Kako da biste dobili osloboditi od nervozan kod djece?Kako da biste dobili osloboditi od nervozan – ovo pitanje postaje vrlo popularna. Uz ovaj fenomen u posljednjih nekoliko godina postala sve češći i često dosta djece. Ono što je nervozan? Tic – bolest imaju neurološke prirode. Usput, je nervozan je vodeći neurološki poremećaji. Najčešće sa nervozan kojima se suočavaju djeca u dobi od 6 do 10 godina. Tranzistor ili, kako ih nazivaju, prolazni tikovi javljaju u oko tri od deset djece. Statistički podaci pokazuju da su dječaci pet puta više izloženi ovom fenomenu nego djevojčice.

Mnogi roditelji su jako uplašeni kada su suočeni sa nervozan. Da bi se shvatilo kako se nositi s nervoznim tikova, morate znati točno o čemu se radi i što ga uzrokuje. Doktori daju sljedeće definicije fenomena tik od nervoze: nastaje spontano i više puta u ponavljaju kretanja ili bilo koji zvuk za kratak vremenski period. Npr trzaju obraza ili obrve, lice napetost mišića, kompresija usne. Vokalni tikovi javljaju ritmički hrkanje, yelping, glasno uzdahe ili jecaja. Svi krpelji su podijeljeni u određene grupe:

 1. Tikovi mišića. Tikovi mišića često nazivaju motornih Pojavljuju se grčevito pokrete različitih grupa mišića.
 2. Vokalni tikovi. Kao što je već spomenuto, oni se pojavljuju oštre uzdasi i krici, koji se pojavljuju u inat volje djeteta.
load...

Osim toga, svi bez izuzetka tikova kod djece se dijele na jednostavne i složene. Kada jednostavne forme označiti to odnosi samo na jedan mišić grupa, na primjer, oponašaju ili tele. I tic može sama po sebi nije samo jednostavan trzaj obraza ili obrve manifestuju, ali čak i odbijaju ili se valja. Svi tikovi su ili prolazne, to je privremeno, u trajanju ne više od godinu dana. No, u slučaju da krpelji redovno se pojavljuju za 12 ili više mjeseci – doktori kažu hronične nervozni tikovi.

Tikove, ili …?

Vrlo često, roditelji brkaju s nervozan fenomen nametljiv pokreta. Na primjer, može se često čuti pritužbe roditelja da dijete, jedva otarasio naviku neprestano treperi počinje gristi nokte. Drugi imaju roditelji žale da njihovo dijete je stalno varao pregiba prsta ili deset puta zaredom da provjeri da li svjetlo ili ako su vrata zaključana isključen.

Pa evo – ove akcije nemaju nikakve nervozni tikovi, oni su vjerojatno da pripadaju tzv opsesivno pokreta. Ovaj problem treba riješiti zajedničkim naporima sa djetetom psiholozi. Međutim, ako imate bilo kakvih – bilo kakve sumnje, neurolog konsultacije neće donijeti nikakvu štetu vašem djetetu.

Ima nervozan kod djece

U nervozan, postoje određene posebnosti koje mogu da pomognu pažljivi roditelji uočiti problem. Kao što se sjećate, tik je posljedica nevoljnih kontrakcija određene grupe mišića. Ali, ipak, ako dijete traži, i on pokušati vrlo teško, onda zatišje krpelj može zaustaviti po volji i kontrole mišića. Kao rezultat toga, dijete prestane kontinuirano treperi, sniff, ili Slegnuvši ramenima.

load...

Pored toga, nervozan ima funkciju da migriraju, menjaju lokaciju. Na primjer, u dijete može jednog dana trzaju glazik u drugom – obraz, i na treći dan – mišiće ramenog pojasa. Mnogi roditelji pogrešno uzeti svaka nova lokacija je nervozan za ponovno pokretanje nezavisne bolesti. Međutim, u stvarnosti to nije tako. Migracije – to je samo ponavlja napade iste bolesti.

Ozbiljnost bolesti i razloge izazivajući

Mjeri izražen tic zavisi od mnogo faktora, kao što su doba godine, doba dana, dijete je psiho-emotivno stanje u vrijeme manifestacije bolesti, i drugih napada. Na primjer, dijete, duge provodne igranje kompjuterskih igara ili gledanje televizijskih programa, psiho-emocionalnog stanja često nestabilan. I to je sasvim prirodno da je rizik od nervozan je mnogo veća, a stupanj težine će biti svjetlija. Emocije kao što su ljutnja, ogorčenost, sramota, pa čak i radost i povećati učestalost nervozni tikovi i pogoršavaju njihov tok.

