Ispod pazuha: savjete i trikoveSadržaj:

Davno su prošli dani kada žene ne smeta da se brine o glatku kožu ispod pazuha. Sada, svaki od nas – da li je sasvim mlada djevojka, ili žena u respektabilnu godinama, je pažljivo višak vegetacije u ovom delikatnom području oko oka nije zbunjen. Lepu kožu, nema miris znoja – to bi trebalo izgledati pazuha, više da se sve to može uraditi kod kuće. To je samo koža na ovom području je vrlo tanak previše, a najveći dio sredstava za depilaciju nju i dosadne boli. To je razlog zašto pazuha uklanjanje dlaka – ovu temu, najuzbudljiviji djevojke.

Metode pazuhom

load...

Postoji nekoliko metoda uklanjanja dlačica delikatan pazuha područje kod kuće i mi ćemo vam reći o najpopularniji od njih. Iako, ako želimo da budemo potpuno precizni, termin “uklanjanje dlaka” – nije istina, jer ako bilo koji od metoda uklanjanja dlaka iz kože ne nestaju zauvijek. To bi bilo ispravno reći “depilacija pazuha”, ali riječ “depilacija” nekako nije drže prostore naše zemlje, kao i bilo koje vrste uklanjanja dlačica smo zvali epilacije.

Tako često pazuha uklanjanje dlaka na sljedeći način:

 • brijačem;
 • preko električne depilator;
 • vrućim an_2om.

Naravno, tu su laser i uklanjanja dlačica, ali u ovom trenutku smatramo samo one metode uklanjanja neželjenih dlačica iz tijela koje se može obaviti kod kuće. Na kraju krajeva, nije svaka žena može priuštiti redovne posjete skupe kozmetičke salone za najnovije metode uklanjanja dlačica. Sve što je napredak skokovi i granice, a najpopularniji i pristupačan način je bio i ostao običan brijanje brijač. Upravo tu počnemo da preispita najpopularnijih metoda uklanjanja dlačica ispod pazuha.


Ispod pazuha uklanjanje dlaka brijačem

load...

Čini se da je ono što može biti jednostavnije: uzeti mašinu sa brijač i Bodi ih gore-dolje? Ne boli, niske troškove i vrlo dobar rezultat – pazuha dobro izgledaju gotovo cijeli dan. Istina, to nije tamnokosa djevojka je bio vrlo sretan, jer nakon brijanja ispod pazuha su neka vrsta tamnih područja – mikroskopski dlaka, koja nije održala do noža. Da, i plavokosa, ponekad, problemi aftershave nedostaje: koža je loše iritira, i kosa rastu na drugi dan. Šta da radim?

Ispod pazuha uklanjanje dlaka brijač – to je stara, pokušao i testirani način, ali je potrebno da ga koristite mudro. Usporavaju rast kose, nažalost, neće raditi, ali izbjegavajte crvenilo, iritacija – to je sasvim moguće. Glavna stvar je da se približi tom pitanju i odgovorno obavljaju nekoliko jednostavnih pravila:

 • Prije nego brijanje, pobrinite se da pazuha temeljito očistiti. Da, pjene i gel za brijanje apsolutno nije dovoljno da se “dezinficirati” kože bez sapuna i urina ne možete! Razmisli o tome: kako bi pažljivo niste koristili mašinu, oštrica ionako uzrokuje mikrotrauma kože. Sada zamislite da su sve bakterije koje se nalaze u znojavom pazuha u jednom naletu dobiti na oštećenu blade koži. Šta se dešava? Naravno, monstruozna iritacija! I krivice neće biti nikoga – samo sebe.
 • Brijač mora biti oštar – obično je neophodno da poštuje sve, bez izuzetka. Pa, samo zamislite da imate dva noža: jedan tupi i jedan oštar, i da bi trebalo da se ove noževe Appleu. Nakon će nožem rez biti glatka, a nakon što – “čupav”? To je isto kao da je sa kožom – koristite oštar brijač da se izbegne sitne razderotine na koži, a možete izbjeći iritaciju.
 • Brijanje treba biti strogo na rast kose. Imajte na umu da većina devojaka pazuha kosa raste u nekoliko pravaca – imati na umu prilikom epilacije.
 • Nakon što je proveo vrijeme sa brijačem kroz kosu, a zatim isperite nož pod toplom tekućom vodom – je još jedan način da izbjegnete iritaciju. Dlake i pjena za brijanje “začepiti” noža, iz kojeg se istupi (vidi drugi stav).

Malo marljivosti i skladu sa svim procedurama higijene – a ti najbolje zaštititi od iritacije nakon brijanja pazuha području. To je samo rezultat postignut prošle jako dugo: sutradan u pazuhu postoji mala dlaka. To nije baš zgodno, pogotovo ljeti, kada su ruke otvorene i sve neželjene dlake može biti na vidiku. To je iz tog razloga, mnoge žene preferiraju drugačiji način uklanjanja dlačica.

