prati vrlo pažljivo, kao pretjerane povećanje ne donosi moja majka ili beba ništa drugo nego zlo. Najhitniji ovaj problem za one trudnice koje pate od hroničnih bolesti kao što su dijabetes mellitus, bolesti kardiovaskularnog sistema ili bubrega.

U takvim slučajevima, pojava edema je zbog činjenice da je telo fizički nije vrijeme za izlaz višak vode, a to će, naravno, akumuliraju u tkivima. Za rješavanje ovog problema, liječnik – ginekolog može propisati da se trudnici poseban droge, zove diuretici. Najčešće, za imenovanje doktora trudnicama preferiraju dva lijeka: biljnog preparata “FITOZILIN” i “furosemid”.

“Fitozolin” posluje prilično lagano, bez izazivanja bilo kakvu štetu za budućnost beba, niti trudnice. On nema drugih kontraindikacija, osim za pojedine netoleranciju lijeka se stoga koristi široko i bez straha od neželjenih vracha ginekologa.

“Furasimid” kao što je dovoljno teška, potentni diuretik. Naravno, to je vrlo efikasna, ali ima dosta nuspojava. Stoga, predviđeno je samo u ekstremnim slučajevima – ako je trudnica je veoma jak otok i znatno povišen krvni pritisak.

Ima prijem “Furosemide”

load...

Pa, šta trudnica treba da obrate pažnju ako je doktor naredio joj prijem diuretika? Prije svega, na strogo pridržavanje dodijeljen joj je doza. Tipično, droga se obično počinje sa 50 mg dnevno. U slučaju da je to još uvijek postoji potreba, doza se može povećati, ali samo pod strogim medicinskim nadzorom težine trudnice i stanja u budućnosti bebu.

U svakom slučaju, ne može zaboraviti da kada se uzme tako snažan diuretik droga je uvijek opasnost od dehidracije. A dehidracija tokom trudnoće nije ništa manje opasna od otoka. Stoga, trudnica treba da budete sigurni da razgovaraju sa svojim lekarom na ovo pitanje, što je količina tekućine pijete u jednom danu.

U tom slučaju, ako je vrijeme čekanja vašeg mrvice pao na ljetnim mjesecima, ne zaboravite da je “furosemid” značajno povećava osjetljivost kože na suncu. Tako pokušati što je više moguće, koliko god je to moguće, da se ograniči njihov boravak pod vedrim suncu. U istom slučaju, ako uočite pojavu košnica ili osip, u najkraćem mogućem roku, potražiti liječničku pomoć.

Osim toga, “furosemid” narušava termoregulacija tijela trudnice. U ženskoj vruće sezone uzimanje droge, najviše izložena termičkog šoka. Treba biti svjestan toga i trudim se da ostanem cool u svakom slučaju.

load...

Takođe, ovaj lijek promoviše aktivno kalijuma iz organizma trudnice. I kalij je bitan za normalno funkcioniranje i razvoj trudnoće tijelo. Po pravilu, doktori – ginekolozi su svjesni ovog posebnog droge, tako imenovati trudnica kalisodergaszczye droge i ishrana bogata kalijumom.

Budite oprezni dok uzimate ovaj lijek, kao što često izaziva teške vrtoglavica trudnica, naročito kada žena diže iz ležećeg ili sjedeći položaj. Ne treba zaboraviti o ovim osobinama, kako bi spriječio pad. Ustani vrlo pažljivo: prvo, spusti noge s kreveta, a samo nekoliko minuta ustati za sebe. Ako ustati iz stolice, učinite to polako i ostati neko vrijeme pored stolice – do tada, sve dok ne budete sigurni da ste na čelu se ne okreće.

U nekim slučajevima, “furasimid” može uvelike smanjiti sluha. Obično, ovaj fenomen je privremeno. Ponekad, međutim, ove promjene i dalje ostaju nepromijenjeni. Posebno snažno ovaj rizik se povećava u slučajevima gdje uzeti “furasimid” zajedno s antibakterijskim droge.

U slučaju da je za neke – bilo kojeg razloga trudnicu da bi bilo hirurške intervencije, čak i najobičniji stomatološki tretman, ne smije zaboraviti da stavi doktora u popularnosti, vođenje intervencije, da je potrebno diuretik droge.

Ni u kom slučaju ne uzimaju u isto vrijeme “furosemid” bilo koje druge lijekove, posebno dizajniran za borbu protiv prehlade i virusnih bolesti. Iako je, strogo govoreći, trudnica ne bi trebalo da sama uzimam nikakve lijekove bez konsultacije sa svojim lekarom – ginekolog. I to je istina u svakom slučaju, bez obzira na to da li trudnica uzima drogu ili ne. Samomedikaciji tokom trudnoće je neprihvatljiv jer ugrožava ne samo zdravlje buduće majke, ali i život nerođenog djeteta.

Možda je ovo i kaže da nije potrebno, ali ipak – kada prima furosemid ni u kom slučaju ne mogu piti alkoholna pića. Kako bi se izbjegla iritacija želučane sluznice, pilule, liječnici preporučuju piti mlijeko, ili uzimati sa hranom.

U slučaju da trudnica treba da lijek više od jednom dnevno, treba distribuirati prijem, tako da je usvojen drugi dozu najkasnije šest sati uveče. U suprotnom, beskrajne putovanja u kupatilu tokom noći su neminovne.

