Kako dobiti orgazam ženi, nekoliko praktičnih savjetaSadržaj:

Oh, ženski orgazam, koji govore puno! Takva želji i takve neuhvatljiv. Takvi bliski i do sada. Junakinje savremenih ljubavnih romana ili filmova nikada ne čini da se pita kako da orgazam žena: oni su lako do nje voljom autora ili direktor tima. Istovremeno, u stvarnom životu, mnoge žene priznaju da su samo oponašaju orgazam tijekom seksa, ali u stvari, to nikada nije testiran. Oni ne mogu reci joj muškarac ili kao stidljivi ili se bojim da to smatra neispravan ili seksualno frigidna. U stvari, razlozi za nedostatak an_0a ne leži u tome.

load...

Orgazam – delikatna stvar

Začudo, prije samo jedne generacije, ženski orgazam je smatran nešto nevažno i nepotrebno, jer je njegova prisutnost ili odsutnost ne utječe na sposobnost žena da zatrudne. Osim toga, smatralo se da većina žena nije u stanju da iskuse zadovoljstvo tokom intimnosti. Srećom, ovih dana u vezi sa ovim pitanjem promijenio. Sada je poznato da za razliku od muškog an_0a, što je reakcija auto tijelo seksualno uzbuđenje, ženski se mogu javiti samo pod povoljnim uslovima.

Nesposobnost da slušate svoje tijelo i da se opustite – to su dva glavna neprijatelja ženskog an_0a. Prvi razlog – to je rezultat puritanskog odgoja i sramežljiv suzdržanost o takvim aspektima života kao intimni odnos. Nije iznenađujuće, neke žene i ne javljaju da razmotri tijelo kao izvor seksualnog zadovoljstva, da ne spominjem činjenicu da namjerno traže da dobiju orgazam. Ali što više žena zna kako joj je tijelo reagira na seksualnu stimulaciju, lakše brzo dostići vrhunac zadovoljstva.

Drugi razlog – to je čitav niz faktora koji sprečavaju žene “isključiti mozak.” U ovom slučaju žena nije bitno koliko je ozbiljna njena anksioznost od objektivne tačke gledišta. Ovo je potpuno “ubio” koktel brige oko zatrpan desktop projekta i neuspješne šišanje, svađa sa svojom najboljom prijateljicom i gubitak kišobran.

load...

Kako je moguće da se orgazam?

Dakle, “ko je kriv”, saznali smo. Sada je potrebno da se odgovori na druga prastaro pitanje: “Šta da radim”. Možete potražiti pomoć psihologa ili seksolog, ali ima fer hrabrost i samopouzdanje (i određeni iznos novca u banci karticu). Možete odustati i dalje pretvarati pretvarajući se da orgazam u krevetu. Da li je moguće da se u praksi savjete koje smo izdvojili za vas u ovom članku.

Sprijatelji s njom klitoris

Ženski orgazam može biti vaginalni i klitorisni. Prvi – intenzivnije i opsežna, ali, prema statistici, samo jedna od tri žene se češće doživljavaju nego klitorisni. Stoga je vrlo važno da nauče da stimuliše klitoris. Možda nemate vremena da to čuje, ali ako se ne čini da kako bi se do an_0a, a onda ono što vam je potrebno od strane partnera? Činilo mu se pošalje u lov na blago i nije dao karticu.

load...

Tako se zavalite i … počne da masturbira. Seks i verzija “solo” – ne samo da je najkraći put do zadovoljstva, ali i prilika da obrate pažnju samo na sebe, a ne da se sazna prava zadovoljstvo želje, zahtjeve ili zahtjeve drugog lica. Fokusirajući se na svoja osećanja, brzo ćete otkriti da vam daje zadovoljstvo, naučiti vjerovati svoje tijelo i doživjeti različite načine za postizanje an_0a.

