Efektivna vježbe za struk. Kako postići zadivljujući učinak?Sadržaj:

Ljepotu žena – je kolektivni termin. Naravno, mnogi san da imam savršenu figuru i savršenu frizuru, ali “žele” i “da” – dvije različite stvari. Zbog viška kilograma, ponekad žele da plače u samom ugradnje trgovina, kada je omiljeni outfit ne želi da ispuni u struku. Ali, kako kažu, tuga suze neće pomoći. Tu potrebna vježba, čiji je cilj upravo u ovom dijelu tijela.

load...

Tanak struk – standard ženske ljepote. A čak i ako imate malu grudi i savršen bedra, struk jednostavno ne mogu ispraviti situaciju u cjelini. To daje žensku figuru posebnu atrakciju i seksualnosti, balansiranje sve ostale proporcije. U cilju postizanja idealne rezultate u borbi protiv viška kilograma oko struka, potreban vam je sveobuhvatan pristup ovom problemu.

Fizička aktivnost

Tako da je prva stvar koju treba početi sa nečim – vježbe. Ništa drugo ne pomažu da se nose sa punije struka. Pa, krenimo …

Warm-up

load...

Bilo kakve fizičke vježbe trebalo bi da počne sa zagrijavanja za pripremu mišića na stres:

 • U stojećem položaju useli i opustite stomak, to treba uraditi brzo;
 • Spin obruč dok dok ne osjetite blagi umor;
 • Stavi ruke na kukove i učiniti vrtnju tijela u različitim smjerovima;
 • Ako imate “zdravlje diska” će biti korisno vrte na njemu nekoliko minuta.

Set vježbi stoji

 • Pokupiti štap ili metlom (koji je zgodan) i povucite ga preko glave;
 • Neka štap je na nivou vrata. Sada možemo početi da se okrenu;
 • Ne mijenjaju svoj položaj, nakon što niz padine početi da radi. Pobrinite se da glava nije pala, a ramena su paralelno sa podom;
 • Odloži štap i stavite ruke na glavu (uzeti prste “u dvorcu”);
 • Radimo strani krivine – koljena ne savijati ili naginjete torzo dole.

Ove efikasne vježbe za struk u stojećem položaju treba uraditi svaki dan. I svaki naginjanje ili rotirajućim korištenje 15-20 pristupa. Može igrati glazbu i uživati ​​u novim senzacija – kao što je istezanje mišića što manje bolove loin, vjerujte mi, ova osećanja ugodnije nego bolno.

Kompleks vježbe ležeći

Nakon prethodnog vježbanja, potez u horizontalnom položaju – legne na prostirku:

 • Položaj – leži na boku, ruku na struka. Drugi ruka može prop glavu (da se fokusiraju), ali možete jednostavno izvucite i legne;
 • Podignite nogu koja leži na vrhu – ne savijati na koljena. Onda se okrene na drugu stranu;
 • Mi kleknuti i početi da čučne na lijevoj i na desnoj butini;
 • Položaj – leži na njegovoj strani. Sada, ne podići nogu i, držeći je sa poda, podizanje cijelo tijelo do maksimalne visine;
 • Na torzo je na podu. Ubačaj noge i podignite ih, i laktovima prislanjaju na podu ravnotežu. Podržavaju dlanova natrag, pokušati protegnuti noge što je moguće.

Imajte na umu da ostvare u ležećem položaju treba izvršiti 15 puta (ne manje), uz maksimalnu moguću amplitudu. Požurite, pazite da ne obore dah. To čini najbolje u prostranoj sobi, dobro ventiliranim i kiseonikom. Nemojte se previše self drive – uvijek uzeti pauze. Ali spor treninga nećete ništa postići. Zato izaberite za sebe u “sweet spot” i pratite strogo dati stope.

Vježba-uvijanje

load...

Ljudi profesionalno bave sportom, tvrde da je najbolji efekat se daje ostvarivanje torzo uvrtanja.

 • Za prvu vježbu, morat ćete stolici. Sjesti i učvrstite noge u jednoj poziciji. Početi vrti na stolici, ne skidajući noge s poda. Ruke treba prostirala ispred njega. Svaka strana treba da se uradi najmanje 30 okretaja;
 • Za drugu vježbu, stoji uspravno, ruke iza glave prstohvat. Povucite trbuh i pokušajte da se povežete lijevog koljena sa desnog lakta, onda obrnuto. Morate napraviti 20 pristupa svakoj strani.

Struk teško postići – to ne dogodi brzo, tako da budu spremni za dugoročno vježbe. Ono što je najbitnije – regularnosti. Nikada promijeniti način vođenja takve obuke svaki dan, možete biti sigurni u postizanju vašeg cilja. Ali zadržavati samo na predloženi vježbe nisu isplati.

Budite sigurni da kupiti hula-hoop, u običnom govoru – obruč. To može okretati cijeli dan – od velike pomoći na putu do struka. Samo zapamtite – nemojte odmah ne uvijajte obruč nakon obroka i ograničenje takvu obuku u “kritičnim danima”. I tako – sve u svojim rukama, što više učiniti, brže ćete rezultate. Tokom vremena, redovna obruč mogu biti zamijenjeni ponderirani. Opterećenje će biti više, ali efekat je bolji!

