Dugoročni oblikovanje kose – to je lako!Sadržaj:

Kada sam prvi put čuo izraz “dugoročno oblikovanje kose” mnoge žene odmah sjetiti o minival, nemilosrdno uništavajući strukturu kose u ime elastične kovrče. Međutim, dugoročno instalacija neće oštetiti, i tretira kosu, osim što vam u svako doba i na svim vremenskim da pogledaju sve “stotke”.

Kakav zvijer – carving?

Skraćeni naziv ovog tipa kose curling – “carving”. Ovo je prava blagodat za djevojčice koji ne žele da se svako jutro provesti pola sata ispred ogledala sa utjuzhkom ili pincetom u ruci. Pionir frizerskog čudo bila je kompanija “Schwarzkopf”, došao na jedinstven način da se očuva šik frizure, koje je profesionalni majstor u kabini, za dugo vremena. U početku, magija je urađeno polaganje na specijalnim valjci, patentirao iste firme, sa posebnim kose tečnost. Carving popularnost rasla, kao i razna sredstva za dobijanje dugoročne efekte. Danas, kosa je postavljen na biguglia različitih oblika i veličina sa fiksiranje sprejeve, pjena i Mousses. Stavljanje postupak kosa je kako slijedi: oticanje navlaženu kosu impregnacije i u roku od nekoliko minuta daje kosi željeni oblik.

“Indikacije”

load...

Postoje dvije vrste rezbarenje. Prvi omogućuje vlasnicima duge i tanke kose, bez volumena, da se postigne željeni fluffy kovrče. Druga vrsta rezbarenje je frizura simulacija koja se sastoji od meke prirodne kovrče ili uvojke. African kovrče očekivati ​​od ove plasman nije potrebno – sastav ne sadrži nikakve oštre sastojke, za razliku od tečnost za trajnu.

Dakle, ova instalacija je na neki način medicinskom – Keratin Complex i multivitamine, koji su glavni sastojci strukture obnovi i njeguju oštećenu kosu. Tako je, dugoročno slaganje nije kemijske analogne, izgleda kao više kao lek za njegove posljedice. Čak i ako ne treba val kosu, make rezbarenje – i vaša kosa će prestati pushitsya će steći prirodni sjaj. Budući da je instalacija koristi blag sastav, rezultat će morati ažurirati vrlo često – jednom svakih šest do osam tjedana.

Fan of Perm poznatih neprijatnog karakteristika ovog postupka, koji se sastoji u “sukob” se koristi konzervans. To promoviše ispiranja boje i dosadan boju obojena kosa. Ne možete reći o rezbarenje – to je miran “susjedstvu”, kao profesionalni boja, ili balzama s nijansi. Još jedan lijep bonus – ne morate da riješi “spužvi” hemije oštećenu kosu od striženja. Mjesec dana nakon što je izborio svoju kosu samo će početi da se “opustiti”, koji će izgledati potpuno prirodno.

load...

Suptilnosti zanatstva

Dugoročni instalaciju na srednje kose počinje sa činjenicom da je majstor bira proizvod koji će se koristiti kao sredstvo za fiksiranje. Specifični izbor ovisi o cilju koji želite postići, u fotelji berberina. Za suhu kosu je idealan za hidrataciju sastav za obojene – sredstva s pantenol.

Nakon toga slijedi test za alergijske pojedinih komponenti – spona se nanosi na unutrašnje puta lakta i očekivane reakcije u trajanju od 30 minuta. Zatim tretirani u skladu sa sastavom kosu i vjetar kosu na viklere. Ako vam se ne sviđa “sitne demona”, ali želim promašiti kao holivudska filmska zvijezda, da li si zajebao na “bumerang” ili “valjci”. Sat vremena kasnije, morate oprati kosu, koristeći na hranjive maske isto vrijeme. Nakon toga, kosa je suha i postavljen sa sušilo za kosu.

Dugoročni stil duge kose se razlikuje u tome što se majstor za svoj rad koristi dva jedinjenja. Prvi je za distribuciju dužine kose, drugi je više zasićenih sastava i za tipova. On je “vojnika” kraj kose, oslobađa vas pramen kose za nekoliko mjeseci.

load...

Njega kose nakon procedure rezbarenje

Ako ne želite da se svaki napor berberin da “ne”, ne koristite za polaganje u kući ispravljanje sredstvima. Ostatak se pobrinuti za kosu je vrlo lako nakon posjete salonu. Nakon pranja kose, uvijek koristiti uređaj. Korištenje sprejeva za fiksiranje frizure na bazi alkohola je vrlo nepoželjno – oni issushat kosu mekom jezgrom. Da bi se postigla uske kovrče, koristite dovoljno stil gel sa efektom “mokre” kosu.