Farba za kosu bez amonijaka: nježan bojenje i izbjeljivanjeSadržaj:

Znate, ono što ujedinjuje među sobom žene različitih generacija? Nezadovoljstvo vlastitim izgledom. Plavuše, brinete, mladi i stari – svi željeli izgledati drugačije nego što izgledaju. Zbog toga je kompanija za proizvodnju kozmetike i boje za kosu su procvat, a siromašni muževi uvijek ne priznaju žena otvorila vrata. Moramo priznati da u 21. Stoljeću s vlastitim eksterijera eksperimente postao sigurniji. Novi šminke za liječenje kože i kose bez amonijaka vam omogućava da sačuvate gustu kosu, čak i nakon česta promjena imidža.

load...

Kako? Nisi čuo za takve inovacije i dalje promijeniti boju kose uz pomoć agresivne boje? Onda da ti kažem o čudo kozmetičkoj industriji više detalja. Moderni boje za kosu bez amonijaka ubije dve muve jednim udarcem: one pomažu da se postigne bogate boje i istovremeno se pobrinuti za kosu. Uživati ​​u blagodatima ovih boja, prvo moramo shvatiti kakvu štetu na sebi kosu poznati amonijaka.

Znamo da je neprijatelj u lice

Spoj dušika sa vodika (naime, formula odgovara amonijak) se dodaje u farbu nije slučajno. Njegova uloga je da bi se osigurala stabilnost boje. To amonijaka uzrokuje boje da prodiru duboko u strukturu kose i trajno pričvršćuje. Međutim, agresivna tvar donosi toliko štete i tako uništava kosu, često nakon bojenja s jakim ženama primijetiti gubitak kose. Nakon čestih intervencija kosa stub struktura je uništen, a kosa postaje tanka i oslabljena. Slažete li se da je to previsoka cijena za pravo da promijeni sliku?

Takođe, treba spomenuti i tzv duet – mješavina amonijaka i vodikovog peroksida. Mnogi smatraju da su ove dvije supstance se izvode u jednom koraku. To nije tako. Vodikov peroksid – je oksidaciono sredstvo koje uništava prirodni pigment boje, čime ćete postići maksimalni pojašnjenje i promjene boje kose kasnije apsolutno nikoga, koji omogućava modernu paletu. To je, peroksid kosa priprema za bojenje i diskoloracije javlja upravo zbog amonijaka. On zaključuje inicirao vodikov peroksid.


Boja bez amonijaka – solidan dostojanstvo

Original text


load...

Vrijeme je prolazilo, a proizvođači su mislili stvaranja boje da ne bi izazvati toliko štete na kosu. Boja bez amonijaka već postojala, ali to nije bilo dovoljno dokaza i nijansiranje obavlja, a ne bojenja ulogu. To jest, žena je morala da ponovite postupak bojenja nakon nekoliko tjedana. Takva sredstva često koriste starije žene za toniranje sijede kose. Sada je pitanje bilo na poboljšanje postojećih tehnologija.

Posebno je pitanje stvaranja nove generacije boje zbunjen kompanija Schwarzkopf. Kompanija, koja decenijama je proizveo profesionalni boja za osvetljenje i toniranje, razumjeti kako štetnih proizvoda kao što su klijenti za kosu. I možemo reći da je prvi blag i stabilan u isto bojenje kose put pojavila bez uključivanja znanstvenika kompanija Schwarzkopf. U najmanju ruku, to je kompanija jedan od prvih koji je lansirati na tržište novu generaciju kozmetičke krem ​​boje bez amonijaka. I to je bio prvi Schwarzkopf pokazala da je takva boja se razlikuje ne samo bogatu paletu, ali i izuzetna stabilnost boje.

Dobra boja kose bez amonijaka ima još jednu prednost u odnosu na stari tip boje. Miriše dobro. Novi dostojanstvo tajna je u istom isključenje iz amonijaka. To je ta supstanca dao miris boje. Sada kada je umrljana brijačnice kupac može udisati prijatna mirisa parfema. Ovaj kvalitet je cijenjen od strane onih žena koje se još uvijek sjećaju mirisa oštrih hidrogen peroksida u frizerskim salonima. Ostao je na kosu i nakon procesa pojašnjenje. Šta da kažem! vodikov peroksid mirisala cijela kupaonica svaki put kada žena odluči da opere kosu. Dodajte tome punom obimu štete, koja je dobila za kosu nakon posvjetljenje tretmana, i biti drago da živite u 21. Stoljeću.

load...

