Epilacije ruku – neka vaše olovke su ženstveneSadržaj:

Nježni, graciozna, nježna, meka, nervozan … šta samo epiteti ne odnosi na ženske ruke! Ali niko nikada neće oduševiti govorimo o olovke – “dlakav”. Ovo je možda zadnja stvar koju bih čuti ženu. Međutim, kosa raste na rukama – tako da je osoba je uređen. Istina rastu sve na različite načine. Neki ih sreće, općenito, malo je, dok su drugi – slab, jedva primjetno svjetlo fuzz, treći nosi mnogo manje – dovoljno vegetacije debljine i vrlo primjetan.

load...

Žene traže načine da riješi viška “dlakavost” Već dugo vremena. Još u antičko doba bio veoma popularan depilaciju voskom ruke. U ovom trenutku ljepote pojavio mnogo više opcija. Moderni kozmetologije omogućava svaka žena izdvojiti metodu koja najbolje odgovara za nju.

Međutim, prije nego što se odlučite za ovaj postupak, neophodno je da se utvrdi da li imate bilo kakvih kontraindikacija. Glavni su:

 • dijabetes;
 • hormonski poremećaji;
 • trudnoće ili dojenja;
 • akutnoj fazi herpesa;
 • prisustvo opekotine, rane ili druge povrede na koži;
 • idiosinkrazija komponente koje se koriste za postupak.

Ovo – nije kompletan popis. U cilju sprečavanja mogućih negativnih posljedica za zdravlje, trebalo bi da se konsultuje sa svojim lekarom.

Metode “Home” epilacija

Možda je najlakši i najbrži način za uklanjanje neželjenih vegetacije – brijanje. Međutim, to je apsolutno ne odgovara za ruke. Već sutradan nakon procedure, kosa će početi rasti. I to će biti još teže, tamnije i deblje. A ruke su bodljikava na dodir. To je stvarno to – nešto što je manje šanse da želim! Zbog toga, troškovi za brijanje jednom ogorčeno odbio.

load...

Još jedna popularna metoda – depilaciju kreme. Oni su vrlo lako i jednostavno za rukovanje. I koriste ih ne boli. Međutim, postoje i nedostaci. Kao prvo, ako imate osjetljivu kožu, iritacija može proizaći iz korištenja takvih krema. Drugo, učinak je, nažalost, vrlo kratko. Dva ili tri dana – i moraju ponoviti postupak.

Narednih način – to epilacija na njihovim rukama, uz pomoć domaćih electrodepilator. Glave instrumenta se rotira velikom brzinom i uklanjanje dlaka nastaje mehaničkim sredstvima. Također je prilično zgodan – operacija može obaviti samostalno kod kuće. A efekat je mnogo više izdržljiv – dvije do tri sedmice. Međutim, ovaj postupak je prilično bolno. Nakon što je često dosadno, a mnogi se žale na jak svrab. Kako bi se umiruju kožu, preporučuje se primijeniti posebne losione.

Diskoloracija. Strogo govoreći, ova metoda ne dozvoljava da se oslobodite neželjenih dlačica. Ali, ako je vegetacija u rukama prilično rijetke i tanke, možete ga maskiraju. Možete koristiti rastvor vodonik peroksida. On će apsorbirati prirodne tamne kose pigmenta, a kao rezultat toga, će ih učiniti nevidljivim.


Depilacija

load...

Sljedeći vrlo popularan način – depilacija voskom ruke. Dvije vrste mogu se razlikovati ove metode:

 • koristiti posebne vosak trake;
 • uklanjanje dlaka s vrućim voskom.

Vosak trake se nanose na kožu ruku i ukloniti oštre pokret, koji je napravljen u odnosu na rast kose. Uklanjanje dlaka s vrućim voskom je nešto drugačija. Vosak se greje i nanosi u tankom sloju na željeno područje. Hot sastav omekšava kožu i osigurava prodiranje tvari u folikule kose.

Nakon potpune očvršćavanja površine naslagane trake izgradnje papira, a zatim ga uklonite naglo. Neželjene vegetacije na ruci je uklonjen zajedno sa voskom. Efekat ovog postupka traje za dvoje – četiri sedmice. Rezultat će ovisiti o Vašim individualnim okolnostima. Depilacija – postupak je prilično bolno. Osim toga, u procesima oštećene gornji sloj epidermisa kože. Dakle, nakon vosak depilaciju preporučuje se nanošenje na kožu poseban gel, koji pomaže da se regeneriše novih ćelija.

Laser i elektroliza

To je – još jedan vrlo efikasan i dokazana metoda vremena. Neželjene vegetacije je uklonjen pod uticajem trenutnog impulsa koji prodire u sijalicu kosu i čine mali šiljak. To sprečava protok nutrijenata i kao rezultat toga, kosa, ostao bez “hrane”, umire.

Rezultat uklanjanja dlačica traje dvije do tri sedmice. Međutim, postupak je vrlo bolan i može izazvati iritaciju kože. U cilju smanjenja neželjenih efekata na minimum, preporučuje se koristiti posebne sastojke koji umiruju oštećenu kožu, a osim toga, ne dozvoljavaju dlake da rastu u nju.

Ovo je – relativno nova, ali je već osvojio popularan način da se oslobodimo omražene vegetacije. Postupak se izvodi pomoću posebnog laser jedinicu. Pod uticajem promjena zračenja boje kose i tekstura, postaje tanja i manje primjetan. Sijalicu kosa je grijana i uništen. I, s vremenom – nakon nekoliko tretmana – možete dobiti osloboditi od kose na rukama potpuno.


Pravila ponašanja nakon epilacije

Bez obzira koji način se odlučite, nakon što je njegovo ponašanje moraju biti u skladu s određenim pravilima i mjere opreza.

 • Za najmanje dvije sedmice trebalo bi da bude štite kožu od UV zraka. To se ne preporučuje za sunčanje, a prije odlaska u najtoplijeg doba godine trebate koristiti posebne kreme od sunca.
 • Prvih dana nakon operacije nije potrebno posjetiti sauni ili kupanje.
 • Kosa klijanja između sesija laserom ili elektroliza može se ukloniti samo uz pomoć kreme za depilaciju.

Kao što možete vidjeti, uklanjanje dlaka rukama prestala da bude problem. To bi žele – a ni traga vegetacije i dalje. Jednostavno izaberite odgovarajući način – i sve će biti u redu. Neka olovku uvijek će biti nježan, tendera i ženstvena.