Samo zapamti: nije dovoljno samo da se orgazam, morate zapamtiti put do njega, tako da kasnije možete detaljno objasniti čovjeku, najbolji način da se od tačke A do tačke B “ispod, iznad, desno, lijevo” – to nije dovoljno. Potrebno je da se jasno objasni gdje, kako i na koji položaj, a samo njegova ljubav će vas oduševiti stvarno. Alternativno, možete sebe Pat, dok je muškarac u tebi.

Pronađite negovani boda

Seksualno uzbuđenje kada stimulirana povećava erogene zone, u kojoj se nalazi mnoštvo nervnih završetaka. Stimulacija bodova izaziva hormona radosti – oksitocina, koji se naziva i “hormona ljubavi”. Talas oksitocina povećava intenzitet i trajanje an_0a.

Tradicionalno, počasnu titulu jednog od glavnih erogene zone nosi dojke. U ovom slučaju, nije bitno koje veličine je – vlasnik veličanstvene forme i grudnjake “nula” veličine jednako pozitivan odgovor na milovanje grudi. Pitati muškarca da moždani udar grudi, nježno masirajte bradavice prstima ili jezikom. Još jedna vrlo osjetljivo područje u tijelo žene je vrat, a posebno glavu. Masaža, ljubljenje – to je najbolja taktika za stimulaciju tim zonama. Unutrašnje površine bedara i stražnjice je takođe veoma odgovara na nježan muške lasice.

Svaka žena ima svoj negovani tačke različitih osjetljivosti iznenađujuće: leđa između lopatica zemljišta (tzv “cat zone”), prsti na rukama i nogama, uši, itd Ženske erogene zone su mnogo više pojedinačno od muškaraca, koji su uglavnom koncentrirana u genitalnom području. Kakav užitak za jednu ženu, to može biti frustrirajuće za ostale. Pronađite svoj individualni erogene zone sami ili s partnerom.

Odaberite držanje i ritam

Postizanje an_0a ovisi o odabranom položaju. Neke žene su lakše i brže uzbuđen da pozira vozača, a drugi – sa čvrsto stisnutih nogu. U nekim pozicijama postoji stimulacija klitorisa, u drugima – vaginalne zidove. Neki položaja uključuju duboku penetraciju penisa, a drugi – samo površno.

Vođenje ljubavi u raznim pozama, možete pokušati različite vrste an_0a. Potražite svoj seksualni položaj i ne zaboravite uključiti potragu za svojim čovjeka. Eksperimentirati i maštaju s njim. Pretrage mogu biti odgođen za neko vrijeme, ali to je vrijedno toga! Određeni ritam pokreta također može utjecati na to kako uskoro ćete doživjeti orgazam. Polako i glatko ili brzo i dramatično? Probajte i vi ste sigurni da ste pronašli savršen ritam.

Trenira mišiće vagine

Većina žena ne razmišlja o jačanju vaginalnih mišića. I to je uzalud. Ako vaš vaginalni mišići nisu dovoljno razvijeni, možete upravljati ih čvršće stiskala penisa svog čovjeka. To je zadovoljstvo za oboje, i svoj orgazam će biti snažniji i sjajnije.

Obuka se mišići vagine svodi na, kako bi ih smanjiti. Alternativna periodima napetosti i opuštanja: napeti ovi mišići za deset sekundi, kao da pokušavate zadržati urin, a zatim se opustite. Trening ne zahtijeva nikakve posebne pripreme ili situaciju. Oni se mogu učiniti u svakom trenutku i na svakom mjestu. Raditi vježbe za jačanje vaginalnih mišića je potrebno i zato što poboljšavaju protok krvi do organa male karlice i služe kao odlična prevencija od urogenitalnih bolesti.

Disati pravilno

Pravilno disanje je također vrlo važno. Govoreći suho jezik nauke, orgazam – je serija kontrakcije mišića. Što više kisika ulazi u tijelo, jača mišiće se smanjuje i jače i duže uživanje. Ne, ne, ne brinite, ne morate da diše i izlazi prema složene matematičke formule. Vi već znate kako da diše. Samo uradi to malo intenzivnije. Dišite malo brže, udisati zrak malo dublje, izdahnite malo duže. Nemojte držati dah čeka vrhunac, previše stresa može pokvariti sve. Diši sa zadovoljstvom.

