Kako izabrati korektor. Nekoliko jednostavnih savetaSadržaj:

Savršen make-up je moguća samo ako je koža izgleda besprijekoran, ali, nažalost, to koža žene imaju jedan. Ostalo je ostalo ništa osim da pokupi temelj, koji će uskladiti boju i teksturu kože, dajući joj baršunast, mladalački, blistav i svjež izgled.

Osim vidljive efekte, dobar temelj štiti kožu od negativnih efekata, a sadrži supstance kao što su kamilica, neven, aloe gel, hijaluronska kiselina, može pomoći brzo ozdravljenje mikro trauma, vlaže kožu. Stoga, kada se bira sredstva potrebna za razmatranje podataka i pažljivo istražiti nijanse svojih sastojaka.

Korektor za različite tipove kože

load...

Za normalnu kožu bez značajnih nedostataka najbolje odgovara hidratantna i toniranje vrhnje fluida, jedva bojenje kože.

Problem kože mogu prikriti ton gel, to nije tako hrabar kao krema se lako apsorbuje i ne ostavlja talog. Iznad baze, u ovom slučaju, može nanijeti tanak sloj puder u prahu.

Za mješovitu kožu pogodna tekuća podloga, i to je bolje koristiti razna sredstva za pojedine sajtove. Problematična područja – općenito čelo, bradu i nos krila gel postupak, kako su primijenjene na drugim sredstvima za suhu kožu. Budući da će temelj izgledati glađe, i napraviti savršen pada na njegovom licu.

Suha koža je pogodan temelj, koji ima učinak hidratantne, to će izgledati prirodnije na licu. Za preko-suhu kožu je bolje koristiti kremasti tonski resursa koji sadrže ublažavajući ulja. Nanesite proizvod najbolje vlažnom spužvom da bore ne ističu, ne koristite puder trošan i kompaktan, koji ima svilenkastu teksturu.

load...

Kako odabrati pravu nijansu

Prilikom odabira željenog hladu temelj nije potrebno provjeriti na zglobu, kao boja na ruke i lice su potpuno drugačiji. Najbolja opcija – kupiti u dućanu nekoliko sondi i kod kuće da vidimo koja je najbolja odgovara. Krema se nanosi na tankom sloju i pod različitim ček rasvjetu da li je on nije dao nepotrebne morbidni bljedilo ili obrnuto, tražim umjetno swarthiness. I nakon odem i kupim hladu koji najbolje odgovara.

Ako ne možete kupiti sonde, boja temelj je najbolje provjeriti na koži čela. Nemojte žuriti odmah kupiti kremu ili napustiti ga, bolje pričekati nekoliko minuta dok se ne apsorbira u kožu. Ponekad, pod uticajem kiseonika i kože sekreta znači boja može promijeniti, a kao rezultat ćete dobiti nije ono što su očekivali.

Pretamna ili svjetlo ton može ispraviti kupovinom krema od istog proizvođača, ali drugu nijansu, kreme mogu se miješati u pravilnim proporcijama, postizanje idealnu kombinaciju za kožu.

U nekim situacijama je bolje da napusti temelj

load...

Ton krema se ne smije koristiti za mlade djevojke od 15 do 25 godina. Njihova koža ima dovoljno kolagena. Osim toga, tonski osnovu loše prolazi kisika i mlade kože, samo je potrebno da ostanu duže još uvijek svježe i atraktivna. I nekoliko mladih djevojaka osigurava da se krema pravilno primjenjuje i koristi ga pokvariti samo same kože.

Jake ljetnih vrućina temelja je bolje odbiti. Izaziva znojenje i cijelo lice šminka “float”, što, naravno, ne dodati na atraktivnosti. Ali zimi mraz bez osnova više ne rade. To će zaštititi vašu kožu od pucanje, i ona će preživjeti hladno bez ikakvih dodatnih gubitaka i bora.

Kako najbolje da se prijave temelj

Kako bi se postaviti temelj ravnomjerno i dati lice savršen boja, on se najbolje nanosi blago navlaženom spužvom, jer ako sjeni njenih prstiju, može ostati na licu benda. Oni neće biti vidljiva u sobi, ali kada izađe na svetlost, sve mane odmah manifest.

U područjima koja zahtijevaju dodatne slojeve šminke da sakrije crvenilo i staračkih pjega, prije nanošenja temelj je najbolje koristiti posebne korektor. I nakon što je baci bazu.