Hladan porculan minijaturne skulpture za“Hladnog porculana” vrlo intrigantna fraza. To uzrokuje povezanost sa nešto veličanstveno i istovremeno krhka i delikatna. U stvari, hladni porculan pozvao plastičnih masa za umjetnost modeliranja. Tačne informacije o istoriji svog izuma br. Svi izvori samo prijavio da je izmislio hladni porculan oko 100 godina u Južnoj Americi (ili bolje rečeno, u Argentini). Može se samo nagađati zašto je ovaj masa za modeliranje zove hladno porculana. Najvjerojatnije, jer su proizvodi izrađeni od toga zapravo izgleda kao porculan različite stvari. Hladno porculana napravljen od puno zanimljivih stvari.

Fanovi si lajsne koristi za proizvodnju hladno porculan mini skulpture, keramika cvjetni, zidne ploče, nakit. Koristi se za dekoraciju i poklon razna jela. Smatra se da je ova masa je idealan za sve vrste umjetničkog modeliranja. To je vrlo plastike, ima niz prednosti u odnosu na druge materijale za modeliranje i praktično nema slabosti. Hladan porculan se može koristiti kao u usponu umjetnici i vješti zanatlije, i odrasli i djeca. Može se kupiti u radnji, ali možete pripremiti sami.

Sastav hladnog porculana

load...

Osnovna struktura hladnog porculana uključuje kukuruzni škrob, PVA ljepilo, i glicerin. Usput, domaći majstori ponekad koristi umjesto kukuruznog škroba, krumpira. Međutim, imajte na umu ovdje da porculana proizvoda na bazi kukuruznog škroba su graciozne i sjaj na suncu poput porculana.

Osim glavne komponente različitih recepata predlažu dodavanjem hladne porculana limunska kiselina, stearin, parafin, baby ulje, kamfor, suva kreda, vazelin i mnogo više nego drugi. Koliko receptima, toliko opcija za dodatke. Usput, uključeni u gotovo svim receptima krema za ruke (ili baby krema) koristi se u procesu gnječenje porculana.

Završio mase postaje bela. Prodavnice proizvoda za kreativnost, takođe, prodaje se samo hladno bijelog porculana. Da bi multi-boji porculan se dodaje uz nju akrilne boje. Neki boje spreman proizvoda.

Metode za pripremu hladnog porculana

Kvalificiranih radnika čineći hladan porculan kod kuće, govoriti o dva načina njegove pripreme – na tanjuru iu mikrovalnu pećnicu. Ove metode se razlikuju samo u fazi piva mase. Bilo koji hladno porculan recept je isti. Prvo, svi sastojci se miješaju u tiganju sa non-stick premaz (za infuziju na ploču) ili u staklenoj zdjeli (za mikrovalnu).

load...

Dalje, u pripremljenu ploču mješavina (stalno mešanje) sve dok dok ne počne da zaostaje iza zidova posude i da klizi u posudu. A mikrovalna pećnica posuđe sa težinom postavljen za 30 sekundi, a zatim ukloniti i miješa se temeljito. Opet staviti u pećnicu još pola minuta i izvadite i ponovo promiješati. Ovaj postupak se nastavlja sve dok, sve dok se smjesa sastali su se u com.

Nakon toga još treba mnogo dobrih vruće Knead. Sada je, naravno, kremu. Oni velikodušno podmazati radnu površinu stola, rukama i masirao mase od nekoliko minuta, sve dok se više ne drže za ruke. Iscrpnost gnječenje ovisi u velikoj mjeri o kvaliteti gotovih proizvoda od hladnog porculana. Loše umijesi porculan u gotov proizvod će ispucati.

Masa se zatim staviti u plastičnu vrećicu (plastičnom folijom) i bere u hermetički zatvorenoj posudi na jedan dan. Nakon jednog dana, plastičnih masa pogodna je za upotrebu. Sada možete probati nešto od toga da se oblikuje. Međutim, za hladno porculan će trebati dodatni alat.

Alati za hladno porculan

load...

Naravno, sa skulpturalnim modeliranje glavnog sredstvo za rad je ruku, odnosno prste. Ali pored veštim rukama, to je poželjno imati pomagala. Jer će trebati proizvodnju hladnog porcelana:

 • skup gomile (posebni štapići) sa različitim savjeti: oštar, nazubljenim, s loptom na kraju;
 • mali oklagijom da izbaci mase;
 • kalupi za rezanje figurice;
 • akril ljepilo (PVAC ljepilo) za lijepljenje pojedinačnih dijelova;
 • čačkalice;
 • žica;
 • škare;
 • lak premazi za gotove proizvode.

Svi ovi alati mogu se kupiti u prodavnicama proizvoda za kreativnost. Ako je potrebno, i određeni postotak genijalnosti specijalnih alata može se zamijeniti sa materijalima pri ruci. Na primjer, oklagijom može zamijeniti male staklene boce ili bočica (za vrlo male detalje), stog sa loptom na kraju – igle sa perla, već kao kreatori koristili kolačić glodala ili kalupa, isklesan od plastičnih boca.

U zaključku, nekoliko recepata.

Recepti hladan porculan

 • Najjednostavniji recept: mix u jednakim proporcijama (npr četvrtinu kup) sode bikarbone, škroba i vode.
 • Standard recept: pola šolje (volumena 350 ml jela) škrob, isti iznos PVA ljepilom, dva desert kašike glicerol, higijena dijete ulje, jedna kašičica soka od limuna i 3 kapi formalin.
 • Francuski recept: jedne čaše skroba i lijepljenje čašu vode, pola kašičice glicerola, isti masti krema (lanolin), deset kapi formalin.
 • Cold recept (nema potrebe za ispuštanje): jednu čašu škrob, a solju suva kreda, dva vinil-based PVA, šest kašičica tečnost vazelin, šest kapi formalin.

Proizvodi od hladnog porculana proizvedene izuzetno elegantan, a proces za oblikovanje puno zabave, ne samo za odrasle, ali i za djecu. Stoga, oni koji imaju dijete volio da se oblikovati u glini i starosti nije izgubio tu sposobnost treba da “ukroti” hladnog porculana. Ovo je odlična prilika da uronite u svijet ljepote i osjećati kao pravi kipar.