Ali, u vrijeme kada se beba bavi neke uzbudljive poslu koji mu zahtijeva maksimalnu koncentraciju, kao što je za vrijeme igre ili čitate zanimljivu knjigu, tik može uvelike smanjiti intenzitet simptoma nervnog tikova, do njihova ukupna nestanak . Međutim, to je dijete završi uzbudljivo iskustvo, što je tikovina se odmah vratiti u normalu.

Naravno, roditelji djece oboljele napadi nervozan, prvo pitajte svog lekara – neurolog pitanje šta je uzrok nervozan. Međutim, dati definitivan odgovor na ovo pitanje ne mogu ni moderne medicine. Međutim, doktori i dalje su identifikovali niz faktora, prisustvo koje djeca su u opasnosti od nervozan. Radi se o njima i da će biti riječi u nastavku.

load...

Dakle, nervozan – razloga:

 • Genetski faktor.

Genetske predispozicije za razvoj nervnog tikova djeteta igra značajnu ulogu. Na primjer, ako majka ili dijete otac kao dijete također pati od nervozan napade na svoje bebe je vrlo velika šansa da uđu u zamku nervozan.

 • Poremećaja centralnog nervnog sistema.

Često sa nervozan kojima se suočavaju ona djeca koja pate od hiperaktivnosti, poremećaja pažnje, minimalna disfunkcije mozga. Doktori – neurolozi su svjesni takvih karakteristika ove grupe djece i zna kako da pomogne ovo dijete.

 • Stres stanje djeteta.

U tom slučaju, ako dijete je doživio nervni slom, ili je on u stanju hroničnog stresa, rizik od nervozan doseže oko 80%. Stresna situacija može biti uzrokovana različitim okolnostima – nepovoljnu klimu u obitelji, bolest ili smrt rođaka, pojava novih članova porodice i još mnogo toga.

 • Početka škole.

U pedijatrijskih neurolozi postoji takva stvar kao što je “označiti 1. Septembar”. Nazvao kao nervozni tik stresom, što podrazumijeva neizbježan adaptacije na uvjete škole, posebno u prvom razredu. Strogo govoreći, ovo nervozan krpelja i krpelja je uzrokovana stresom djeteta.

 • Konjuktivitis.

Najčešće, dječje neurologa čujemo pritužbe od roditelja na raznim bolestima kao što su tikovi oko kod djece. Međutim, češće nego ne trepćući je nervozan. Nastaje kao posljedica postojanja djeteta konjunktivitis ili čak njene posljedice. Dijete doživljava nelagodnost u očima i stalno treperi prisilno, pokušavajući da ih eliminirati.

 • Uticaj spoljnih faktora.

Ponekad je uzrok nervozni tikovi su posvećeni neočekivane faktora. Na primjer, rolka sa uskim vratom može biti krivac tipa motora nervozan. Dijete, pokušavajući da se oslobodi osjećaja pritiska na području vrata, i dalje će rotirati glavu. Pa čak i nakon što se flaster napunjena, tikovina će slijediti mrvice neko vrijeme.

Nervozan percepcija djecu

Ne može se ne spomenuti reakcije samih djecu na takve bolesti kao nervozan. Po pravilu, većina djece koegzistirati sa svojim nervoznim tikova, bez razmišljanja o tome zašto se dogode, a ne daje nikakve važnost ove činjenice, za razliku od pretjerano plaše roditelje. I okolnih beba sa nervozan djeca, po pravilu, ne plaćaju za ovu mogućnost njegovog kompanjona apsolutno nikakvu pažnju.

Usput, vrlo često onih roditelja čija djeca se suočavaju sa nervozan, krivi ga na sebe. Previše majki i očeva dugo uznemirava sumnjama i zamjera sebe: da nisam kritikovao, ako nisam neuspjeh ako sam kupio, i tako dalje i tako dalje. Naravno, stresno iskustvo i nervozan šokova doprinose pokretanje nervozan mehanizam i njen dalji razvoj, kao i mnogi drugi problemi mogu dobro da izazove – tako da ne bi trebalo još jednom traumatizovati nezreo nervni sistem djeteta. Međutim, i sami krivi za činjenicu da je beba je razvio nervozan, a ne isplati – jer bez predispozicija za bolesti tic dalje pojavljuje.

Kako da roditelji ponašaju?

Ono što roditelji trebaju biti svjesni one djece koja su suočeni sa pitanjem kao nervozni tik? Doktori – neurologa i dijete psiholozi dati roditeljima niz konkretnih preporuka:

 • Nemojte se fokusirati na problem.

