Dizajnirati maloj sobi – kompromis ili polje za eksperimentiranje?Nisu svi od nas može pohvaliti velikim, prostrane sobe. Najčešće, ljudi moraju biti zadovoljni boravkom skromne veličine u stanu. Ali, kako žele da žive u udobnom, udoban, i što je najvažnije, prekrasan prostor! Dizajnirati maloj sobi – pravi umjetnosti koja zahtijeva specifična znanja i praktične vještine. Srećom, kad se uzme u obzir neke od ključnih trenutaka u dizajnu malih prostora, možete nositi sa ovaj zadatak i da svoj dom funkcionalna i estetski privlačan.

Jednostavan dizajn je vrlo malo prostora na prvom mjestu ima za cilj da u sobu prostrane, svjetlo i skladan. Važno je da koristite maksimalni prirodnog svjetla, dok u isto vrijeme ne zaboravljajući o umjetni. Odgovarajući u maloj spavaćoj sobi ili jaslice će bez sumnje biti integrirana u svjetiljke strop ili skrivenih svjetla. Da se stvori osjećaj prisutnosti prirode može se dodati na prozorskoj prekrasne cvatnje kućne biljke. Oni će biti izvor kisika, i da će dovesti do unutrašnjosti životnog ton.

load...

Dizajn malog djeteta sobi je važno ne samo za izgradnju na osnovu praktičnih razmatranja i planiranje, ali i uzimajući u obzir ekološki aspekt unutrašnjosti. Preporučljivo je da izaberete takav ukras materijala i pribora za namještaj, koji ne izazivaju alergije, i stoga će biti siguran za svoje dijete.

Više? Manje? U većini slučajeva!

Postoje neka osnovna pravila vizuelne percepcije prostora, sa kojima možete prevariti i vizualno promijeniti proporcije sobe u naviše ili naniže. Treba imati na umu da je upaljač nijanse povećati dimenzije sobe i vizualno dovesti nas bliže objekta, i tamne, naprotiv, vizualno smanjiti i odgoditi stvari. Mala soba pobedi, pod uvjetom da postoji minimalan broj komada namještaja i namještaj, moraju biti relativno malih dimenzija. Kad je postavljen u prostoru velikih komada namještaja i sav prostor vizuelno kontrastnim mrlje smanjuje.

Da bi se povećala sobu, jer ovaj problem je prioritet ako postoji mali prostor, treba slijediti nekoliko osnovnih pravila.

load...

Poželjno je da koristite svijetle boje i pastelne nijanse (svijetlo plava, svijetlo roza, marelica, vrhnje, itd), jer oni proširiti prostor i izbjegavati svijetle, kontrastne prelazi između boja.

Dizajn osvojiti maloj prostoriji u prisustvu svijetle boje namještaj. Iako se ne može nazvati praktična u upotrebi, ali se ne jede prostor kao namještaj kontrastne boje.

Minimalan broj komada namještaja i stvari. A veliki izbor artikala vizuelno skriva plemenitih centimetara. Ovo također doprinosi na bilo koji nered, čak i na stolu.

Dosta prirodnog suncu čini prostor više prostran, kao da otkriva to. Također je važno da koristite ugrađeni u svjetlu.

load...

Ali, ako to nije moguće zbog male visine prostorije, možete staviti pod lampu ili podna lampa nizak.

Izbor između velikih i malih kauč, u kombinaciji sa nekoliko stolica, prednost treba dati drugi utjelovljenje, kao veliki objekti vizuelno napraviti mali prostor bliže.

U izboru materijala za pod i strop, ne zaboravite da je upotreba nijansi iste boje ste odabrali za zidove, čineći prostorne percepcije svoju sobu je mnogo više koristi. Zaista, u ovom slučaju, granica između zidova, poda i stropa je gotovo izbrisani, a samim tim, soba izgleda prostranije.

Zamagljivanje granice i promovira korištenje ogledala u unutrašnjosti, jer zbog višestrukih refleksija svjetlosti i prostora boja, što se ogleda u njima množe. Ipak, ne treba zaboraviti na osjećaj psihološke udobnosti – ako je soba je planiran kao spavaća soba, ogledalo će biti ovdje nije baš prikladno, i može ometati zdrav san.

Velika slika za male sobe, začudo, radije nego nekoliko malih. Činjenica da je izdužena horizontalna slika uvećava pogled perspektive. Međutim, važno je imati na umu da visoka slike čine prostor ispod, tako da je u ovom slučaju bolje je ne koristiti.

Prilikom odabira namještaja, važno je imati na umu da je obilje slijepih površina da prikrije prostora i otvorene i transparentna avion bi ga više prostran. Uz igru ​​svjetlosti, refleksije i odsjaj može transformisati sobu i čine ga mnogo lakše, lagane i prozračne, koliko je to moguće, koristite komade namještaja ili dekor s dijelovima od stakla ili ogledala.

U slučaju maloj sobi povoljniji raspored namještaja je njegov plasman duž zidova, kao da ga stavite u centru, to će vizuelno podijeliti već maloj sobi.

Ograničiti upotrebu niskog namještaja, kao što je, na primjer, fotelje sa visokim naslonom smanjiti vizualni veličinu i dubinu prostorije. U isto vrijeme, koriste u opremanju ormar do plafona sa svetlom ili fasada ogledalo čini gotovo bestežinskom.

Širenje svjetlo prostor se može postići upotrebom plastičnih prozora s užim okvirima i balkonska vrata sa staklenim krpu na sve njegove visine. Važno je da koristite najviše lagan i nenametljiv dekor za prozore. Ako je zavjese, onda oni moraju biti izrađeni od lakih i prozirne materije, kao u ovom slučaju, oni će prodrijeti kroz više svjetla i zraka. Za korištenje noću, možete koristiti zavjese od debeli bijeli platno, kao i roll-out zavjese i rimske roletne.

Ako koristite obrasce u finišu, važno je da su jednostavni i monotoni, onda soba će izgledati prozračan. Iako je upotreba složenih i šarene obrasce može pretvoriti svoju sobu u težak i zagušljiv.

Da bi se povećala vizualni prostor, postavite najviše šarene i atraktivne objekat u uglu sobe. To povećava izglede, jer pogled klizi bez držeći istovremeno za više neposrednom okruženju.