Gdje staviti novac stablo u skladu s pravilima feng shui?Sadržaj:

Tako da je snažan i obećavajući maskotom feng shui. Sada u svojoj kući sada raste novca drvo, a prema drevnim istočne učenja, finansijske teškoće si više ne bojim. Međutim, nije sve tako jednostavno. Talisman je, a novac više neće biti! I počnete da pokrenete oko kuće, stavio lonac sa cvijetom na jednom mjestu, a zatim još jedan, i da čeka, kada će maskota početi da pokaže svoje čudesne osobine. Ali to nije dovoljno samo imati maskotu – također je potrebno da se to radi!

load...

Da, glavna svrha novca stabla u smislu feng shui – zona aktiviranje odgovorni za svoju dobrobit. Stoga je važno biti u mogućnosti pronaći zonu u svojoj kući i stavio novac stablo bio tamo. Ali kada će talisman zauzeti počasno mesto, morate se pravilno organizirati ovom području. U suprotnom, ni na koji način. U suprotnom će se novac stablo ostane lijep i korisne biljke. Dakle, mi smo u potrazi za gdje staviti novac stablo i pomoći mu da pokaže sve svoje mistične mogućnosti talisman bogatstvo.

Definiranje Wealth zona

Prema učenju feng shui celu svoju kuću i svaka soba je individualno podijeljena na sektore – tzv zona utjecaja. Svaki sektor je “odgovoran” za određeno područje vašeg života. I to ima svoje čari za svaku zonu, što ga aktivira. Dakle, jedan od moćnih talismana Bogatstvo prostora i novca drvo.

Nađi Bogatstvo područje u vašem domu da pomogne mreže Bagua. Ovo ugljični Feng Shui, koji određuje lokaciju zona uticaja u skladu sa geografskim područjima. U pojednostavljenom izvedbi Bagua mreže je trg podijeljeni u devet jednakih dijelova:

  • Centralni trg – zdravstvenog sektora;
  • porodice sektor (istok) – u pravu;
  • Lijevo – kreativnost sektor (zapad);
  • Na dnu – sektor of Fame (Jug);
  • sektor u karijeri (North) – top;
  • U gornjem lijevom kutu – Asistenti sektor (sjeverozapad);
  • U gornjem desnom uglu – sektor Wisdom (sjeveroistok);
  • Donjem lijevom kutu – Love sektor (jugozapadno);
  • Donjem desnom uglu – Riches sektor (na jugoistoku).
load...

Ali, u ovom poslednjem području, i treba da bude novac stablo. Da biste pronašli obilje prostora u vašem domu, prvo morate definirati ga u dijelovima svijeta. Možete koristiti kompas ili samo odlučiti gdje izlazi kroz prozor u sobi. Kada shvatimo gde u vašem domu, sjever, jug, istok i zapad, crtanje plan kuće i stavio ga na rešetku Bagua, tako da jedna strana svjetlo na mrežu i na avion. Sada možete točno naći gdje je u svom domu sektoru bogatstva – na jugoistoku.

Važno je napomenuti da su učenja Feng Shui vam omogućava da podijeliti na zone ne samo cijelu kuću u cjelini, ali svaki samo na svoju sobu. Stoga, ako je soba odgovara području bogatstva, to je nemoguće staviti živog novca drvo, možete definirati ove zone u odgovarajućem postrojenju u zatvorenom prostoru. A u kom sobi možete staviti novac drvo, biljka da se osjećaju udobno?

Uvjeti stavljanje novca stablo

load...

Naravno, za dobar rast novca stabla treba određenim uslovima. To je vrlo važno da vaša živa maskota je uvijek bio zdrav i svjež, u suprotnom će se pretvoriti u antitalisman i počinje da privuče i odbija bogatstvo iz vašeg doma. Stoga, za postrojenje treba izabrati sobu, odgovorna, prije svega, udoban uvjete za postojanje zelenog ljubimca.

