Grunge stila odjeća – za razliku od glamuraSadržaj:

Grunge stil – vrste vapaj iz srca, otvoreni izazov nestabilne ekonomske prilike koje su se pojavile u krajem dvadesetog stoljeća. Počevši od formiranja ovog buntovnog stila služio kao hrabar pokušaj da se proglasi sebe za mlade društva. I oni su izabrali da to baš modni stil. Onda je američki dizajner Marc Jacobs, a prvu modnu kolekciju je pušten.

load...

Uključeno u nju vrećastu majicu, izdužene džempere i tunike u malom cvijet, izgledaju baš kao odjeću siromašnih siroče ludnice, stvorio je ogorčenje među mladima vremena. To uzrokuje izuzetno demokratski kolekcija nije bio samo “dobitna kombinacija”, ali i služio kao velika, magični eksplozija u modnom svijetu. Uprkos činjenici da je većina kritičara na osudu i prezir tretira djela ruku, Jacobs je postao jedan od najpopularnijih dizajnera u Europi i SAD-u.

U modernom mladih modnom svijetu ovaj stil oblačenja je šokantan i prilično provokativna pravac – direktno nasuprot elegantne klasike i glamura. Danas, kada svi oko žele da izgledaju patetično i luksuzan, nužno žele da se ističu iz zajedničke gomile. I to je neće odjeću pomoći da se to postigne?

Šarene razlika buntovnički stil

load...

Ormar granzhistov se uglavnom sastoji od haljine, koji na prvi pogled odaje utisak vrlo loš čovjek koji ima da nosi zlostavljanim odjeću, protezao i izblijedio majice, istrošene džemper nositi ripped jeans, crne kožne jakne mente, ponekad ispucale kože, “svoje bake” duge suknje i haljine . Međutim, ako se bolje pogleda, ova odjeća je odličnog kvaliteta, ali jednostavan izgled i je vrhunac grunge stila.

Apsurdnost stila, prisustvo rupe i zakrpe u odjeću, kao i sirovog šavovima i labave petlje – sve to vizualni obmana. Zapravo haljine su izrađene od visokokvalitetnih luksuznih tkanina. Boja, koje se pridržavaju granzhisty različite diskretan tonove. Što se tiče šminke, onda je to ili ne postoje ili samo koriste se tamne boje.

Kombinirajući takva odjeća grubim cipelama, masivne metalne ukrase i neoprezan frizure, pristalice ovog stila pokušavaju da pokažu svoju ravnodušnost prema javnom nastupu. Kombinacija će se kombinirati na prvi pogled materijala daje konfekcije grunge stil posebne funkcije. Glavna stvar za njih – praktičnost, kao i mišljenja drugih ne zanimaju.

load...

Šta savjetovati dizajneri danas?

Namjerno nemarni, prkosan i šokantni stil grunge tvrdoglavo drži da je to za sebe. Dokaz za to su modne revije poznatih dizajnera. I mada vremenom stil je prošao kroz neke promjene, to je još uvijek popularan. Danas je ne samo pridržava eksplicitne protivnike glamura, ali i oni koji su šik i luksuz u garderobu samo umorna. Među ljubitelji grunge mnoge poznate ličnosti iz cijelog svijeta. Ponekad bomzhevatogo izgledaju i šokira publiku svojim izgledom kao što je, na primjer, Mischa Barton i Dryu Berrimor.

Ako ste umorni od posla ili glamurozne slike, odlučite da dopuni redove granzhistov, možete pretpostaviti da ste sretni. Na kraju krajeva, ovaj stil odijevanja nikada ne izlazi iz mode. Dizajneri se savjetuje da aktivno koriste modernu ženu u svoju garderobu tkanje stil grunge sa vojnim stilu, romantično i vintage stilu. Sve ovo će pomoći da se stvori jedinstvena, nezaboravna slika koje će se ističu iz gomile i ne druže sa publikom.

U kolekcijama savremene dizajnera grunge stil je slojevit, koji je već čvrsto uspostavljena u modnoj mladih. Bright prugaste tajice, pohabane farmerke, masivne cipele s platformom, slojevita suknja i jednako višeslojne vrhu, sastoji se od majicu preko koje je nosio obiman džemper i nekoliko marame – od kojih su svi pomoći da se stvori moderan grunge sliku.

Obučen u grunge stilu lako, glavna stvar – da proučava modne trendove ovog trenda. Kao što je već spomenuto, ovaj stil svojstven kombinacije naizgled nije kombinirati sa svakim drugim elementima. Na primjer, grubog pletiva je ručni rad i najmekše svile, čipke i ažur pamuka, izuzetne guipure i traper. Nakon mode, ne zaboravite da aljkavosti – to je samo umjetni efekt na svoj glavni “čip” pri kreiranju novog imidža mora biti dobro njegovan izgled. I onda u svaku situaciju u kojoj će izgledati savršeno.