Ispod pazuha depilaciju an_2om

Epiliranja različitim dijelovima an_2a tijelo počelo odavno. Priča se da je ovakav način došao do Kleopatra, koji je uveo modu savršeno glatka, bez dlaka. Ova metoda je sada popularan, jer depilacija kod kuće ne bi trebalo biti previše skupo i lako sprovesti. A rezultat traje mnogo duže nego žilet od dve do četiri nedelje!

load...

Za takve koriste dvije vrste kose uklanjanje an_2a: vruće i toplo. To se prodaje u limenkama, patrone i an_2a traka. Koža u uklanjanju pazuha kosa je vrlo tanak i radi prilično bolno, tako, preferirajući trake, riskirate da uklonite sve vlasi na vrijeme (vidi, prilično neugodno ponovo postupak nakon samo iskusni bol). Dakle, kupiti vrućim an_2om ili u bankama ili u posebnim patrone.

Pored depilacija boli, postoje i drugi nedostaci: moguća iritacija i uraslih dlaka. Ako želite da se smanjio rizik od tih učinaka na koži, obratite se dobar kozmetički salon, gdje depilacija drže majstori svog zanata uz pomoć profesionalne kozmetike. Da, to košta više, ali rezultat će se osjećati: ne samo da bi se izbjegla ozbiljna iritacije, ali i doživjeti mnogo manje boli nego kod kuće! Ako želite da sprovede postupak kod kuće, onda vam je potreban da bi nekoliko važnih pravila:

 • Ne uzimajte prije depilacije tuš ili kadu, jer je koža ispod pazuha je potpuno osuši.
 • Napraviti piling na mjestu uklanjanje dlaka za čišćenje kože od mrtvih ćelija (ovo će pomoći da se izbjegne problem urastanja dlačica). Pospite puder na kožu dajući da se osuši.
 • Zagrijava na željenu temperaturu, vosak se nanosi na rast kose i čvrsto pritisne protiv kožu papirnatim ručnikom.
 • Salveta vuče off brzo, oštrim pokretom. To bi trebalo biti učinjeno, a ne se prema vama.
 • Preostali vosak se uklanja s vlažnom krpom. Kako bi se smanjila iritacija kože za podmazivanje poseban hidratantne kreme ili kozmetičke mlijeko.
 • U idealnom slučaju – nakon uklanjanja dlaka mora biti nanose na kožu znači usporavanje rasta dlaka (dostupno u profesionalnim salonima i kozmetiku u prodavnicama).

Naravno, postupak je prilično bolna depilacija, ali nakon svake primjene kosa postaje sve suptilniji i rijetke, tako da uklonite pazuh kosu ćete imati sve manje i manje. Osim toga, vi ćete otkriti jednu malu tajnu: najbolje vrijeme za uklanjanje dlačica – na sredini menstrualnog ciklusa, jer u ovom trenutku rast kose usporio skoro dvostruko!


Epilacije pazuha preko električnih depilator

Ova metoda uklanjanja dlačica kod kuće, možda, za najuporniji – da izdrže takav bol snagu nije za svaku ženu. Uprkos tome, ovakav način ima puno sljedbenik. Prvo, to je jeftin i vesela: samo kupiti jedan uređaj i koristiti ga kod kuće onoliko puta koliko je to potrebno. Drugo, gotovo sve dame, navikli da ukloni pazuha kose epilator, osigurati da boli samo prvi put! Onda kosa postaje sve manje i tanje i koža “navikne” na takav tretman.

Za one koji su se odlučili na slično iskustvo, dajemo nekoliko preporuka:

 • Kako bi se koristiti epilator, dlaka ispod pazuha mora imati u dužini od oko pet milimetara. Ako su jako dugo (centimetar ili više), preporučujemo pre-cut ih sa škarama.
 • Provesti troškovi epilator protiv smeru rasta kose, držeći ga okomito na vaše tijelo. Nemojte zaboraviti da u pazuhu kosa raste, obično u različitim pravcima, tako da ćete morati voziti gore-dole instrumenta.
 • Nemojte jako pritiskati na uređaju, jednostavno ga nagnite malo. Bolje je da se taj postupak spor, ali jednom – tako da možete izbjeći daljnje iritacije.
 • Ako radite pazuha uklanjanje dlaka pomoću epilator prvi put, počnite sa prvom brzina je manje bolno.

Nemojte se iznenaditi crvene mrlje na koži nakon uklanjanja dlaka, to samo znači da dlake su izvukli iz korena. Umiruju kožu nakon potrebno je postupak, kao iu slučaju depilacije – kreme i druge posebne kozmetike.

Kao što možete vidjeti, ispod pazuha je sasvim moguće da se sami kod kuće. Glavni uvjet za uspješan završetak postupka – vaše strpljenje i želju da bude lepo i dobro njegovan. Ali takve negativne trenutke iritacije i crvenila mogu se u potpunosti izbjeći uzimajući u obzir gore navedene preporuke.