Japanci dijeta ili dijeta MiraclesSadržaj:

Japanskoj ishrani japanske kuhanje nema nikakve veze. Tradicionalna japanska kuhinja eliminira upotreba kave u velikim količinama i pozdravio riža jela i morskih plodova. Japanci dijeta za mršavljenje uključuje nekoliko različitih tehnika dnevnih obroka. Zaprosio ishrane je dizajniran za normalizaciju metabolizma i restrukturiranje tijela u drugi način rada. Shodno tome, smanjenje tjelesne težine i zdravstveno stanje se poboljšalo. I ime, ova dijeta je dobila zahvaljujući naporima japanske nutricionista, koja se razvila kao efikasan način za izgubiti težinu.

load...

Autentični japanski dijeta traje 13 ili 14 dana, nakon čega meni specifičnih i nepromjenjivim set proizvoda, znaci u detalje. Njegova programeri tvrde da je ovo put i ovi proizvodi su optimalni za najbolje rezultate mršavljenja. Japanski efekt dijeta za mršavljenje je upečatljiv! Rezultati su uočljive od prvog dana na dijeti, i ostati za dvije do tri godine. Najviše iznenađuje i najatraktivnijih karakteristika takva ishrana – za brzo mršavljenje bez muke od gladi.

Suština japanske ishrane

Daily doručak su uglavnom u crnu kafu, na koju se dodaje kreker od drugog dana. Određenim danima kafa je zamijenjen sa sirovim mrkva sa sokom od limuna i čaja bez šećera. Dnevnih gableca u početku sastojati od sirovog jaja, salate od povrća, obučen s biljno ulje, i sok od paradajza. Onda večere postepeno i obično kuhano ili prženu ribu i kuhano piletinu. Jela od mesa strogo naizmenično skokovima i serviranje strogo ogranicheny.Odnako količina hrane dovoljna je da tokom dijeta ne osjećaju glad (osim prvog dana ili dva).

Dining, ova dijeta uključuje svjetlo, koji se sastoji od malog dijela pržena ili kuvana riba, kuhano meso, jaja, salate. Nakon nekoliko dana večera ne sadrži ništa osim voća. Svakodnevnoj prehrani sve do osmog dana dijeta strogo bojati, ponovio je osmi dan. Japanci dijeta eliminira tokom njegove usklađenosti sa upotrebom soli, šećer, alkohol, brašna i slatkiša. Između obroka može piti vodu u neograničenim količinama.

load...

A varijanta japanske ishrane postao je meni za 14 dana. Ova dijeta prilagođena Evropljana, od kojih mnogi ne mogu stajati previše kruta ograničenja u ishrani. To je još mekan i nježan, tako razmažena gurmanske specijalitete u skladu sa tako jednostavna dijeta.

Japanci dijeta “za” i “protiv”

Ova dijeta je jedna od najzagonetnijih modernih dijeta i uzrokuje mnogo sukobljenih sekti. S jedne strane, mišljenja japanske dijetu entuzijasta, s druge strane, mnogi smatraju da to sa sumnjom. To i ne čudi: u različitim izvorima ga se često predstavlja u sasvim različite načine, a to ukazuje na to da je glavni osnov za takva ishrana ima.

load...

Međutim, to nije slučaj. Autentični japanski dijeta zasniva se na bogatstvo praktičnog iskustva i razne studije koje ukazuju – to je najefikasniji i gotovo bezopasan. Isti broj ljudi, uključujući dijetu imao negativne povratne informacije, ili pate od bolesti probavnog trakta, ili nisu pronašli dovoljno volje da se u skladu sa čvrstim granicama ove dijete. Međutim, japanska dijeta protiv napoan_2ti.

Dijeta je jedna od ugljenih hidrata ili dijete ugljenih hidrata-free. Tako da ne isključuje pojavu slabosti, umora i nesvestice. Dijeta je kontraindiciran u trudnica i dojilja, ne bi trebalo da se podudara sa periodom menstruacije i ne koriste ovu metodu mršavljenja za ljude koje se bave teškim fizičkim radom. Kontraindikacije za japanske ishrane: srce i kardiovaskularnih bolesti, poremećaja endokrinog sistema i bolesti probavnog trakta.

Za rezultati su bili pozitivni, ali efekat je produžen, japanski dijeta treba pratiti što preciznije moguće, a nakon njegovog završetka pažljivo pratiti svoju dijetu dalje. U suprotnom radili tako teško izgubiti višak kilograma počinje da se brzo oporavi, i to – još jedan minus je tako na snazi ​​za dijeta mršavljenja. U principu, nema štete zdravom tijelu ova dijeta neće donijeti. Da biste počeli gubljenje težine s tim, potrebno je samo da slikam detalje meni, uzmem potrebne hrane i podesite pozitivne rezultate.

Meni japanski dijeta

Gotovo sva jela se pripremaju i konzumiraju bez soli, bez šećera i bez začina. Ako vam se ne sviđa crna kafa, a zatim ga zamijeniti sa zelenim čajem – to je sasvim prihvatljivo. Japanska dijeta sama po sebi meni je takav.

