Francuski manikir kod kućeSadržaj:

Dobro njegovan ruke i nokti uredni karakterišu svog vlasnika kao prava dama. Posebno efektivno izgleda francuski manikir, kao u svakom trenutku u modi je prirodno. A ako nemate vremena na putovanjima u salon, ne brini. Napraviti francuski manikir nije tako teško kao kod kuće. Dosta strpljenja, vještine i iskustvo. Usput, ako ne možete rasti dugi nokti, ne žuriti da radi na kapacitet. Na kraju krajeva, nokte su mnogo bolje nego debeli sloj gela i akrila. Pogotovo sada kada je moda demokratski: i duge i kratke nokti će izgledati moderno.

Klasifikacija manikir

load...

Prije nego što naučiti kako napraviti francuski kući, morate shvatiti klasifikaciju manikir. Ne ideš slikati noktima, da ih ne tretiraju u isto vrijeme? Dakle, moderna manikir mogu se podijeliti na klasične (cut) i europskih (ne ivica). Evropska manikir ima više blag efekat; Međutim, idealan rezultat može se postići tek nakon 6-7 sesija. Da biste saznali kako da ne ivica manikir kod kuće, predlažemo vam da ga nekoliko puta u kabini. U ovom slučaju, pažljivo pratite akciju slijed majstor, saznajte kako da se brine za nokte. Kupiti potrebne alate za manikir:

  • nailfiles različitim griz,
  • tupi metal blade,
  • štapić za uklanjanje zanoktica,
  • oštar makazice za nokte,
  • Zanoktica ulje,
  • Krem kutikule maknuti (za klasičan manikir)
  • lak bijelo (slikati jaknu)
  • lak, simulirajući prirodnu boju nokta ploče (da bi najprirodnije francuski)
  • premaz.

Ne bi trebalo da bezbrižno maše rukom i nastavlja da čita drugi paragraf. Sve gore navedeno alata trebat će vam i da bi to francuski manikir kod kuće. Dakle – marš u prodavnicu!

Francuski manikir kod kuće

Sada kada je izabrana glavna vrsta noktiju, moguće je da počne sama procedura. Prvi korak je da uklonite staru lak. Zatim, noktiju datoteku daje noktima željeni oblik, krećući se od ruba nokta na sredini. U cilju kaput izgledaju bolje, odaberite ovalni oblik nokta. Samo ne preteruj. Ponekad nemarni (i nesposobna) tretman piljenje dovodi do nepovratne posljedice. Ako se opijali u bazu noktiju, ni jaknu ne dobijete. Ali nadajmo se da će rad sa datotekom nokte neće uzrokovati probleme.

load...

Dajući željeni oblik, držati za ruke za 15-20 minuta u toploj slanoj vodi. S narančom štapići ili lopatice lagano pomaknite kutikule i uklonite ga sa škarama, a zatim tretiraju ulja. U klasičan manikir prije ležišta soli, primijeniti kutikule maknuti krema za 3-4 minuta, a zatim osušite ruke ubrusom i ponovo staviti kremu.

Krema apsorbira? Divno. Onda radimo manikir na. Nakon 3 minute, nakon ostatke kreme konačno nestao sa kožom, pažljivo uklonite zanoktice koristeći štapić. Oni komada kutikule, koja se ne može ukloniti, možete pažljivo rezati škarama. Ako niste sigurni da možete smanjiti svoju kožu, bolje ostaviti na tome. Vjerujte mi, ni jaknu neće pogledati u rukama ranjavanja. Vode za pranje prste, namazati ih uljem. Ne žuri da se prijave lakom. Na masnu noktima to jednostavno ne laže. Stoga, prije nego što jaknu, odmašćivanje tečnost odstranjivač laka za nokte bez acetona. Zatim nanesite premaz (ili ozdravljenje) u jednom sloju. Ne, ne, stavi ekser u stranu. Još je rano. Nastavite na sljedeći korak. Da biste to učinili, nanesite ulje na čvrsti kožu strane pločice, a zatim powertrowel svoje prasinasta noktiju datoteku.

A sada možete primijeniti laka. Inače, jakna je ne samo prirodno, ali i boja. Stoga, ako vam se sviđa crvena, možete slobodno ih koristite. Na kratkim noktima izgleda savršeno crvene i crne, dugo – bilo hladu. Francuski (francuski manikir) je savršena u bilo koje dužine. Usput, odaberite bojom koja je u skladu sa svojim boje kože. Vrlo moderan kada hlad se bira boja odjeće, ali zbog nepraktičnosti bolje odabrati neutralan klasike. Međutim, sloj boje treba zaštititi. Ako pažljivo pogledate nakon premaz, to će se nastaviti do deset dana. Za tu svrhu, ekser kroz dan treba da pokrije slojem 3 u 1 (sušenje, zaštitu i sjaj). Iako, ako ste naučili kako napraviti francuski manikir kod kuće, kao što predostrožnosti teško da će biti potrebna. Najvjerojatnije ćete obojiti nokti svaki dan, stvarajući svjež kaput za određenu haljinu.

Francuski manikir na umjetni nokti

Ako ste izgraditi noktiju, francuska ne kod kuće, od vas će biti mnogo lakše. Činjenica da je gel ili akril premaza lakom ide besprijekorno. I čuva na francuski umjetni nokti tri puta duže nego prirodni. Ako se, ipak, beli vrh jakna izbrisani bit (što nije dozvoljeno), odnosi se na oštećene površine i novi sloj laka u tragovima – premaz. Ako je vrijeme za promjenu ili korekciju jakne nije samo pokriti nokte bisera boje da će sakriti nedostatke.

load...

Takođe, u svoj arsenal bi trebao biti poseban lepak koji se mogu koristiti za popraviti slomljena nokta bez rezanja ga. Obračunate nokti izgledaju prirodno odbijaju dužine. Posebno tu jaknu izgleda na kratkim noktima nije gori od izuzetno dugo.

Pogovor

Bez obzira na sve nokte: obračunati ili prirodno. I šta jakna koju ste odabrali za sebe – prirodno ili u boji. U svakom slučaju, neka bude pravilo da moramo voditi računa o ruke svaki dan. Prije nego domaći zadatak, uvijek nosite rukavice. Kupiti hranjiva i hidratantna krema odgovara vašem tipu kože. Prije nego što kupite biti sigurni da pročitate njihov sastav i namjenu. Nanesite kremu nekoliko puta dnevno, pažljivo trljanje vrhovima prstiju postepeno prelazi na zglobovima. Izbjeljivanja i jačanje zatim nokte noktiju kriškom limuna (ovo se odnosi samo na prirodne nokte). Jednom nedeljno noću da nametne masku, na primjer, maslinovo ulje, prije nego što je obradio piling kože ruku. Konsolidirati efekat istrošenosti pamučne rukavice.

Slijedeći ove sugestije, brzo ćete savladati umijeće savršen manikir i zadatak “divne ruke uz minimalne troškove”, nećete biti uspješno ostvariti.