Kako izgubiti težinu nakon poroda – Simple SavjetiEvo, konačno, to se dogodilo! Ova mala lopta škripanje – svoju sreću, svoj srce! – u vašim rukama. Život je lijep … ako ne i malo “ali” … Odraz u ogledalu nije sretan. Apsolutno. A u mojoj glavi stalno grebanje opsesivna misao: “Želim da izgubite težinu …”. Na žalost – to je problem toliko posljednjih dana majki. Samo nekoliko uspe da ne dobiju na težini na dugi devet mjeseci trudnoće. Ali vi ste sanjali da će nakon rođenja ćete ponovo staviti na svoj omiljeni haljinu, visoke štikle i to će biti lako, tanak i lijepa. Ti nisi jedan od onih sreće žena koje su upravo pretvorio trik? Pa, to znači da ćemo saznati kako da izgubite težinu nakon poroda.

Ali, da bi “ispravno” izgubiti na težini, prvo morate da shvatite zašto ste udebljala. Čini se da je sve jasno – za vrijeme trudnoće na svoju težinu je dodao težinu bebe, posteljice i amnionske tekućine. I dalje raste maternice i mliječne žlijezde. Ali klinac sa svojim “kuća” izašla – on je tu u krevetiću! Kraljica treba da se vrati na normalnu veličinu, nakon šest tjedana. Zašto onda ne vrati obično – Prenatalna – težina?

Uzroci gojaznosti

load...

Postoji nekoliko razloga. Prvo, “medvjeđa usluga” ima zajednički vjerovanje da trudnica treba “jesti za dvoje”. Kakvu dijetu! Budući mama zaboravlja sve o bilo umjerenost u jelu i omogućava sebe na razne “goodies”, pravdajući to sa potrebama bebe. Drugo, za vrijeme trudnoće žena, po pravilu, znatno manje potez.

Kao rezultat toga, regrutirao ekstra kilograma, koji više nemaju nikakve veze za dijete – oni su svoje. Naravno, strogu dijetu za vrijeme trudnoće je štetan i ne može biti, ali zaboravi na uravnoteženu prehranu i da ga odloži “za kasnije” i dalje ne isplati. I treći – genetika. Pošto priroda ne može raspravljati. A ako tvoja majka oporavila tokom trudnoće za 25 kilograma, vjerovatno je, i ne možete izbjeći tu sudbinu.

Ne tako davno, “zadovoljan”, a ipak naučnici … Oni su napravili novo otkriće, što objašnjava zašto je teško izgubiti na težini nakon poroda. Ranije se smatralo da je stvaranje novih masnih ćelija javlja samo tijekom ranog djetinjstva i adolescencije. Međutim, ispostavilo se da je to – to greška. Nedavne studije su pokazale da masne ćelije se mogu pojaviti već u jednom periodu života žene – za vrijeme trudnoće u trećem trimestru. I pojavljuju, oni već ne nestaju i ostati s vama zauvijek. Čak i nakon porođaja. Naravno, redovno vežbanje i ishrane pomoći ove ćelije u “presušiti”. Ali da li će oni ostati “na oprezu”, koji su spremni u svakom trenutku početi da akumulira energiju. To je kako priroda – da je ona branila majku i dijete od gladi.

Jednostavnih saveta

load...

Pa, razlozi shvatio. Sada moramo da shvatimo da li je moguće da izgubite težinu nakon poroda, i da je neophodno da to učini. Naravno, da riješi “zaglavio” kilograma neće biti lako. Ali je moguće.

Prvo Council – psihološki stav

  Nije nikakva tajna da je trudnoća i naknadne porođaja – ogroman teret na žensko tijelo. Vrlo često mlade majke padaju u depresiju postrodovuyu – stalno loše raspoložena, kroničnog umora, samosažaljenja, bezuzročne suze. I u tim trenucima jako veliko iskušenje da “iskoristi” sve vaše tuge. Da zaista izgubiti težinu, morate postaviti cilj. Samo reci sebi: “Želim da izgubite težinu nakon poroda i ja to mogu.”

  Tip dva

   Pita doktor pitanje o tome kako izgubiti težinu nakon poroda, vi ste sigurni da čuti odgovor koji možete iznenaditi. Najvjerojatnije će vam savjetovati kako da doji duže. I to s pravom. Na prvom mjestu, tako da će pratiti i vaša dijeta – ne misliš da vaše dijete korisne kolači, pite, i prženim krompirom, zar ne? Povrća, voća, ljekovitog bilja, kuhano meso, ribu, mliječne proizvode i žitarice, beba je potrebno, i pomoći vam balansirati svoju ishranu.

   I, naravno, ne prejesti. Ne brinite o tome, ako imate dovoljno, onda je beba gladni – u ishrani ga ne ugrožavaju. On nema dodatnih kalorija i određenih vitamina i minerala. A ako iznenada nešto nije dovoljno, dijete “dobiva” to je samo iz svog “zaliha”. Na kraju krajeva, za ove prirode i “nagradu” vam novih masnih ćelija. Dojenje može izgorjeti 500-600 kalorija dnevno. Prema tome, duže doji, više brzo možete izgubiti na težini.

   tip tri

    load...

