Eterična FEEDING njegu uljeLijepa, elastična bista – to je san svake žene. I za naftu dojke može pomoći da se postigne željeni rezultat. Ovi alati ne samo da će povećati bradavica. Oni zategnuti kožu, čineći je mekom i svilenkastom. U ovom slučaju, od suštinskog značaja esencije na raspolaganju, a njihova raznolikost omogućuje vam da odaberete najprikladniji alat za svakog pojedinca.

Kako koristiti eterična ulja?

Eterična ulja za grudi čine komponente koje ubrzavaju cirkulaciju krvi u tkivu. To je kroz ovaj mehanizam, i efekat jačanje mišića i povećanje ženskog poprsje. Posebno izraženo rezultat upotrebe esencije, ako aplikacija ulja u kombinaciji sa dobrom masažom. Osim toga, ovaj proizvod se može koristiti na sljedeći način:

 • kao maske;
 • kao tonici i losioni;
 • koristiti komprese;
 • dodajte masaža kreme.
load...

Eterična ulja mogu se mešati za grudi ili da koristi samo jednu vrstu suštine.

Ali, prije nego što se odlučite koju vrstu ulja u grudi pogodan u konkretnom slučaju, potrebno je uzeti u obzir neke nijanse.

Ovi alati su proizvedeni sa raznim biljem i ostale komponente biljnog i životinjskog porijekla. To znači da pravilno izabrana eteričnog ulja može izazvati alergijsku reakciju. Zato prije nego što je potrebno kupovine takvih kozmetičkih proizvoda, obratite se specijalistu. Iskusni kozmetičar će vam pomoći da odaberete najviše bezopasan način da se smanji rizik na minimum.

load...

Također, ni u kom slučaju ne može koristiti isparljivih aromatskih ulja u svom čistom obliku. Bez obzira na način primjene mora se miješati sa bazom masti koje sadrže. Može se koristiti za ovu svrhu:

 • masti krema bez bioaktivnih agenata;
 • bademovo ulje na bazi;
 • laktoza proizvoda koji sadrže (kreme, mlijeko, itd);
 • tekući parafin.

Koristite ulja nježno. Ne možemo dozvoliti da ih kontaktira sa sluznicom ili osjetljiva područja kože. Slijedeći ove jednostavne pravila, žena može poboljšati oblik grudi i istovremeno neće naškoditi njihovom zdravlju.

Imajte na umu da je rezultat primjene eteričnog ulja primjetno je odmah. Za izgled vidljiv efekat potrebno je redovito koristiti alat za 1 mjesec. Da bi se postigli željeni rezultati moraju biti strpljivi.

Vrste ulja za dojke

Jedan od najčešćih alata za stezanje i povećanje grudi je laneno ulje. Komponente koje se nalaze u njegovoj strukturi, tonus mišića ženskog poprsje zbog hormona poznat kao fitoestrogena. Stimulira ljudski organizam, uzrokujući da se proizvede više prirodnih estrogena. I to sa svoje strane pomaže da se poveća veličinu grudi bez intervencije hirurga.

load...

Prije nego što možete koristiti laneno ulje, mora se miješati sa 2-3 kapi znači masne baze. Ovo je najpogodniji hranu laktozu sadrže, kao što su kiselo vrhnje. To je važno dati smjesa malo vremena za pripremu. U normalnim okolnostima, to je dovoljno za 4 minute.

Kad istekne vrijeme, laneno ulje može se primijeniti na grudi. Ovo bi trebalo biti glatka i meka masažnim pokretima. Držite ulje na kožu ne treba više od 5 minuta. Nakon toga, mješavina je isprana sa toplom vodom. Cosmetologists smatraju da će efekt biti uočljiviji ako se uzme nakon tuš postupka.

Ali, to znači da postoje kontraindikacije. Laneno Eterično ulje se ne preporučuje ako žena pati od crijevnih ili želuca patologija. Doktori se savjetuje da se suzdrže od piće i prisustvo lezija kože. U tom slučaju je bolje koristiti različite ulja.