Naučite da se opustite

Opuštanje – ključ uspjeha. Žene su drugačije raspoređeni u odnosu na muškarce, što može imati orgazam kad god i gdje god žele. Dakle, moramo shvatiti što utiče na vas opuštanje. Možda će to biti svijeću s mirisom vanilije, topla kupka, čaša vina ili nešto drugo. Morate pronaći nešto što će vam pomoći da “isključite” svoj unutarnji monolog – kontinuirani protok misli o svemu. Slušajte svoje instinkte bolje.

Ženski orgazam – jedinstvena pojava. Kada žena doživi orgazam, ona odmah smanjuje aktivnost tih područja mozga koji su odgovorni za osjećaj straha i anksioznosti. Prema zapažanjima doktora, ove reakcije su tako Blunted da ona brzo pada u stanje slično nirvana ili trans. To uzrokuje potpuno opuštanje i intimnosti za vrijeme i nakon njega.

Situacija je također važno da se postigne orgazam. Pokušajte shvatiti što zaista uzbudljivo. Možda je glazba? Ili malo svetla nijansa? Možda želite da iskusite malo ljubavi igračka? Eksperiment izgled koji diše senzualnost u okoliš.

Uzeti svoje vrijeme

Vaš partner je već uzbuđen, a vi još uvijek ništa ne osjećaš? To ne znači da ste “se iza” njega. Samo većina žena doživi orgazam, potrebno je dosta predigre: četrdeset pet minuta! Nažalost, naš seksualni kulture (uključujući i ideje o orgazam) je usmjeren na ljude i zasniva se na muške reakcije na stimulaciju, glavni princip je: “brzo čak i brže!” Nemojte postati talac tih stereotipa. Potraga za “idealne” orgazam ne vodi ničemu dobrom. Ovo nije norma, koja je neophodna za obavljanje, pa šta bude. Ženske seksualne energije raste i jača postepeno. Zato prestani da brojimo minuta i potpuno predaju svoja osećanja.

Verujte svom partneru

Ne ustručavajte se da razgovaraju sa svojim čovjek senzacije seksa. Ako ste bili dobri, budite sigurni da mu kaže o tome. Sigurno će mu biti drago da ćete ga pronaći dobrodošao i iskusniji ljubavnik. Iskreno hvale i hvala mu na prijatan osjećaje, koji je održao na vas. Ne ustručavajte se i za vrijeme intimnosti da izraze svoje zadovoljstvo miluje svoj čovjek.

Sve više je potrebno da razgovara sa muškarcem, ako mislite da ne dobijete bilo zadovoljstvo od seksa. Glavna stvar – nemojte spuštati na sitne nejasnoće ili optužbi za seksualne neuspjeh. Muškarci su vrlo bolno reagiraju na takve stvari. Ne ponašaju kao strog učitelj sa nemaran učenik: ne treba partner, koji pati od kompleksa inferiornosti. Objasniti što miluje donose ti najprijatnijih senzacije da ste vi i šta si ekstatični uzbuđuje. Tokom intimnost može pomoći čovjeku ruku ili reči.

Govorite da čovjek o svom seksualnom osjećaje može biti teško za neke jednostavno bolno razgovarati s njim, kao što je intimna stvar. Ali to treba učiniti: poverenja odnos sa svojim partnerom, spoznaja da je spreman da sluša vaše želje, sve što može biti, će vam pomoći da se opustite i da se približite željenom orgazam.

Naravno, naš izbor ploča – to je samo osnovne savjete o tome kako možete dobiti orgazam. Naučiti ovo je sasvim realno i snaga svaku ženu. Neko je ovladao ove nauke dovoljno brzo, netko će uzeti više vremena. Glavna stvar – da biste podesili za uspjeh, slušati svoje tijelo, slobodno slijediti instinkt, a ne zamijeniti misli i osjećaje povjerenja u voljenu.