Gornja Blefaroplastika stoljećaStarenje utječe na sve, bez izuzetka, ali za žene je rezultat ovog procesa je često bolan udarac za ego. Kako razočaravajuće vidjeti kako nekada elastične i meke kože opuštene i formiranje bora i nabora! To je posebno izraženo u području oko očiju, gdje je koža najdelikatnijim i osjetljivim. Zatamnjenje kapka, oticanje njih, na pola koplja na oku – sve to, pored toga, mijenja svoje stavove, pa čak i, da tako kažem, najstarijih. Kozmetike proizvođači nude puno prikrivaĉe glatke tom smislu, ali nijedan od njih ne može biti efikasan na 100%, a ne mogu da rade danonoćno. A žena želi da zadovolji ne samo drugima, nego i za sebe – da se dive sebe u ogledalo sa osmehom i ponos.

Moderni plastične kirurgije nudi jednostavan i siguran način da se riješi problem opuštene kapke i drugih nepravilnosti kože oko očiju. Postupak gornja blefaroplastika će vam omogućiti da se oslobodi:

  • prekomjerne masti u gornjeg kapka;
  • nabori formirana suvišne kože;
  • ispust kože u oči i drugih nesavršenosti.
load...

U modernoj medicinskoj praksi gornjem blefaroplastika pronašli još, prilično popularan danas, upotreba – promjene u obliku oka. Ovaj postupak, pacijent može prilagoditi vrlo oblik njihovim očima, da ih veći, na primjer. To je uobičajeno među djevojkama i ženama sa takozvanim Azijski stoljeća – bez bora, poput Evropske.

Također se može koristiti i ljudi, za subjektivnih razloga nezadovoljni oblikom svojih gornjih očnih kapaka i žele joj da se prilagodi. Izvršavajući ovu operaciju, ne postoji poseban kontraindikacije, ali prije nego što prođu postupak, morate proći kroz stručne savjete. On će morati procijeniti stanje kapaka i dodijeliti način njihovog prilagođavanja.

Prema načinu rada je podijeljen na dva tipa:

  • Tradicionalni pruža vanjski rez;
  • transconjunctival daje interni rez.

Druga metoda je komplikovanija tehnički, ali pruža najmanje bolan rez nakon operacije i ne ostavlja vidljive ožiljke. U tradicionalni način ožiljke treba nestati u roku od nekoliko mjeseci, nekoliko tjedana bol i dalje postoji. Doktori, uprkos činjenici da se procedura ne zahtijeva boravak u bolnici i ne uticati na ljudsko performanse, strogo se preporučuje da se barem nekoliko dana odmora nakon nje na bubrenje pao, kao i da se ne ugrozi šavova mjestima.