Gardnerelly infekcije: uzroci, simptomi, liječenjeSadržaj:

Gardnerella (bakterijske vaginoze) je vrlo česta infekcija danas. Prema statističkim podacima, više od 20% žena koje su seksualno aktivne, boluje od takve bolesti.

load...

Stvar je u tome Gardnerella uvijek prisutne u mikroflore ženskog polnog organa.

Međutim, kada je nagli porast u iznosu od podataka poremećen vaginalne flore bakterija koje dovodi do razvoja infekcije.

Pitanje je da li ovaj tip vaginoze je bolest koja, kao i mnogi drugi, seksualno prenosive, i dalje nema jasnog odgovora na dio liječnika. Međutim, bakterijske vaginoze zahtijeva hitnu tretman, a to se nije ni raspravljalo.

Sama Gardnerella nije patogeni, ali to dovodi do pojave drugih patogena koji su opasni za zdravlje žena. Gardnerella obavlja funkciju pripremu terena za štetnih mikroorganizama. Kada ove bakterije počinju da se umnožavaju velikom brzinom, proizvode metabolizam negativno uticati ne samo na vaginu, nego i prodiru u uretru.

load...

Oštećenom mikroflora za gardnerelly – uzrok broja 1. Bakterije odrastao u “podrške” okruženju, i izazvati upalu.

Povratak na sadržaj

Je Bakterijska vaginoza zarazno?

Naravno. To je pacijent koji je vrlo aktivna seksualno aktivan, često se suočavaju sa ovom bolešću. Izbjegavajte prijenos vaginoze može biti korištenjem kontraceptiva, posebno treba obratiti pažnju na ovo, ako vezati vezu sa novim partnerom. Ova izjava ne znači da je čovjek “zarazna”. Moguće je da će muškarci mikroflore strano telo. To će dovesti do strume, a zatim u bakterijske vaginoze.

Liječenje ove bolesti se ne razlikuje od drugih spolno prenosivih bolesti. Bez obzira na potvrde bolesti, oba partnera treba da preuzme punu terapije sa lijekovima da će doktor propisati, da je jedan od njih.

load...

Ill gardnerellezom je moguće, čak i ako je činjenica infekcije sama nije. Bolest se može razviti zbog upotrebe antibiotika ili tematskih kontraceptiva. Snimljeni brojnih slučajeva gardnerelly nakon uzimanja sljedećih lijekova: Terzhinan, Betadine, Polizhinaks.

Poremetiti mikroflora vagine može biti pod produženi stres, dijete, sa intenzivnim fizičkog i emocionalnog stresa.


Povratak na sadržaj

Simptomi bakterijske vaginoze

Prvi znaci početka svaka žena treba da zna, jer da bi se početi tretman i da se posebno droga potrebno što je prije moguće.

Simptomi bakterijske vaginoze u žene se pojavljuju mnogo više primećuju nego da dječaka. Vaginalni iscjedak može biti žuta, zelena, bijela, prozirna i bijelo-sive nijanse. Imaju glatku konzistenciju, kremast ili vodenast, često pjene.

Usmine sjajna, postati crvena, svrbi i peckanje pri mokrenju ili tokom seksualnog odnosa. Glavni simptom bolesti – miris razmažene ribe.

Osim izbor, gardnerelly žena izazvati unutrašnje upale, što povlači i svrab, bol i peckanje u vagini.

Kod muškaraca, isti (90%) gardnerelly ne izazivaju nelagodu. U rijetkim slučajevima, prisustvo bolesti se može vidjeti sa bolno mokrenje. Još rjeđe posmatrati obilan sekret iz penisa, peckanje i svrbež.

Na pojavu manjih simptoma bakterijske vaginoze u žena se preporučuje da se obratite lekaru. Stručnjaci kažu da je za liječenje bolesti prvi put tek u ranoj fazi razvoja.

Komplikacije i posljedice bolesti su različiti.

Uretritis, prostatitis, neplodnost prijeti ljudi. I žene često razvijaju upalnih bolesti organa male karlice. Vanjski genitalije, vagina, grlića – u opasnosti. To je posljedica endometritisa i adneksitis, koji će vas uznemiravati života.

Ako govorimo o posljedicama koje dolaze odmah, to je oštar pad imuniteta i visok rizik od bolesti genitourinarnog sistema.

Bakterijska vaginoza je čest kod trudnica. Često žena zaražena prije začeća i tijekom trudnoće patogenih mikroorganizama dati pogoršanje. Razlozi su sljedeći: za vrijeme trudnoće drastično smanjuje imuni sistem organizma i javljaju se hormonalne promjene. Ovi faktori utječu na mikrofloru ženskog vagine, a ako djevojka ima minimalni rizik od ugovornih gardnerellezom, tijelo ne djeluje u korist domaćica.


Povratak na sadržaj

Dijagnoza bolesti

Danas Gardnerella kod žena može biti otkrivena u početnim fazama, korist za svakog specijalista moguće. Žene na prvi sumnje treba odmah potražiti ginekologa, a muškarci – na polne bolesti ili urolog.

Prvo, pregledajte simptomi pacijenta se ocjenjuju. Najčešći prigovor – objaviti oštrim neprijatan miris. Ako gardnerelly simptomi nisu tako dobro definirane, koja se obavlja laboratorijske analize, što omogućava da se identifikuju uzročnika.

Analiza je perspektiva mikroskopiju. S obzirom na mikroskopske ćelije ljudskog pacijenta, možete vidjeti debelim slojem mikroba, što govori o tome bolesti. Još jedan test za potvrdu bolesti – mjerenje pH vaginalne sredine. Konačno, dijagnoza je moguće nakon reakcija na izontril (naime supstanca koja proizvodi užasno neugodan miris).

Ako je dijagnoza potvrđena, pitam doktora da sprovede istraživanje na prisustvo upale vagine (vaginalni iscjedak usjeva, analiza na dysbiosis, PCR).

Bakterijska vaginoza kod žena za vrijeme trudnoće je najčešća bolest, ali ne očajavajte, glavna stvar – blagovremeno da se nosi s bolešću. Pripreme za liječenje doktora mora izdati jer se mnogi lijekovi zabranjeni, uključujući i antibiotike.

Sljedećih lijekova za doktore tretman obično propisuje: metronidazol, Klindamicin. I jedan i drugi proizvod proizveden u obliku gela za vanjsku primjenu, kao i u obliku tableta. Tretman i doza lijeka propisuje lekar. Imajte na umu da ovi lijekovi nisu kompatibilni s alkoholom. Nakon završetka terapije, preda analize, a zatim gledati svoje zdravlje i izbjegli recidivi.

Prevencija bolesti je vrlo jednostavan:

  • Da biste zaštitili svoje zdravlje.
  • Jača imunitet.
  • Održavanju zdravog načina života (ne preteruj, jedi dobro).
  • Izbjegavajte neobavezan seks.
  • Koriste kondome.
  • U roku od 2 sata nakon “sumnjive” seksualnog odnosa, upotreba antiseptika.
  • Bacite ispiranje i preparati koji sadrže nonoksilol-9 (kontrola).

Pazi na njegove genitalije, držati ih savršeno čista. Prvo pojavljivanje bilo kakvih simptoma, obratite se lekaru, ne samo-liječiti!