Laneno aroma ulja može biti kuhani mješavina za masažu dojke. Za to je potrebno mjeriti od 50 ml alata. Zatim je dodao uz nju 9 geranija eterično ulje kapi, a ne više od 16 kapi aromamasla verbena. Za maksimalan učinak, dojke treba masirati dnevno.

Ništa manje efikasan aromasmes ulja anisa, komorača i kamfor. Neophodno je da se miješaju 5 kapi svakog od njih. Nakon čega je rezultiralo smjesa može biti direktno utrljava u grudi. Da bi se postigao željeni efekt dovoljno je 2 puta dnevno. Povećanje bista u 3 mjeseca primjene sredstava.

U poređenju sa proizvodom, napravljen na osnovu lana, maslinovo ulje značajno sigurnije. On nema nikakve kontraindikacije. Dakle, to će biti na snazi ​​za njegu grudi svake žene. Blagotvorno dejstvo maslinovog ulja postiže se zahvaljujući svom posebnom sastavu. To uključuje, kao što korisno stavke kao što su:

 • oleinske kiseline;
 • minerala;
 • vitamin kompleksi grupe B i E.

Ali je štetan za zdravlje i ženske ljepote samo svježe proizvode. Ako maslinovo ulje je kasni, to može nauditi ljudima. Stoga, prije nego koristeći ovaj alat važno je obratiti pažnju na datum isteka.

Posebno je efikasan maslinovo ulje se pokazuje u razdoblju nakon poroda i tijekom dojenja.

To sprečava pojavu strija i ožiljaka na grudi. Da bi se postigao željeni efekt za masažu grudi s maslinovim uljem je dovoljno svaki dan. Ali postupak je razumno početi još u ranim fazama trudnoće.

Ovo ulje se može dodati ostale osnovne esencije, obogaćuju svoje vitamina E i što ih čini efikasnijim.

Compress za trudnice i dojilje

Za trudnice i dojilje će biti posebno korisno obloge na bazi kamfora aromatičnim uljima. Ovaj alat je savršeno uklanja neprijatne efekte kao što su:

 • grudi nježnost;
 • bol;
 • povlačenjem senzacije.

Također, kamfor aromatičnim uljima je vrlo dobra, u slučaju kada je mlijeko prestaje da dekantirati. To je zahvaljujući tim osobinama, to je najefikasnije sredstvo za dojilje.

Možete ga koristiti samo u obliku obloga. U suprotnom će ulje biti neefikasno pa čak i štetno. Da bi se pripremila oblog kamfora potrebe da prate ovaj vodič:

 1. Ulje je zagrijava u vodenoj kupelji na 40-50 ° C.
 2. Gaza je oduzet u 3-4 sloja, sredstva za vlaženje, nakon čega je omotana oko grudi u 2 sloja.
 3. Kada se gaze fiksira na poprsje, preklapaju na vrhu filma hrane. Umjesto toga filma, možete koristiti plastičnu vrećicu.
 4. Da biste poboljšali učinak grudi s superponira oblog wrap marama, šal ili jednostavno topao šal.

Je oblog mora imati za 5-8 sati. Nakon toga je potrebno ukloniti i oprati toplom grudi vodom. Efekat bi se trebao pojaviti na sljedeći dan nakon što je pomoću ovog alata. Ali, stručnjaci preporučuju da popravi rezultat 2-3 ponoviti postupak.

Kako bi se postigao efekat grudi, kamfor ulje pomiješana s esencije, bogata fitoestrogenima, dobiti i koristi kao krema agent. Prije nego što je proizvodnja miks treba imati na umu da su temelji treba uzeti najmanje 50 ml masne hrane. U protivnom ulje može oštetiti osjetljivu kožu grudi žene. Takve kreme čuva u frižideru, ali ne duže od 7 dana. Nakon ovog perioda smjesa se ne preporučuje.