To nije potrebno stalno podsjetiti dijete o njegovoj bolesti, pa čak i ležerno, u razgovoru s odraslima. Doktori su dokazali da što više ponoviti nervozne tikove u prisustvu djeteta, veća je verovatnoća da će se dogoditi napada i izraženija da hoće.

 • Ne vrše pritisak na dijete.

Previše mnogi roditelji čine isto, to je vrlo raširen, greška. Pitaju, pa čak i naručiti dijete, “nije const”, “ne trza”, “ne trepere.” Međutim, ova mjera nije samo od pomoći, ali u velikoj mjeri će pogoršati situaciju, nakon što je proizveo vrlo suprotan učinak – povećanje pištanje i treperi. I dijete radi to ne nervira svojim roditeljima, samo stalnim povici i odergivaniya napraviti mrvice nesvjesno, nehotice se zaglaviti na nervozne tikove. Kao rezultat toga, čak i slabo izražena tic može potrajati prilično teška, naravno, što će zahtijevati ozbiljnu i dugoročnu lijekove.

 • Pravovremeno medicinsku pomoć.

Nužno na prve pojave simptomi nervozan roditelji ne bi trebalo da regal njih, potražite medicinsku pomoć. Međutim, na žalost, mnogi roditelji nemaju, jer vjeruju da je nervozan nije nezavisna bolest, već samo loša navika, jer u protivnom dijete neće znati kako da se zaustavi tic.

Najvjerojatnije, roditelji došli do tog zaključka na osnovu toga što je dijete napor volje za neko vrijeme u stanju odvratiti napad nervozan. Kao rezultat toga, dijete dobije potrebnu medicinsku pomoć samo kada se bolest već uzimaju poodmakloj fazi. Ali u tom slučaju, ako je tikova kod djece, liječenje treba započeti što je prije moguće, kako ne bi pokrenuli bolesti.

 • Stvoriti ugodno okruženje za dijete psihološki.

Naravno, da bi se na čelu dijete oko i prepustiti sve svoje ćudi – nije najbolji izlaz. Međutim, roditelji su dužni da stvori za dijete povoljne psihološke klime – nije potrebno da razgovaraju sa ozbiljnim problemima djeteta, jer često dijete razumije mnogo više nego što se čini na odrasle. Ne bi trebalo da se negativno govori o njegovim prijateljima, pa čak i više, tako da saznate odnosa s djetetom, čak i ako to radite savršeno miran ton i sa ledenim miran.

 • Ograničenje vremena gledajući televiziju i koristite računar.

Da bi se smanjio emocionalni stres, a istovremeno zadržati pogled djeteta, pokušajte ograničiti vrijeme gledanja televizije i rad sa kompjuterima. To ima više smisla organizirati dnevnu rutinu djeteta, tako da beba što je moguće više vremena provedenog na otvorenom, a ne u zagušljivoj sobi.

Tretman nervozni tikovi

Tu dolazimo do konačnog pitanje: TIC – kako tretirati? U velikom broju slučajeva, prolazna (privremeno) tikova kod djece nestati sami, bez bilo kakve ozbiljne intervencije od strane neurologa. Međutim, iako relativno rijetki, ali ipak doktori suočavaju sa slučajevima kada vrijeme krpelji glatko teći u hronični, što utiče na sve više i više različitih grupa mišića. Doktori zovemo generalizovati tikove.

Najčešće nema poseban tretman tikovi djetinjstva nisu potrebni. Roditelji treba da se pridržavaju samo jednostavnih pravila i preporuke koje su već gore navedene. Po pravilu, ispravna organizacija režima djeteta dana i okolnih mikro-klime vrlo brzo pomoći da zaboravi na takav problem kao nervozan.

Međutim, u teškim slučajevima, kada je “malo krvi” da riješi nervozan tik kod djeteta iz bilo kojeg razloga ne možete, doktori su primorani posegnuti za liječenje. S obzirom na dob, težinu djeteta, karakteristike bolesti doktor će izabrati odgovarajući lijek za nervozan. Roditelji ne bi trebalo da to kategorično odbacuju, kao da dijete ima težak pokretanja nervozan, liječenje treba biti ozbiljan. Tablete od nervozan ne donosi nikakvu štetu tijelo djeteta.

Ponekad nervozni tik vrlo brzo ni traga ostaje, doslovno dva ili tri sedmice – i dijete zaboravlja takav problem kao nervozan. Međutim, nažalost, ponekad doktori moraju da se pridržavaju potpuno drugačiju sliku – liječenje napreduje prilično sporo i zahtijeva stalnu pažnju i nadzor od strane majke. I evo pada na pamet Carlson omiljeni rekavši: “Mirno, bez panike” U suprotnom, dijete i bolest ne ubrzati da nestane, a roditelji su u opasnosti od nervozan!