Izbor boja u unutrašnjosti – to je važnoSadržaj:

Boja ima stalni učinak na mozak, tako da bi trebalo razmisliti o shemu boja unutrašnjosti. Od boja to ovisi ako je stan je udoban i stanari su dobili skandali, naglašena duga depresija. Tako da tako važno pitanje kao i izbor boja u unutrašnjosti, najviše njihove pažnje.

load...

Ne bi trebalo da samo radikalno promijeniti boje u stanu – u slučaju da je prvi put da izaberete boje i tekstila ne može biti prave boje, šteta će biti minimalan. Ali ako ofarba stropovi i-stick pozadine i sa dozom ne pogodi – nije dobar. Stoga, manje eksperimenata je dovoljno da razumiju i, u svakom ste boje ugodan boravak. I, dakle, početi živjeti drugog ugla boja.

Boja u unutrašnjosti i percepcija stana

Boja može raditi čuda – može povećati ili uskom prostoru, čine prostor toplijim ili obrnuto dodati hladnoćom. Ova svojstva mogu se koristiti za stvaranje željenog raspoloženje u sobi – samo odabrati pravo boje i pribor za radikalno promijeniti svoj enterijer.

Heat vlada u sobi, u kojoj dominiraju narančasta i terakota, crvene i žute nijanse. Ali nije potrebno da se u potpunosti promijeniti boju unutrašnjosti – što je dovoljno za promjenu presvlake mekih jastuka, ili pokupiti novi stolnjak Terraktovaya smeđe nijanse.

load...

A ako je stan je previše vruće i sunčano, kul nijanse plave, svijetlo zelene i tirkizna unutrašnjost može ponekad zamijeniti klima uređaj. A zavjesa od ovih boja može apsorbirati većinu sunčeve topline. Velika apartmana su dobri, ali ponekad se čini da su neugodno. Onda pomoći svim istim toplim bojama, samo intenzivnije i duboko – čokolade, cimeta ili vanilije boju, ali s velikom količinom obrazac; oni upijaju višak prostora i soba će biti ugodno.

Sa stropova treba da se ponaša na isti način: oni mogu biti ukinuta zbog bijele boje, i niže, koristeći tamnije nijanse. Bijela boja čini čistač sobu i gura zidova, iu kombinaciji sa ogledalima je u stanju da stvori još jedan manji apartman s prekrasnim transformacije. Iako, naravno, odabira nijanse, imati poigravanja.

Kao boja u unutrašnjosti utiče na psihu?

load...

Općenito, postoje dva pravila: svijetle i duboke boje stimulans učinak na psihu, i blagim pastelnim – naprotiv, umirujuće. Bela je neutralan, tako savršeno sa svim postojećim bojama. Ali koriste samo bijele boje u unutrašnjosti se ne preporučuje, jer će vjerovatno biti povezana sa bolnicom.

Dodaj beli u kuhinju i neugodnih mirisa neće biti tako nametljiv, i bijele u uredu može uvelike poboljšati samopoštovanje. Drugi neutralna boja je crna, ali krade previše prostora, pa ga ne koriste u velikim količinama.

Jarko crvene boje umjerenih količina radosti, ali previše crveno lice visok krvni pritisak i osjećaj anksioznosti i opasnosti, osim crvene uzroka agresije. Ali malim komadima jarko crvene boje na radnoj površini su u mogućnosti da se poveća produktivnost.

Žuta simbolizira sunce, puni energije i poboljšava raspoloženje, u stanju da osvjetljavaju čak i najmračnije sobi, tako da je idealan za hodnicima. Zelenim tonovima istovremeno umiruju i ton, evociraju osjećaj smirenosti i samopouzdanja, ali ako je zeleni je previše, to izaziva pospanost. Osim toga, nije preporučljivo da ga koristite za dekoraciju zavjese i rasvjetnih tijela, kao što je koža postaje bolno hlad.

Plave nijanse umiruju i opuštaju, tako da su idealni za sobe, ali tamno plava uzrok depresije, kao i crnci. Isto grijehe i ljubičaste boje, smanjuje aktivnost i preteška za uređenje interijera, čak iu malim količinama je siguran i može nadahnuti bilo sobu. Svestranost je sivo, to se lako može kombinirati s bilo nijansama, ali previše sive u unutrašnjosti čini stan dosadan i formalno, i tamno sive nijanse tlače nalik na tamno plava.

Odabir boja za svaku sobu

Postoje optimalni boje za svaku sobu. Na primjer, svijetle boje su najbolje koristiti u uredima i prostorijama u kojima se nastavlja aktivni dio svog dana. A meke mirno nijanse bolje pokupiti za sobe u kojima se opustite.

Ali čak i za radnu površinu je poželjno koristiti samo svijetle boje, kao prenadraženja i nedostatak pritisak na psihu i okolinu. Dakle, ostavite svijetle boje za naglasak. U osnovi iste boje moraju biti meke neutralne boje.

Nemojte zaboraviti da čak i ako urediti stan u jednoj boji, u nijansama svakoj sobi bi trebalo da bude drugačije. Spavaća soba odijelo tiho boje, ali nešto svjetlije, možete izabrati za kuhinju i blagovaonicu. Ali u dnevnom boravku se može sigurno koristiti bilo svijetle boje, ali opet u malim količinama.

Da stane svijetle radni prostor i stilski pribor koji će vam pomoći da se stvori pravo raspoloženje za rad i čine ga ugodnijim. Eksperimentirati i sigurno će uspjeti!