Kako da biste dobili osloboditi od neželjenih dlaka na rukamaDo prije nekoliko desetljeća, svako u glavi neće doći da se ozbiljno razmotri pitanje kako riješi dlake na rukama. Djevojke i žene sa vegetacijom u rukama – istaknuti i nije tako – ta činjenica je smatrana potpuno prirodan i ne zahtijeva nikakve korekcije. Bilo je čak i jedan stari znak: ako je djevojačko u naručju, gustu kosu – onda se uda za bogatog. Da li je to bilo čudo da radije nego kompleksi o svojim “nedostatak”, dobitnik prekomjernog vegetacije na rukama tiho radovali u svom sreću, i ponosni na takve funkcije!

Još jedna stvar – našeg vremena. Sada, u eri uklanjanje prosperiteta kose i depilacija, kosa bilo gdje na žene tijelo, osim da se glava se smatra nepristojnim. Ženska forumima divljaju s indignacijom na prvi nagovještaj o tome da je neko od cure vole svoje dlakave ruke. “Ono što je noćna mora, to je čudovište!” – vrištala ljut Curatrix apsolutni glatkoću. Ali ono što ljudi misle o tom prilikom? Evo nekih izvoda iz raznim forumima posvećen raspravu o temi:

  • Ako žena plavuša, onda nema problema – u rukama skoro ništa nezapaženo. Ali ako se dlake na rukama, kao konjanik, to je bolje nekako tačno.
  • Ranije previše, mrzio sam kosu u rukama djevojke, ali onda sam primjetio jednu stvar: što više kose, više strastvena i seksi ona je bila u krevetu, i obrnuto. Sada biram samo one čije su ruke pokrivene kosom.
  • Ako lampica dolje na tijelu – to nije nimalo zabrinut. Ali ako “džungle”, onda je to katastrofa!
load...

Dakle, ono što zaključujemo? Te devojke čija je kosa svjetlo i suptilno, jedva vrijedan ozbiljno pitaju kako da riješi dlake na rukama. Na kraju, ako stvar je u tome da se udovolji čovjek, a zatim uklonite dlake na rukama, ne moraju – kao što se vidi iz gore navedene primjedbe, glatka dlaka ruke za njih nije lijek za sve. Ali oni koji nisu sreće iu čijem ruke krase guste tamne kose, morati ozbiljno razmisliti o tome kako da brzo i lako odustati od te vegetacije

Epilacija bez bola

Naravno, najlakši način da se riješi dlaka na rukama – brijač. Ovo je najbrži i najbezbolniji opciju, druge vrste uklanjanja dlačica ne daje najprijatnije senzacije. To je samo minusi u ovoj metodi uklanjanja je mnogo više nego profesionalci. Pa, nije prihvaćen u današnjem društvu, a djevojka sa dlakavim rukama otišao! A činjenica da je drška “zaklali” za nekoliko dana, bez sumnje nije bitno. Ne samo da je kosa počinje da raste vrlo brzo, tako da jednom umjesto meke, glatku kožu možete dobiti “brusnim papirom”. Pa šta će biti reakcija muškarca na “dirljivo” dodir?

Avaj, jedini način da izbjegnete takve probleme može biti svakodnevno brijanje. Zamislite, ulje na platnu: svako jutro vi raspravljate sa svojim dečkom, koji je prvi brijanje u ogledalu – to je osoba, ili ruku! Br-rr … Zato je bolje staviti brijač-ka za druge više pogodan slučajeva i razmišljamo o tome kako da se riješi neželjenih dlačica na rukama na drugačiji način.

Usput, brijač – ne samo bezbolna metoda borbe protiv dlaka na rukama: postoji krema za depilaciju. Sve što trebate učiniti – staviti kremu na koži, sačekajte nekoliko minuta i isperite dosadnih dlačica. Ovaj postupak ne zahtijeva da bilo vremena ili bolna iskustva jer je bol iskusio. To je samo takav način uklanjanja dlačica radi na različite ljude na vrlo različite načine. Neko zaista moguće riješi dlake na rukama je gotovo uvijek nakon dva ili tri takva procedura. A neko se žali na činjenicu da je nakon uklanjanja dlačica krema za kosu rasti ne samo da nije prestala, ali su postali gusta, gusta i crna. Pa, pored toga, postoji opasnost od alergijske reakcije, supstance vašeg tela koje se nalaze u kremu. Dakle, prije nego da pate od sličnih alata – pobrinite se da je sigurno za vas.

load...

Depilacija: bolna, ali ostati sretan

Električni depilaciju – odličan alat za dugo vremena da se zaboravi da je i u svojim rukama su kosu. S obzirom na činjenicu da su dlake su izvukli zajedno sa korenom, ne morate da se bave raspolaganju prečesto. Sa svakim postupak neugodan dlaka će postati manji i tanji. A ako se bojite izazova “urasle dlake” (to se događa nakon depilacije noge), vaša iskustva uzalud: u rukama kosa ne raste nakon uklanjanja. To znači da možete izbjeći, i “crvene mrlje” na koži uzrokovane vaše napore za uklanjanje tih štetnih vlasi. Dakle, slobodno ga uzme u ruke za depilaciju i koristiti ga za zdravlje.

Jedini nedostatak ove metode da se oslobodimo kose – to je bolno. Svaka žena ima prag bola: neko za obradu instant čerupanje vlasi mogu biti čak i ugodan i podsjetiti golicanje, ali za većinu bol je toliko jaka da se čini da je pravi mučenje. Šta da kažem, ljepota zahtijeva žrtve.

Osim električnih depilaciju, možete koristiti vosak trake – oni savršeno nositi s problemom neželjenih dlačica na rukama, te navodi da zaboravi na problem za dugo vremena. Također je vrlo bolna opcija – koža na rukama je vrlo tanka i osjetljiva. Ali ako se odlučite na ovaj način – ne brinite: nakon pasti nekoliko tretmana osjetljivosti kože, a vi ćete biti u mogućnosti da suza trake bez suza i tihi plač.

load...

Oni koji ne vjeruju metode uklanjanja dlačica i depilaciju, u principu, može biti preporučljivo da se olakša dlake na rukama. U ovom slučaju, sve horor priče o tome šta kemijske bojenja kvari strukturu kose, što ih čini tanka i beživotna, samo ćete imati koristi. Jednom kada gusta crna kosa na rukama pretvori u bezopasne svjetlo fuzz, sve komplekse i iskustva o “ruka nesavršenosti” će nestati same od sebe. A čak i ako riješi dlake na rukama sve što ne uspije, onda si ti gubitnik neće ostati: s nije izgledao kao što glatke ruke stidi ljeta na plaži u zimi i na poslu. Niko ne bi palo na pamet šta ruke izgledaju “nekako ne kao” light nevidljive dlačice potpuno prihvatljiv i u našem stroge vremena glatka dlaka tijela.