Epilacija forever – siguran način da postane savršenSadržaj:

Postoji anegdota: “To se ne radi u uklanjanju vremenu kosa može spasiti djevojka iz nepromišljeno ponašanje.” To je samo ako je žena odbija da ovaj postupak, to rizikuje da postane meta za mnogo manje bezopasne šale. Kao i da je u ovom dobu postoje mnogi načini da se nose s neželjenim vegetacije na tijelu! Hajde da pričamo o različitim metodama uklanjanja dlačica.

load...

Da biste pokrenuli će shvatiti da uklanjanje dlaka je i kako se razlikuje od depilacije. Dakle, za vrijeme depilacije je samo da je uklonjen vidljivi dio kose. Ako uklanjanje dlaka je uklonjen do kraja, uključujući i korijen. Postepeno se broj folikula se smanjuje i kosa stop potpuno raste. Da bi se postigla glatka tijelo, bez suvišnih dlaka, postoje mnoge metode. Ali koja je najbolja sada se suočavamo je da izaberete.

Tradicionalni recepti

Naravno, postoje načini neki “bapske” će vam pomoći da riješi svog dosadnih vegetacije. Ali ne zaboravite da su svi uklanjanje dlaka kod kuće – postupak je vrlo jednostavan. Neophodno je da se tretira sa velikim oprezom. Ono što je najvažnije – ne izazivaju sebe naškoditi uklanjanje dlaka bez nadzora specijaliste. Ali ako apsolutno ne želite posjetiti salonu, možete pokušati da “povuče” neželjenih dlaka pomoću sljedeće recepte tradicionalne medicine.

 • Pour 100 grama. Oraha zbunjuje 150 ml. Alkohol 70%. Potopite tinktura na tamnom mestu nedelju dana. Zatim podmažite neželjene vegetacije svaki dan sve dok se kosa ne ispasti.
 • Uzmite 50 grama. Sjeme koprive i pomiješati sa 100 ml. Biljno ulje. Inkubirajte smeša za 2 mjeseca. Nakon toga podmazati kožu tinkture 2 puta dnevno.
 • Mix 50 oz. Seme 100 sa koprivom c. Suncokretovo ulje. Budite deo u tamnom mjestu 2 mjeseca. Onda redovito podmazati mjestima sa visokom vegetacijom u potpunosti ukloniti kosu.

Ne zaboravite da je kuća – nije najbolje mjesto za takav delikatan postupak kao što je uklanjanje dlaka. Da riješi neželjene vegetacije bolje nego ikad da odem u salon. Pod nadzorom specijalista proces će trajati manje bolno i bez ikakvih oštećenja organizma.

Trenutna snaga protiv neželjenih dlačica

load...

Jedan od najpopularnijih načina za borbu protiv prekomjerne vegetacije na tijelu – elektrolize. To je prvi put upotrebljen u početkom 20. Stoljeća. Od tada, ovaj tip depilacije osvojio je mnoge poklonike. To je dijelom zbog činjenice da je za ovaj postupak, praktično nema ograničenja o vrsti kose i kože.

Tokom elektrolize uvodi u folikul, igle elektroda, koji se formira na kraju električnog pražnjenja. To stvara visoke temperature, koja uništava folikul dlake. Djeluju na folikula dlaka samo u fazi aktivnog rasta kose. Stoga, ukloniti sve dlake neće raditi u jednoj sjednici. Postupak će se morati ponoviti nekoliko puta. Ali nakon toga, možete zaboraviti o problemu neželjenih dlačica na tijelu.

Elektrolize može se primijeniti na bilo koji kožu. Ali zbog dugotrajne procedure često se preporučuje da se izvrši riješiti male probleme. Najbolje od svega, ova metoda je pogodna za korekciju obrva ili kose riješi gornje usne. Treba napomenuti da je postupak za sve njegove učinkovitosti, je i dalje prilično bolno. Međutim, mnogi medicinskih centara sada nude različite vrste anestezije.

Elektroliza je kontraindiciran u:

 • raznih dermatoloških bolesti;
 • onkoloških bolesti;
 • kardiovaskularnih bolesti;
 • dijabetesa.
load...

Također, ne preporučujemo da obavi proceduru tokom trudnoće.