Novac stablo pripada biljkama svjetlo-loving, i traje čak i na direktnom suncu. Međutim, dugo vremena biti u vrelom suncu, drvo može početi da opada lišće. Zbog toga je potrebno odabrati dobro osvijetljenoj prostoriji za njega, ali krunu pritenyat od sunca. Dakle, u tom smislu, pogodan za stavljanje novac stablo će biti soba ispunjena sa svijetlim ali difuzno svjetlo.

Još jedan uslov za udobno postojanje ovog sočna – temperaturu. U stvari, novac stablo se smatra cveća low-održavanje, ali ne reaguje na jake nacrte i nagle promjene temperature. Za njega, morate pronaći toplo, ali ne vruće sobu, kao i mjesto zaštićena od previše toplo ili hladno tokove zraka i nacrte.

Iz istog razloga ne možete staviti novac stablo daleko od grijači i radijatori, dok je zimi potrebno je očistiti pot sa cvijetom od hladnoće prozorsko staklo. Režim vlažnosti se lako održava periodično prskanje drveća kao i zrak oko njega. Osim toga, soba mora biti dobro ventilirana i prazna je. Ali ovo je uslov ne samo uslovima sadržaja novca stabla, kao da se raspored najviše Riches zoni.

Aranžman zone Riches

Dakle, vi ste identifikovali gdje se vaš dom nalazi se u sektoru odgovara financijske dobrobiti, pa čak i naći mjesto gdje će biti novac stablo. Vjerujte mi, ovo je dovoljno da talisman počeo da radi. Međutim, u punoj snazi ​​pokazati svoje sposobnosti ovo čudo drvo će biti u stanju da ispravi opremljen zoni bogatstva samo. To znači da je potrebno da se aktivira i maskota. Kako se to radi?

Samo je potrebno kako bi se poboljšala magične osobine zone i aktiviranje njegove maskote. To će pomoći relevantnom području bogatstva i boje elemenata. Bogatstvo zona boja – ljubičasta, zelena i sve nijanse plave boje. Zelena boja već imate – boja krune vaša živa maskota. Crna je prisutna barem u obliku zemljišta u saksija. Dakle, potrebno je da dodate plavo-ljubičaste boje. Ako se boja ne uklapa u stilske odluku soba, moguće je da se do “malo krvi.” Na primjer, odaberite saksijom plave ili ležala ispod njega mali purpura. Ako plava, zelena i ljubičasta su u savršenom skladu sa stilom u sobi, onda neka te boje su prisutne u dekoraciju zidova, prozora zavjese, namještaj ili parket.

Elementi Wealth sektora – drvo i vodu. Prisustvo prvi element u ovom području su vam pruža uživo maskota u obliku novca stabla. Ali riješiti problem vode je komplikovanija. Ako imate akvarijum, pitanje gdje smjestiti maskota, ne postoji – oni samo treba da se stave rame uz rame. Još uvijek možete staviti novac stablo u blizini mjehurića fontane ili objesiti na zid slika ili fotografija sa pejzaž vodom. Također je važno da se minimizira prisustvo u području bogatstva metalni element. U svakom slučaju, sve metalne predmete moraju se ukloniti što je moguće više od novca stablo, cvijet pot nisu stavili na metal ležišta. Jedini izuzetak – Kinezi novčić, koji je upravo povećava moć talismana. Zbog toga, oni mogu biti obješen na granama drveća ili ukopani u zemlju ispod njega.

Nisu dobrodošli u ovom važnom sektoru i oštrim geometrijskih oblika, kao i nered samu sobu. Tako pokušati da održe čistoću i red ovdje. Uklonite prašinu češće, a ne samo u saksije, ali i obrišite lišće na drvetu.

Ukratko, znajući gdje da stavi stablo novac u skladu s pravilima feng shui, možete na posao u punom kapacitetu ovom čudesnom talisman. I treba da se nalazi u svom domu području bogatstva i pobrinite se da odabrani lokacije postrojenja je udobno. Ako ne možete ispravno organizirati zonu, maskota nužno raditi. Glavna stvar – da vjeruju! I sve što ćeš dobiti.