U tom slučaju, ako se iz nekog – bilo kog razloga propustili uzimanje droge, to nikako nije trebalo ne uzimajte duplu dozu. U suprotnom predoziranja drogom samo neizbježan. I ništa osim štete, to neće učiniti za majku i bebu.

Alarmi i kontraindikacije

U tom slučaju, ako žena osjetio nelagodu, u svakom slučaju u vezi sa uzimanje droge, trebalo bi u što kraćem roku pozove doktora, bilo na svoju ruku da potraže medicinsku pomoć. Ovi simptomi uključuju:

 • Osjećaj vrlo suha usta.
 • Jak bol u želucu ili drugih abdomena, posebno u pratnji mučnina i povraćanje.
 • Grčevi u mišićima, bol u zglobovima.
 • Osjećaj groznica ili drhtavica.

Kao što je gore navedeno, sve trudnice treba da propiše ovaj lijek s velikim oprezom i samo pod strogim medicinskim nadzorom. Međutim, postoje neke bolesti koje su striktne kontraindikacije za primanje ove droge. Ignorišući ih može dovesti do najviše nepredvidive i tragičnim posljedicama. Dakle, pogledajte kao Kontraindikacije:

 • Akutno zatajenje bubrega je nedostatak urina ili bez njega.
 • Hipokalemija – značajno smanjenje nivoa kalija u krvi.
 • Bilo koja koma, kako god su se zvali.
 • Dijabetička koma.

Nijedan doktor ne bi rizikovao život majke i djeteta, imenovanja u takvoj situaciji droga.

Utjecaj diuretik lijekova za dijete

Kao što možete vidjeti ako bilo koji diuretici nisu tako bezazlena kao što se čini na prvi pogled. Osim toga, oni imaju značajan utjecaj ne samo na tijelu trudnice, ali i da se beba u razvoju.

Previše neželjeni efekti imaju utjecaj na dijete. Na primjer, dijete može razviti nepovratan oštećenje sluha, abnormalan razvoj urinarnog trakta i zglobova.

Da odluči da li upotreba ovog leka bi trebalo da bude samo doktor, nakon pažljivog razmatranja svih potencijalne koristi i potencijalne rizike za majku i dijete, uzimajući u obzir trenutno stanje oba.

Ovaj lijek treba primjenjivati ​​samo u slučaju stvarne potrebe, ali ne i za prevenciju edema. Trudnica može biti samo kratkoročno korištenje droga, ako je apsolutno neophodno, i to samo ako je mnogo veći nego što je potencijalni rizik za fetus očekivani pozitivan efekt na uticaj tijela majke.

Pa čak i nakon poroda žena mora da važi za prijem diuretik lijekova s ​​velikim oprezom. Sve ove droge u velikom broju dodijeljena majčinog mlijeka, a oni često potiskuju samog dojenja. Stoga, žene bi trebalo da prestanu da uzimaju ove droge, inače zaustaviti dojenja.

Fitozolin

Kao što praksa pokazuje, u većini slučajeva, doktori – ginekolozi preferiraju propisati diuretike trudnica nisu hemijski sintetiziran i izvedeni iz biljaka. Ovi biljni lijekovi imaju na tijelu trudnice je puno mekši uticaj nego njihovi sintetički “kolege”. A, odnosno, kao i rizik od nuspojave od ovih lijekova je znatno niži.

Najkorišteniji doktori – ginekolozi ima takvu droga kao “Phytolysinum”. Sastav ove formulacije uključuje komponente kao što su:

 • peršun korijen.
 • Biljke rastavić.
 • Korijen pšenične trave.
 • Obične breze ostavlja.
 • Trava Highlander ptičji.
 • Sage, paprene metvice, naranče, bor ulje, i vanilije.

Još jedan pozitivan kvalitet ove droge je da ima kompleks pozitivne efekte na organizam trudnice. On je anti-upalni, analgetik, diuretik i antibakterijsko sredstvo koje ne samo da smanjuje otekline, već i sprečava razvoj bakterija, opušta i uklanja mokraćnih kamenaca.

Upravo zahvaljujući svim ovim svojstvima, lijek “Phytolysinum” se koristi kod trudnica, a ne samo kao diuretik, ali i za liječenje upale bubrega i mokraćnih puteva, koji se održava na jednostavan način.

Lek je dostupan u obliku meke paste zelenkaste boje, koji ima specifičan travnat miris. Prije primanje lijeka mora biti raspušten u čaši tople vode. Doza i ostatak režima tretmana u svakom slučaju treba ga bojiti doktora, jer čak i “Phytolysinum” i biljnog porijekla, ona i dalje ostaje droge.

Rezimirajući sve navedeno, ja bih da još jednom skrenuti pažnju trudnica u narednom upozorenje. Nije bitno da li prihvatiti “furosemid” ili više diuretika biljnih proizvoda atlas nudi im veliki skup. Ali diuretici – samo pomoćni mjere da spasi ženu od stagnacije i višak tečnosti.

Veliki zajednički napor budućnosti majke i doktora – ginekologa treba biti usmjerena na borbu protiv velikih patologije, koji, strogo govoreći, i izaziva većina tih otoka. Što prije uzrok bolesti se otkrije, lakše i sa manje posljedica će biti eliminirana.

To je razlog zašto je trudnica u svakom slučaju, ne treba zanemariti rutinske preglede od strane doktora – ginekolog, doktor preporučuje da se probije režima za piće. Kontrola težine trudnica treba biti veoma oprezan – čak 500 dodatnih grama su vrlo ozbiljne opterećenje urinarnog i kardio – vaskularni sistem kao majka i dijete.