Laser protiv viška vegetacije

Jedan od najpopularnijih metoda za uklanjanje dlaka – epilaciju. U toku postupka, laserski zrak zagrijava kosu i upija ćelije koje sadrže melanin. Postepeno, folikul dlake je uništen, kosa postaje tanja i prestati rasti. Nažalost, lasersko uklanjanje dlaka nije pogodan za vlasnike svjetlosti, sijede kose ili tamne kože.

U svim drugim slučajevima, lasersko uklanjanje dlaka je vrlo efikasna i gotovo bezbolno. Ovo ga čini pogodnim za uklanjanje dlaka na svim dijelovima tijela. Međutim, uklanjanje dlaka zauvijek s laserskim često zahtijeva održavanje od 6. Do 8. Tretmana. To sve ovisi o individualnim karakteristikama vaše kože i kose.

Lasersko uklanjanje dlaka je kontraindiciran u:

 • akutnih zaraznih bolesti;
 • kožne bolesti;
 • Proširene vene.

Također, ne koristite ovu metodu uklanjanja dlačica za vrijeme trudnoće i dojenja.

Svjetlo za glatku kožu

Fotoepilacija – je još jedan efikasan način kontrole nepoželjne vegetacije. Za depilaciju koristi niz kratkih treperi koje uništavaju folikulu dlake. Princip rada istovremeno sličan lasersko uklanjanje dlaka. Od uklanjanje dlaka ovisi o sadržaju melanina, efikasnije Fotoepilacija za tamnu kosu.

Epilacije praktički ne uzrokuje bol. Zbog toga se čak koristi za uklanjanje dlaka u osjetljivim područjima. Osim toga, stručnjaci na umu da je blic stimuliraju proizvodnju kolagena, koji poboljšava elastičnost kože. Ali taj postupak bio što ugodniji, molim vas samo u specijaliziranim klinikama koje koriste profesionalnu opremu.

Fotoepilacija se ne može izvršiti:

 • tokom trudnoće
 • ako patite od bolesti kao što su psorijaza i ekcemi i drugih kožnih bolesti;
 • epilepsije;
 • ako imate dijabetes.

Tri u jednom

Elos uklanjanje dlaka kombinira prednosti od tri načina odjednom – električni, fotografske i epilaciju. Sijalicu kosa uništena pod uticajem an_3losti puls i struje. Kroz ovaj Elos uklanjanje dlaka dobiva osloboditi od kose, bez obzira na njihovu vrstu i boje. Metoda je efikasna čak i za svjetlo i sijede kose. Ali, to je napomenuti da neće biti potreban jedan postupak za postizanje maksimalnog efekta.

Elos uklanjanje dlaka je siguran za sve tipove kože. Dodatni sistem za hlađenje u toku postupka pomaže da se izbjegli neprijatne efekte – crvenilo i iritacije. Stoga Elos uklanjanje dlaka može se izvršiti i prije svečanog prijema kada je toliko važno da izgledaju savršeno. Međutim, kao i druge vrste uklanjanja dlačica, Elos uklanjanje dlaka ima brojne kontraindikacije:

 • trudnoće;
 • poremećaj krvarenja;
 • oslabljen imunološki sistem;
 • alergični na sunce i svjetlo.

Mjere predostrožnosti

Da bi postupak bio uspješan i treba pažljivo pripremljene na zdrav način. Obratite pažnju na izbor medicinskog centra i specijalista koji će obavljati postupak. To je najbolje da se odnosi na specijalizirane klinike, a ne privatnom “zanatlije”. Budite sigurni da provjerite dostupnost potrebnih dozvola i dokumenata koji dokazuju stručne kvalifikacije.

Imajte na umu da jasno kažu šta tip uklanjanje dlaka je prava stvar za vas može samo profesionalac. Na kraju krajeva, to utiče nekoliko faktora:

 • tip kose i kože. Neke vrste uklanjanja dlačica nije pogodan, na primjer, za lake kosu.
 • Bol prag. Neki postupci su prilično bolno.
 • Prisustvo raznih hroničnih bolesti. Mnogi od njih se smatra da su kontraindikacija za jednu ili drugu vrstu uklanjanja dlačica.

Budite sigurni da pitajte svog doktora da vam detaljno o svim kontraindikacije i neželjeni efekti.

Ako to kako treba, možete riješi neželjenih dlačica trajno. Uklanjanje dlaka učinjeno na vrijeme da pomogne djevojka čuti komplimente u svom obraćanju, i “osip djela” … Ponekad oni donose puno zabave!