Kako da se brinu za bambus u kući? Mi smo postići mudrostSadržaj:

Sander – cvijet, koji izgleda samo kao pravi drvo bambusa. U stvari, ova biljka pripada porodici dratsenovyh. “Dragon drvo” – tako prevodi naziv dom bambusa. PostScript “Sander” pojavio zahvaljujući poznati engleski kolekcionar Frederick Sander, koji je otvorio svijetu ovaj dekorativni cvijet.

load...

Narod ove biljke ima drugo ime – Bamboo sreću. Prema filozofiji Feng Shui Dracaena Sander može donijeti kući sreću i sreću. Ljudi vjeruju u osnovu talisman, tako da su zatvoreni bambusa sve češće nalaze u urbanim apartmana. Kupovinom biljka, mi sigurno ne znamo sve detalje svoje kultivacije. Ali bez odgovarajuće zaštite, čak i nepretenciozan sobu cvijet može da umre. Danas ćemo govoriti o tome kako da se brine o bambusa i kakav sadržaj je potrebna vam kod kuće.

Bambus u vodi

Kaže se da je ova biljka nema ozbiljan prednost. Bambus ne zahtijeva veću pažnju, jedini uslov za uspješnu uzgoj je pravovremeno zalijevanje. A kada se pravilno odabranih biljnih rasvjeta raste do 2 metra visine i postaje originalni unutarnju dekoraciju.

Stručnjaci savjetuju domaća bambusa u vodi bez upotrebe miksa tla. Bilo je vlažnom okruženju ima sve potrebne kvalitete za uspješan rast i razvoj biljaka. Ako Dracaena korijeni su stalno u vodi, on nikada neće osjetiti nedostatak vlage, koja može biti smrtonosna za nju.

load...

Kapaciteta za dekorativne bambus treba odabrati širok i nije jako duboko. Dracaena lepo izgleda jasno vaze. Može nametnuti dratsenu kamenje ili drugih dekorativnih elemenata, prethodno pranje s kuhanim vodom za stabilnost i ljepotu. Treba imati na umu da je an_0 iz slavine se koristi za uzgoj bambusa je nemoguće. Sadrži štetne tvari koje nisu na najbolji način utjecati na zdravlje bilja.

Ako niste u mogućnosti da zasadi bambusa u pročišćena an_0 će pravilno koristiti kišnicu. Ili samo zamrznuti bocu vode i ostavite ga da se otapa prirodno. Kao rezultat svih ovih manipulacija će steći željenu mekoću vode i sve zagađivače ispari. Ne zaboravite promijeniti vodu u saksija jednom nedeljno. I za aktivnije rast biljaka koristite specijalne tečno đubrivo, šireći ih strogo prema uputama.

Ako primijetite da se an_0 stekao neugodan miris, hitna potreba da ga zameni. Alternativno, rastvoriti u njemu malo ugljen, koji ima antibakterijska svojstva i ne razvija gljivičnih infekcija.

load...

Bambusa u zemlju

Kod kuće možete rasti dekorativne bambusa i mješavina tla. I on ne treba neki poseban tla, dovoljno je da se onaj koji je pogodan za svaku kuću postrojenja – univerzalni. Ne mislim da će u zemlji Dracaena rasti gore – glavna stvar ovdje je da ne podcijeniti sa navodnjavanjem.

Saksijama mora imati rupe odvodnje. U suprotnom, korijeni počinju da rastu buđav, lišće da požuti i biljke će umrijeti. Na dno posude je potrebno postaviti sloj ekspandirana glina, koja neće dozvoliti da se an_0 stagnira. Transplantiranih cvijet obilno sipajte i stavio ga u izabranoj lokaciji.

Vode za navodnjavanje je potrebno da se brani ili da koristite filtrirane kišnice ili otopio snijeg. Temperatura vode treba da bude sobne temperature. U sezoni Dracaena vruće treba izobilju “piće” (2-3 puta tjedno). Sa početkom hladnog vremena zalijevanje se smanjuje i obavljati samo kao kompletan sušenje tla.

Imajte na umu da direktne sunčeve svjetlosti štetne za Dracaena. Ako ne možete staviti ga od njih, a onda u podne nužno pokriti lišće i stabljika, kako bi se izbjegle opekotine. Briga za bambus će biti još lakše ako ga stavite u parcijalne hladu. Bambus nije izbirljiv o temperaturnim režimom. To će se osjećati jednako dobro na 15 stupnjeva topline i 35.

Zašto biljke okrenuti žute i blijede?

Unutarnji bambusa, briga što nije posebno teško, i dalje može dovesti njihove vlasnike problem – žutilo lišća i stabljika. Sa ovim neugodnosti doživjeli mnogi uzgajivači. Razlog može varirati: ona i gljivičnih infekcija, i obilje đubrivo (ili obrnuto nedovoljno), i niske kvalitete vode za navodnjavanje. U svakom slučaju, potrebno je razmotriti kako da se brinu za biljke i identificirati kada i šta ste učinili pogrešno. Molimo vas da promijenite vodu u saksija ili presadite biljku u svježe tlo.

Žuta i suho lišće ukloniti. Ako mrlje pojavljuju na stabljike biljke, učinite sljedeće: oštrim nožem pažljivo odrezati zahvaćeno područje, i pustite da se rez osuši za 2-3 sata i pospite ga sa lomljenog ugljenom. Zatim uklonite ostatke praha i zapečatiti dio rastopljenog voska.

To je sve. Sada kada znate kako da se brinu za bambus. Slobodno kupite sretan postrojenja i staviti na najviše istaknuto mjesto u vašem domu. Nije bitno da li vjerujem u njenoj moći ili ne. U svakom slučaju, u zatvorenom prostoru bambus će biti veliki ukras u prostoriji u kojoj živi!