Kada treba da idem kod psihologa?Psiholozi često klijenti su obični ljudi. U kojima postoji potreba da se razumiju u razvoju njegove ličnosti, da ulepša svoje sive dana. Većina problema su socijalno porijeklo – razvod, odvajanje, odnosi s najbližima, proždrljivost, otpuštanje, itd

Mnogi postavljaju prvi prijem psihologa za nekoliko nedelja ili čak mjeseci. Bojimo se da smo prisiljeni reći da od onoga što smo sada loši, od onoga što nas boli. Međutim, ako želite da biste dobili pozitivan rezultat iz vašeg sesije, ne morate planirati toku razgovora sa psihologom. Spontani pitanja su za vas, još psiholog vam može pomoći.

load...

Na prvom razgovoru sa psihologom, morate uspostaviti kontakte, jer bolje vam se obratiti, to bolje razumijevanje. Uspostavljanje metoda kontakt za svakog pojedinca stručnjak. Obično konsultacije održane tête-à-tête (jedan na jedan). Poznanika, problemi smještaja, metode diskusije. Nakon završetka psihologa on izražava svoje mišljenje o njegov problem i postavlja pitanja.

Ako ste jak čovjek, a vi ste sigurni da će TM as samostalno riješiti svoj problem uz pomoć psiholoških knjiga, savjetovanje može biti za jednokratnu upotrebu.

Nakon nekoliko trikova, zapitajte se pitanje – da li sam iskren sa psihologom, da li sam se složio, a ne da li je doktor me hladi? Ako imate bilo kakve sumnje barem jedan od ovih pitanja, preporučujemo vam zamijeniti psiholog.

Psiholog može dati iskustvo u odnosima. Ko se plaši izjava ljubavi, koji se krije strah, treći čvrsto sakriti svoju ljutnju. Profesionalni psiholog je spremna da prihvati sve svoje negativne emocije usmjerene prema njemu. Eksperimentisanje sa terapijski odnos, vi dobiti priliku ponovno proživjeti iskustvo, ono što nije imao ranije.