Glamorous pas – večnu ljubav ili hirModni za male pse seže nekoliko hiljada godina. Čak i Kleopatra je održala na dvoru Malte miljenicima i to na svoj način glamurozno psa. U starom Rimu, veliki dame završio trenutno Melita. U XVIII-XIX stoljeća visokog društva pojavljuju na događaje, držeći pod ruku, mali drugovi. Naša dob nije izuzetak. Psi pratiti svoje ljubavnice na društvenim događajima i modnih druženja, restoranima, noćnim klubovima i dugim putovanjima. Srećom, oni su na pravom mjestu u malom torbe.

Stijene, uživajući u ljubavi moderne sekularne dama, dosta. Happy vlasnik “žive dragulja” svog ljubimca mogu. Ši cu, Kineski kukmasti, pomeranac, Chihuahua, Yorkies, glamurozan odjeća za pse i biraju se u skladu s najnovijim modnim trendovima. Gotovo sve visoke modna kuća stvorio posebnu kolekciju za četveronožnih ljubimaca. Klinci kupuju nakit, manikure, frizure, i, ako je potrebno, dovesti do posebnog “pas” psiholozi.

load...

Glamurozan pas, slike koje su se prolomili sjajni časopisi i internet, privukli pažnju svojih vlasnika ne manje šik haljine i svjetlucave ukrase. Oni su – simbol uspjeha, bogatstva i pribor za “visokog društva”. Ova beba je već više ne gleda kao na životinju. I tako, po mnogima, od prijatelja i kućnih ljubimaca postepeno pretvara u luksuzni stavku.

“Draga sreće” ili “fashion victim”?

U modi u glamuroznom psi imaju mnogo neprijatelja. Zagovornici mnoga prava životinja vjeruju da je takav tretman živo biće apsolutno neprihvatljivo. Na primjer, u Velikoj Britaniji RSPCA planira da uvede kazne za domaćine, “dotjerati” svoje ljubimce. Smatra se da su kape, cipele i kombinezoni može uzrokovati štetu malih životinja. Ali, “nezdrav način života” podriva njihov nervni sistem.

S druge strane, nije tajna da su gotovo svi psi – bez obzira na veliki ili mali – ima svoju “sudbinu”. Postoje lov, patrola i specijalne borbe rasa. Psi “su” u policiji i carini, “rad”, graničari i spasioci. Rade glamurozan pasa – u pratnji svoje vlasnike na društvenim događajima. Čini se da to nije tužna sudbina.

load...

Međutim, postoji još jedan problem. Moda – kapriciozan stvar. Danas je jedna rasa je na vrhuncu popularnosti, sutra – drugi. A ako glamur pas – samo dodatak, kako da bude “iz mode sa” biti?

Ovo pitanje ozbiljno prisustvovali u Velikoj Britaniji. Se pojavila firma koja pruža “za iznajmljivanje” obrazovane i dobro njegovan pas najmodernijih rasa. Tako dame koje žele da se ističu, na prijemu ili stranke sa “živi igračka”, isporučio gotovo od svih briga. Servis je popularna i može se uskoro pojaviti u.

Malo sreće

Međutim, čini se da je za većinu ljudi ovisnici o glamuroznim pas – ne samo hir. Odan, pouzdan, ljubazan i zapanjujuće slatka stvorenja jednostavno ne mogu ne voljeti zauzvrat. Ovi klinci su savršeno osloboditi stresa. Oni su u stanju da obradujete i popraviti raspoloženje čak iu najtežem trenutku. I zbog svoje malim dimenzijama sretna domaćica ne može rastati sa svojim malim čudom na trenutak.