Ističući specifičnost korijena koseRadical tkanje – odličan način da daju svoj imidž svježine, svjetline i originalnost. Ova metoda je jednako dobro prilagođen vlasnicima svjetla i tamne kose. Ali nakon nekog vremena kosa raste i postaje vidljivo neokrečeni korijene koji kvare izgled kose. Drugi put da se razjasni već prošaran niti se ne preporučuje, jer je vrlo štetno za zdravlje kose, pa stručnjaci savjetuju da koriste hilarnu naglašava.

Suština postupka,

Glavna prednost je da pomoću ove tehnike, možete ne samo slikam regrown pramenove, ali i osvježiti frizuru bez potpune bojenje. Proces bojenja bazalnih izaziva minimalna oštećenja kose, jer podrazumijeva primjenu boje samo na male površine regrown lanaca bez utjecaja na ostatak kose.

load...

Nošenje bazalni bojenje treba da se oslanja samo na dokazane majstore, jer zahtijeva ne samo da pokupi ton, ali i ponoviti sličan obrazac na istom Strand. Čak i većina iskusnih stručnjaka s bazalnim ističe nisu 100% ponovno stvoriti originalni rezultat, ali je njihova moć što je više moguće kako bi ga sa standardom. Da biste to učinili, mnoge cure drugi postupak u istom majstor, koji je služio kao originalna boja.

Kontraindikacije za bazalni isticanje su tokom trudnoće i dojenja, jer ovaj postupak se koristi amonijak, koji mogu ući u tijelo kroz krv djeteta, ili majčino mlijeko.

 

Redoslijed postupka

load...

Radikalni isticanje sprovedena u mnogo na isti način kao u slučaju sa konvencionalnim bojenja. Jedina razlika je u tome, kako bi se olakša formulaciji korene bojanje se primjenjuje samo na dio uzgajaju niti. U nekim slučajevima, prije nego što naglašavajući hilarnu koje Lighten kose – crtež posebnog sastava za određeno vrijeme.

Prije svega, potrebno je da se pripremite za bojenje preko regrown korijena. Bolje je da obezbijedi vjerojatnost ponovnog bazalnog bojenje i bijeljenje tokom početnog čuvanje podataka o proizvodnji kompanije koriste boje i njegov serijski broj. Tako, majstor će znati šta ton izabran je prvobitno, koji će u velikoj mjeri olakšati svoj rad.

Kada pigmentacije regrown kosu, neophodno je da se u skladu sa tri mjeseca interval između orginalna farba i hilarnu naglašava. Čak i tako bezopasan postupak negativno utječe na zdravlje niti, tako da bi trebalo što manje nositi.

Neke žene imaju vrlo osjetljivu kožu glave, tako da razjasni mastilo koje se koristi za bazalni isticanje može izazvati ozbiljne iritacije. Onda proces odvija se u 2 faze:

  1. Pojašnjenje korijene i koji se odnose na kosi umirujuće sastav.
  2. Konačna slika regrown niti u željenu boju.
load...

Između ovih faza bazalnih naglašavajući posmatranom intervalu od nekoliko dana. Ovo će izbjeći potencijalne komplikacije povezane sa izlaganjem određenih hemikalija u pramenove.

Efekat ponovno bojenje folikula može neznatno razlikovati od originala bojanje. Činjenica da je stara boja na kosi se može isprati i izgubiti svoju boju, čime je moguće posmatrati neke razlike u boji na cijeloj dužini kose. To je razlog zašto neki majstori za bazalni isticanje pokupiti boju na pola tone lakši od onog koji se koristi za bojanje pramenova ranije.

Obavljanje kućanskih aparata

Bojenje folikula postupak zahtijeva značajno iskustvo i znanje, tako da stručnjaci ne preporučujemo da ga provedu kod kuće. Ako se ipak odlučite za obavljanje samo-rasvjeta, morate odabrati pravu nijansu boje, a zatim primijeniti ga na regrown korijene. Najteže ostvariti takvu distribuciju na svježe obojane površine potpuno poklapa sa bivšim.

Suprotno popularnom vjerovanju, oprati kosu prije naglašavajući koren kose nije potrebno. Tako da spere sebuma, koji štiti kosu od utjecaja kemikalija.

Da sprovede postupak kod kuće, trebat će vam četka, folije i posebne boje. Self-slika se radi u nekoliko faza:

  1. Kosa podijeljena u nekoliko vlasi, od kojih svaki je potrebno zategnuti pojas i pričvrstite stezaljke.
  2. Polazeći od potiljak treba razdvojiti tanka vlakna i priložiti ih pod male trake folije. To mora biti postavljen horizontalno, stvarajući već obrađene kose i pakovanje naizmjenično lijevi i desni rub.
  3. Na isti način korijenje obrađuju bojom i umotan u foliju.
  4. Da su greške bile manje vidljive, to može biti potpuno promelirovat nekoliko tankih pramenova u mjestu rastanka.
  5. S vremena na vrijeme potrebno je otvoriti foliju i provjerite kako je boja korijena poklapaju sa bojom ostatka kose.
  6. Kroz 15-40 minuta, ovisno o tipu kose, možete ukloniti foliju i pažljivo uklonite boje.

Označena njegu kose

Kao i kod bilo koje procedure za bojenje vlakana, diskoloracija negativno utiče na njihovo zdravlje. Zbog toga, za takve kosa treba posebnu njegu. Prvi korak je da izaberete kvalitetan specijalizirana šamponima. Nemojte zanemariti plemenitih balzama, serumi i sprejevi dizajniran da se brine za obojenu kosu.

Ako ne možete da kupuju skupe alate, možete pripremiti sami vraćanje maske.

Treba imati na umu da čička ulja i meda mogu malo olakšati niti. Stoga, da biste zadržali originalnu boju, ove komponente treba odbaciti.