Prvi dan

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa;
 • ručak – dva tvrdo kuvana jaja, salata od kuvana kupusa sa biljnim uljem, čaša soka od rajčice;
 • veče – pržena, pare, poširana ili kuvana riba.

Drugi dan

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa, komad kruha;
 • ručak – pečenje, pare, poširana ili kuvana riba, salata od bilo svježe povrće ili salata od kupusa sa biljnim uljem;
 • večer – sto grama kuhanog govedine, čaša nemasnog jogurta.

Treći dan

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa, komad kruha;
 • ručak – jedna velika tikvica prženi u biljnom ulju;
 • vecherom- dva kuhana jaja, dvije stotine grama kuhanog govedine, salata od svježeg kupusa sa biljnim uljem.

Četvrti dan

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa;
 • ručak – jedno jaje, tri velika kuvana šargarepa sa biljno ulje, parče (15 g) i neslani nemasni tvrdi sir;
 • večer – svježe voće.

Peti dan

 • jutro – salata od sirovog šargarepe, začinjene limunovim sokom;
 • ručak – pečenje, pare, poširana ili kuvana riba, čaša soka od rajčice;
 • večer – svježe voće.

Šesti dan

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa;
 • ručak – pola kuvano pileće salata, kupus ili mrkva sirova (bez soli i drugih punjenje);
 • večeri – dva tvrdo kuvana jaja, šolju naribanog sirovog naribanim mrkve sa biljnim uljem.

Sedmi dan

 • jutro – šolju crnog ili zelenog čaja nezaslađen;
 • ručak – dvije stotine grama kuhanog govedine, svježe voće;
 • večer – večera u bilo kojem od prethodnih dana, ali treći.

Osmog dana od dana

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa;
 • ručak – pola kuhana piletina, svježa salata ili sirovo šargarepe;
 • večeri – dva tvrdo kuvana jaja, šolju naribanog sirovog mrkve sa biljnim uljem.

Deveti dan

 • jutro – salata od sirovog šargarepe, začinjene limunovim sokom;
 • ručak – pečenje, pare, poširana ili kuvana riba, čaša soka od rajčice;
 • večer – svježe voće.

Desetog dana

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa;
 • ručak – jedno jaje, tri velika kuvana šargarepa sa biljno ulje, parče (15 g) i neslani nemasni tvrdi sir;
 • večer – svježe voće.

Jedanaestog dana

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa, komad kruha;
 • ručak – jedna velika tikvica prženi u biljnom ulju;
 • večeri – dva kuhana jaja, dvije stotine grama kuhanog govedine, salata od svježeg kupusa sa biljnim uljem.

Dvanaestog dana

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa, komad kruha;
 • Ručak – pržena, kuvano, pare ili poširana ribe, povrća ili salata od kupusa sa biljnim uljem;
 • Večera – sto grama kuhanog govedine, čaša nemasnog jogurta.

Trinaestog dana

 • jutro – šolja crne (prirodni) kafa;
 • Ručak – dva tvrdo kuvana jaja, salata od kuvana kupusa sa biljnim uljem, čaša soka od rajčice;
 • večera – pečenje, pare, poširana ili kuvana riba.

Varijante japanske ishrane

Varijacija tradicionalne trinadtsatidnevnoy prehrana može biti dijeta za dvije sedmice. U ovom slučaju, znaci meni detaljno za sedam dana, a je isto u drugoj sedmici. Izgleda meni dijetu kako slijedi.

 1. Prvi dan. U jutarnjim satima – crna kafa; Ručak – dva tvrdo kuvana jaja, salata od kupusa sa biljnim uljem, jedan od paradajza ili sok od paradajza (čaša); večer – dio kuhano ili prženu ribu, salatu.
 2. Drugi dan. U jutarnjim satima – crnu kafu sa tost; Ručak – dio kuhano ili prženu ribu i salatu; večer – dvesta grama kuhanog mesa (govedina, janjetina, teletina) i čašu nemasnog jogurta.
 3. Treći dan. U jutarnjim satima – crna kafa; ručak – kuhano jaje i tri kuvana šargarepa s maslinovim uljem; večer – jedan ili dva jabuke.
 4. Četvrti dan. U jutarnjim satima – crna kafa; ručak – dva ili tri jabuke i jedna mrkva (kuvano ili prženo u biljnom ulju); večeri – dva tvrdo kuvana jaja, dvije stotine grama kuhanog mesa i dio salata od svježeg kupusa sa biljnim uljem.
 5. Peti dan. U jutarnjim satima – ribani šargarepa (svježe), obučen sa sokom od limuna; ručak – pola kilograma kuhanog pilećeg i salatu od sirovog šargarepe ili kupusa; večer – pržena ili kuvana riba sa salatu od kupusa.
 6. Šesti dan. U jutarnjim satima – crna kafa; ručak – pola kilograma kuhanog pilećeg i salatu od sirovog šargarepe ili kupusa; večeri – dva tvrdo kuvana jaja sa salatu od kupusa.
 7. Sedmi dan. U jutarnjim satima – crni ili zeleni čaj je nezaslađen; ručak – dvije stotine grama kuhanog mesa i malo svježeg voća; večer – večera mogućnosti svaki dan (osim treće).

