Europska mačka – mačka koja ne walk aloneEvropska kratkodlaki mačka ima prilično duga i komplikovana priča. Njegovo porijeklo je okružen mnoge misterije i kontradikcija. Prvi spomen ove rase se pratiti od vremena kada je egipatski mačka je počeo da se širi po Evropi. I kao i većina modernih rasa, Evropska “Predenje” je direktan potomak afričkih stepa mačka.

Povijest pasmine

Prvi evropski standard mačka stvoren da živi u kući, utvrđena je oko 140 pne. Ovaj unos postoji u zakonima jedne od velški kraljeva. I izgled životinja kao rasa nastala u Engleskoj, gdje je krajem XVIII stoljeća, te mačke počeli da se pojavljuju u seriji. Nešto kasnije oni počnu da se razmnožavaju u Francuskoj i Njemačkoj.

load...

Kako vrijeme prolazi, Europska mačka rasa je podijeljen u dvije odvojene grane, kao uzgajivači različitih zemalja nisu bili zadovoljni izgledom životinje, a svaki je pokušao da napravi nešto od sebe. Na primjer, britanski je pokušao da povuče teške tip mačka i labave strukture. Dakle, bilo je mnogo voljen britanski vlasnik pasmina mačka mekom i pliš krzna. Ali Francuzi i Nijemci naprotiv tražila više mišićav i fizički snažan, glatka i sjajna dlaka. Zatim su danas dali svijetu, kao što Europska mačka rase znamo.

Popularnost pasmine brzo rastao, ali isto tako brzo nestao. Razlog za to je činjenica da su Evropljani dobro, vrlo sličan normalan domaće mačke. Pa zašto trošiti novac na nešto što možete dobiti besplatno – to je bio argument potencijalnih kupaca. Stoga, uzgajivači su se prestali da obrate pažnju na evropskom rock i prešli na druge, više popularnih vrsta. Samo u Finskoj je tek ove pasmine se tretiraju s ljubavlju. Ona je u zemlji zauzela treće mjesto u popularnosti.

Šta je to, ovaj evropski mačka?

Unatoč činjenici da je slava i popularnost Evropljana mačka potpuno presušila, pravi poznavaoci pasmine tvrde da je sličnost s uobičajenim “Murka” nije tako jaka kao što može izgledati kao laika. Razlika je više nego dovoljno, od fiziološke strukture i završava sa karakterom i željama. I da ih kombinira boju i dužinu kose.

Ova Europska mačka mačka ima standardni stas:

  • velika ili srednja struktura tijela
  • jake mišiće
  • Dobro razvijene grudi
  • Srednjih udove i okrugle šape
  • Nije dugo rep, koji se širi u sredini, a sužava do vrha
  • Blago zaobljene glave – dužina je malo veća od širine
  • Ravne i dobro definirane nos, široka po cijeloj dužini
  • Male, razmaknute uši sa zaobljenim tips
  • Okrugli oči, zasadio malo iskosa. Boja se razlikuje i ovisi o boji
load...

To je za ove stručnjake podataka definirati rase. I otkrijte među mnogim sličnim mačke je to samo može biti temeljno proučavali sve potrebne standarde.

Mnoštvo varijacija boja Evropljana daje prostor za odabir. Tri-u boji, crno, prugasti, u mrlje, dva-ton. Ne samo da je čokolada i lila boje. Najrjeđih i lijepe mačke smatra zlatnim nijansu od vune, vrlo mali broj njih u našoj zemlji.

Struktura vune zaslužuje posebnu pažnju. Evropljani kupovine, pobrinite se da je vuna ona sija i svjetlucavim česticama, ona i želi da moždanog udara. Vuna kao sjajna, čvrsto tijelo i vrlo ugodna na dodir. Stručnjaci kažu – Evropska mačka može reći samo gledajući u nju malo lice. Zbog svog porijekla, plemenitost i draž ove rase ne drži.

Karakter i sklonosti

load...

Ako ste u kući pojavila Europska mačka, moj lik je pasta neće pokazati. Među strancima ljubimac izgubi, on ne zna kako da se ponašaju i pokušati pronaći kutak poukromnee. Ovdje igra ulogu prirodne skromnosti. Kao dio svoje sklonište mačke mogu odabrati sve što želite: jastuk, normalan paket, karirani. Važno je napomenuti da je nemir u ušima redden, vrh nosa i šapa jastučići su mokri.

Kada vaš pitomitsy gospodar i da se upoznaju sa svim članovima porodice, sve skromnost kao ruka pogodak. Ona će igrati sa svim tim pojavio na putu, skok na zavjese, zgrabi za nogu. Ova razigrana lik prati Evropljani života. Mnogi vlasnici pasmine tvrde da je Europska mačka mačka zna kako da pričam. I ako postanete poklon za nju ljubavnica i prijatelj, sigurno ćete shvatiti ono što želi reći.

Govore – “mačka hoda po sebi” ne odnosi se na Evropljane. Samo u odsustvu vlasnika, ona može priuštiti. A kada je čovjek koji je voli i brine za nju, ona nikad ne bi ga ostaviti na miru. Čak i ako je to nešto da uplaši. On se slaže slavno s djecom, zahvaljujući takta nikada kandže. Ako nezadovoljni nešto, to može samo šuštanje, ali ogrebe ili ujede vjerovatno neće biti.

Kako se brinuti o

Briga za Evropljane je svedena na minimum. Čestih češljanje ne treba, za ovaj postupak, to je najbolje koristiti metalnu četku, jer plastika elektrificirana i donosi nelagodnost životinje. Ako vaš pitomitsy ne učestvuje na sajmovima – ne može kupati. Kitty, a ona će se izboriti sa ovim jednostavan zadatak. Ako deo – povremeno ga oprati. Ali ne prije nastupa, jer vuna pranje nakon što je izgubila svoj “ulja” izgled, što je veoma važno za žiri, a obnovljena je samo nekoliko dana kasnije.

Feed Europska mačka, baš kao i svaka druga rasa, potreban vam je samo kvalitetne proizvode. Jedini način na koji ćete dobiti zdrav životinja koji će vas oduševiti svojim prisustvom dugi niz godina. Ne treba zaboraviti da daju prednost samo suvu hranu nije potrebno, jer to može dovesti do raznih bolesti. Neka ishrani vašeg ljubimca i predstaviti prirodnih proizvoda: meso, riba, jetra, povrće. Usput, s obzirom na to da profesionalni životinje besramno skup prirodnih hranjenje će koštati nekoliko puta jeftinije.