Mijenja snaga

Obavezan uslov u potrazi za tanki struk – da promenite ishranu. Kod žena, inherentne prirode – prvenstveno masnog tkiva se formira u struku, tako isključiti peciva, pite i kolače. Odbijaju jesti nakon 18-00, lean na voću i povrću u bilo kojem obliku, piju sokove i mineralnu vodu. Ali i iz masti potpuno nemoguće odbiti – samo zamijeniti ulje životinja u povrća.

Meso, takođe, treba da konzumiraju na redovnoj osnovi – za odabir jela zeca, piletina ili bilo koji drugi meso dijetu. Budite sigurni da jede slatko – gorke crne čokolade, suhe marelice, šljive, med. Još jedna stvar: ako radno vrijeme ne završava u 17-00, a ti idi u krevet nakon ponoći, a zatim jesti zadnji put imate tri sata prije spavanja.

Promjenu načina života

Vrlo je važno da promenite način života. Ako imate sjedeći posao, budite sigurni da dnevno šetnje, rijetko koriste lift. Nema potrebe da čekaju autobus – bolje da peške iz kućne kancelarije i obrnuto. Možete učitati i dati svoje tijelo i udisati na svježem zraku. Koliko mi nedostaje u životu, koristeći automobile, autobuse i tramvaje!

Vi ste u potrazi za tanki struk? Pa, trči za vaše zdravlje! Da, svakodnevno trčanje može dovesti u red, ne samo do pojasa, ali cijelo tijelo. Ćete se mnogo bolje, vaša koža će postati prirodnu boju, oči sjaj, a tijelo će biti najviše energije i živost za cijeli dan. Da biste to učinili, samo treba da se probudite sat vremena ranije, a onda su zajamčena Odlično je raspoložen!

Čak i najefikasnije vježbe za struk neće moći da pomogne u cijelosti, ako nije pravilno konfiguriran. Da biste započeli, samo volim sebe – to ste već pola učinjeno. Tune samo na pobjedu, a onda na drugačiji način i neće biti! Organizirati za izgradnju kompleksa od ugodnog postupaka: pješačenje u sauni ili kupanje, masaža terapeuta posjetiti, drži aromaterapija sesije. Sve to postavlja ispravan način.

I naravno, privući u društvu svojih prijatelja – zajedno je uvijek lakše nositi s problemima. Sigurno, oni će vas podržati, a zatim proći kroz sve ovo će biti još zanimljivije. A dodatni stimulans će – to će biti sramota baciti počeo pola puta.

Malo praktičnih savjeta

 • Budite sigurni da snimi ono što dan počnete klasu i mjerenje početne veličine struka – će imati poticaj za usporedbu rezultata;
 • Preporučljivo je da obavestite svog muža ili prijateljima o predstojećem događaju – to će biti sramota da “ide na daljinu”;
 • Ne možete početi raditi vežbe naglo, žurno – samo postepeno povećava tempo i broj pristupa;
 • Nemojte koristiti bilo “čudo” droga – može štetiti njihovom zdravlju;
 • Ne idi na potpunu ili djelomičnu gladi, samo Prilagodite ishranu;
 • Vrlo povoljno za početak takve mjere za vrijeme posta. Ako se držite, to će biti dobar pomagač, jer dijeta i dalje ćete razmenili;
 • Ako imate bolesti genitourinarnog sistema, ili problema sa gastrointestinalnog trakta, prvo se konsultuje sa svojim lekarom;
 • Izabrati vlastite dijeta se ne preporučuje – samo dijetetičar može dati kompetentan savjet;
 • Tokom dojenja za obavljanje navedenih radnji ne mogu čekati dok se beba dobiva stariji, pa čak i tada, i otići o svom figuru.

A opet – ne postavite sebe na muke, i u dobrom raspoloženju i prekrasna rezultate! To će biti teško u početku i lijenost, ali onda ne mogu živjeti bez jutarnje vežbe, posni dana i trčanje u parku. Možete upisati u bazenu ili teretanu, možete biti poput aerobika ili pohađaju kurseve latino ples – to sve ovisi o vama i vašim željama.

Usput, u takav aktivan način života može se naći i njihovu sudbinu, ako još nije dogovoreno privatnom životu. I vjerujte mi, muškarci ne privlače iscrpljen dijetama dame sa tugom i glad u očima. Smile, čuvaj se, ne izlazi iz kuće bez šminke. Da, čak i kupiti kruh u pekari treba poslati u potpunosti naoružana.

Ne zaboravite da pokupi luksuzni ormar (to je prilično skupo) i kupiti svoje omiljene parfem bočice – sve što vam je neodoljiv! Možete računati na komplimentima i osmijehe, poglede i pitanja: “Imaš odmor?”. A struka … Struk je u redu i elegantan – glavna stvar da pokuša. Na kraju krajeva, sa snažnom željom, aspiracija i inspiraciju žena može učiniti sve, zar ne?