Korisne savete

Stroge japanski dijeta podrazumijeva strogo pridržavanje propisanih izbornika. U ovom slučaju, ništa ne može zamijeniti proizvode. Međutim, kako praksa pokazuje, crna kafa je uspješno zamijenio zelenog nezaslađenog čaja, i sok od paradajza sa svježim paradajzom. Istovremeno efikasnost dijeti se ne smanjuje.

Pravilna japanski dijeta – dijeta bez soli, šećer, začini, slatkiši i alkohol. Stoga, kupovina za takav meni, sok od paradajza, biraju samo prirodni proizvod bez soli. Voće su prikazani predaleko za bilo šta. Na primjer, poželjno jesti tokom dijeta od banana (previše uštogljeni voće) i grožđa (jako slatko). Najbolja opcija će biti svježe jabuke, grejpfrut i nar. Ali u sezoni voće može biti i kruške, i šljive, kajsije i breskve. Glavna stvar – ne preterujte i jesti malo voće, a ne punjenje stomaku.

Povrće, kao što ste već shvatili, glavni proizvodi u periodu japanske ishrane za tebe su kupus i mrkvu. Ali u nekim danima možete jesti salate i ostalih sirovina i povrća. Zato ih odabrati po vašem ukusu: paradajz, krastavac, rotkvice, tikvice, rotkvice, proizašla celer, zelena salata, zelje.

Vode (mineralna ili kuhano bez gasa) može piti između obroka u neograničenim količinama. U principu, kada su Japanci dijeta se preporučuje piti najmanje dvije litre vode dnevno. Ako zaista želite topli napitak, a zatim dopustite sebi šolju zelenog čaja nije zakazan. I dalje koristan sadržaja tijekom japanske vježbe dijeta disanja – učinak će biti mnogo više primjetno.

Izlazak iz japanske ishrane

Nakon dva tjedna strogo naslikao napajanje nije potrebno odmah organizirati odmor trbuh. Prvo, to je štetan za želudac i crijeva. Drugo, vi ste navikli na bez soli, kruh i slastice. Treće, prevelike snage odmah nakon će dijeta dovesti do katastrofalnih rezultata i da će donijeti sve svoje napore da se ništa. Unesite u ishranu ugljikohidrata i masti treba da bude postepeno. Izlaz period japanske dijeta je vrlo dugotrajan i traje oko dva tjedna. Usput, to je moguće da u tom periodu, i dalje ćete izgubiti na težini. Piti mlijeko, jogurt, čaj i svježe sokove, jesti heljda, proso, sočivo. Dozvolite sebi da banane i grožđe (u malim količinama), crni kruh, žitarice i sušeno voće.

Tako je, na primjer, može izgledati kao svoj put iz japanske ishrane (meni za tjedan):

 • Rani doručak. Zobene pahuljice ili heljde kaša, čaj s medom.
 • Ručak. Tri sata nakon prvog-jesti doručak šaka sušenog voća ili jabuka, popijte čašu svježeg soka ili mineralne vode bez plina.
 • Za ručak, jesti kuhano meso sa prilogom od heljde, riže, grah ili bilo koje druge žitarice. Nije zabranjeno na svjetlo desert, kava s mlijekom, ili mlijeko sa medom.
 • Popodnevna užina treba da se sastoji od povrća ili voća. Jesti jabuku ili bananu, krastavac ili mrkva, i popiti čašu kefira (kiselo mlijeko, jogurt).
 • Večeru. Ako zaista propustili krompira i tjestenine, kuvate dva krompira u njihovu kožu ili služe špagete. Začina, koristite samo sol, biljno ulje i svježe bilje. Kompletna večeru, čašu mlijeka, kakao, čaj ili kavu.

Mogu varirati svom meniju tako da odgovaraju vašem ukusu, ali uvođenje novih namirnica u ishranu postepeno. Glavni uslov za značajan i održiv gubitak težine nakon efekta japanske ishrane – promena ishrane i uobičajene izbornika. Tokom ove dijete telo ne može se koristiti samo za pravu hranu, ali i jednostavno za napraviti bez šećera, kobasice, konditorskih proizvoda, slatkiša, čokolade, topla i začinjenu hranu i alkohol. Tako da ćete lako učiniti da promijeniti vaš stil života, odustajanje od tih sigurno ukusno, ali ovi proizvodi su štetni za brojke.

Ponekad, međutim, počastite se štetne poslastice još uvijek moguće: ne postoje pravila bez izuzetaka. Go for it! I sve što ćeš dobiti!