Usput, boja bez amonijaka savršeno odgovara za bojenje kose za trudnice. Trudnice može biti apsolutno sigurni u zdravlje bebe. Odsustva u amonijak smanjuje oštećenja na dye tinte na nulu, i radost novu boju kose – do maksimuma. Možete dati ambalaže slikam njegova majka ili baka. Nakon bezammiachnoy krema potpuno ispunjava sive kose i čini siva kosa svilenkasta i meka. Dokaz boje održava kosu zdravom ih sprečava od isušivanja, što je dovelo do krhkosti i disekcije, a ima sposobnost da duboko pozitivan utjecaj na unutrašnju strukturu kose. Bojenje boja – je i kozmetičkim i medicinsku proceduru.

U ovom procesu bojenja je tako jednostavan da će čak i dijete nosi sa njim (vidi, da je krema je mnogo lakše koristiti nego gidroperita komprimirani tablete i boca peroksid). Osim toga, dokaz boja pomaže da se maksimalno očuvanje strukture kose. To čini boju frizure su vrlo svijetle i zasićenih, a čini niti u blistav, sjajan sjaj.

Rezultat bojenja

Slažem se da je sama za bojenje proces nije toliko važna kao an_2, što se može postići pomoću sredstvo za bojenje. Na kraju krajeva, radi vas postavio neku vrstu lijevanje među moderne boje za kosu, pitao svoje prijatelje, neke boje, po njihovom mišljenju, bolje mrlja niti. A tu su i žene neka vrsta rituala. Oni moraju dodirivati ​​kosu svog prijatelja, koji je upravo promijenili boju kose. Vjeruje se da je dobro Krema za bojenje ostavlja kosu mekom i svilenkastom, i agresivne boje pretvarajući ih u neku vrstu slame.

Što se tiče boje bez amonijaka, pruža potpuno nježan obojenosti. Pored toga, Krema za bojenje daje vrlo stabilan an_2, čak i za bijele kose, tako da kosa ponovno bojenje se može učiniti mnogo rjeđe nego kod konvencionalnih bojenja boje. Takođe, štiti kosu od previše negativan utjecaj boje, a oni su prirodni i elastična. Možete preruši večer u fatalnu plavušu da se kasting za glavnu ulogu u seriji, a jutros promijeniti boju na crvenom kosom ljepote, kao da voljenu osobu. Ne zna se, proći ćete audiciju ili ne, ali vaša kosa garantuje da izdrži opterećenje od oštrih promjena immidzh.

Ne manje važnu ulogu igra nijansi koje daje kosi za bojenje kose. Važno je napomenuti Schwarzkopf proizvoda, koji su izuzetno bogate palete. Ali zapamtite, prije nego što drastično promijeniti boju kose, trebate se posavjetovati sa frizer. Bolji – upisati u kozmetički salon i veruj svoje profesionalne kosu. Budući da je krema za kućnu bojenje se veoma razlikuje od profesionalnih boje bez amonijaka.


Prednosti profesionalne boje bez amonijaka

Usput, ovo pitanje zaslužuje posebnu pažnju. Mnoge žene se pitaju: zašto frizeri boja kose više uniformna i stabilna nego kod kuće bojanje? Sve je stvar u reketu, ali ne i da se od jedne strane raste. Činjenica da su proizvođači (i Schwarzkopf među njima) pokušavaju da pojednostaviti proceduru bojanje za one koji mijenja boju kose kod kuće. Možete odabrati najbolji boja (prema sveznajući oglasa), od kojih je ime će dovesti prijatelji sa strahopoštovanjem, troše puno novca, ali nisu dobili odgovarajuću an_2.

Jednostavno Professional boje kose (koji se koriste u kozmetičkim salonima) imaju potpuno drugačijem sastavu nego boje koje uredno krase policama supermarketa. Čak je i dosljednost profesionalnih serija se razlikuje od kuće. To nije uobičajeno za sve nas kreme, i složenu kombinaciju oksidansa, boje i stabilizatori, koji određuje udio Barber. Dakle, ne pokušavajte sami da ponovi an_2, koji je video prijatelj, ali radije se pridruže kozmetički salon gdje profesionalni će vam pomoći izabrati pravu nijansu, kaže najnovije modne trendove u svijetu i određuje vrstu frizuru koja će vam odgovarati.

Ostaje da sumiramo naš mali anketu o bojama za kosu bez amonijaka. Po našem mišljenju, moderni proizvođači obavio svoj posao, a sada sve žene mogu promijeniti boju kose onoliko često koliko bi željeli. Tako da možete sigurno eksperimentirati sa svojim izgledom, ne boji se da pokvarim kosu i pita šta danas je boja kose najbolje. Odgovor je očigledan. Samo ne zaboravi da je pojedinac se rađa iznutra. A ako ne možete pohvaliti bogat unutrašnji svijet, a novu frizuru vam neće pomoći da postane lijepa.