    On je, takođe, dolazi na vlast. Pokušajte jesti 5-6 puta na dan, ali malo po malo. Jasno je da sa dolaskom bebe si “, a ne svoje,” i često teško pronaći nekoliko minuta da završi ishrani. Međutim, to je obavezno. Početi brojanje kalorija. Smatra se da je prosječna stopa za dojilje – 2200-2400 kcal dnevno. Ali ne zaboravite da je sve to individualno i ono što je ispravno i dobro za jednu ženu ne može biti pogodna za drugu. Stoga je bolje, naravno, posavetujte se sa lekarom. I piti najmanje dvije litre tekućine dnevno. Savršen, na primjer, biljni čaj od kamilice i koprive. To može početi gotovo odmah piti nakon rođenja. Ovaj čaj je ne samo za poboljšanje laktacije, ali i pomoći riješi viška tečnosti u tijelu stagnira.

    Kakav ishrane odgovara staračkom majka? Naravno, sve je vrlo individualne, a prije toga probati za sebe, treba da se konsultuje sa svojim lekarom. Sada ste odgovorni za dvoje! Ali, ako nemate nikakvih zdravstvenih problema, onda dijetu bi trebao izgledati ovako:

    U jutarnjim satima – isti biljni čaj. Oko pola sata nakon toga – malo kaša sa slanim mesa ili ribe kolača, na pari. Za desert – jabuke. Na ručak – čaša kefira. Na ručak – pileća juha bez zazharki i povrća gulaš. Opet čaj. Oko 04:00 – povrća salata s biljnim uljem, i omlet. Na večeru – malo žitarica i tvrdo kuhano jaje. Takva ishrana u potpunosti zadovoljiti i vas i vašu bebu.

    tip četiri

     Kako izgubiti na težini, pokušajte da pravilno organizujete modu. Trebao bi biti na vrijeme i normalan san i odmor. Ne tako davno zanimljiv studije su provedene. Ona prati dinamiku promjene u težini nakon poroda u dvije grupe žena. Prvi san, u prosjeku, 5 sati dnevno, a drugi – za 7-8. Tako da je to – oni koji konstantno ne dobijaju dovoljno sna, nastavio da dobiju na težini. I drugi – brzo se vratio u svoju staru formu. Naravno, klinac sve ove finese ne razumijem … ali bi mogao da objasni sve ovo mu je tata? Neka često vam daje mogućnost za spavanje. Možda, onda i ne treba da se prehrani.

     Tip pet

      I, naravno, kako da brzo izgubite težinu nakon poroda bez vježbe? Uostalom, samo kretanje će vam pomoći da spali višak masnoće. Međutim, žurba da se neke složene vježbe nije potrebno. Glavna stvar – ne boli sebe. Na kraju krajeva, stvarno vam je potrebno svoju bebu sigurno i zvuka. Čak i ako je rođenje je bilo dobro i bez komplikacija, doktori ne preporučujemo fitness klase početi ranije nego u mjesec dana. A ako ste imali carski rez – za početak nastave tek nakon tri mjeseca i tek nakon konsultacija sa ginekologom.

      Ali u ovom “tih” period je neophodno dati tijelo svjetlo fizičke aktivnosti. Ovo opterećenje može postati u šetnju sa svojim djetetom. To će biti korisno za vas i vašu bebu. Koristite ovaj put sa pravilno. Pravilno pokupiti cipele – to bi trebao biti ugodno – i početi sa kratkim šetnjama. Postepeno povećavati tempo i “time travel”. U cilju kontrole sebe, možete kupiti pedometar. Pokušajte da se najmanje 4.500 koraka dnevno. Ne budi lijen – ne “ne mogu”, “ne želim” i “nema vremena”! Hoda od pomoći za vas i vaše dijete.

      Možda najviše “zadovoljavajuće” za mlade majke u periodu nakon poroda je stomak. To je posebno zabrinut zbog problema žena nakon drugog rođenja. Ponekad se čini da se vrate u svoje bivše oblik jednostavno neće uspjeti. I dijeta ne pomaže – umjesto zategnut ravan stomak morate “get” nešto mlitavog i maloestetichnoe. Kako izgubiti na težini i da ukloni stomaku nakon poroda? Odgovor je vrlo jednostavan – da bi mišići rade, i da ih u tonu. Da biste to učinili, postoje vrlo jednostavan i efikasan vježbe. Ako izgled vaše bebe na svijet je već otišao dugo vremena, možda i biti u mogućnosti da izdvoje nekoliko minuta dnevno za ove aktivnosti.

      1. Lezite na pod i stavite noge pod stolicu ili kauč tako da se ne podižu tokom vježbe. Stavi ruke iza glave i podignite torzo polako. Ponovite nekoliko puta.
      2. Početni položaj – laže. Polako podignite noge prema gore, a zatim i polako se vrati u početni položaj. Učiniti nekoliko puta. Ova vježba jača donji pritisnite dobro.
      3. Uspravi se i postavite stopala u širini ramena. Lean, naizmjenično u jednom pravcu, a zatim drugi, pokušavajući doći do poda.
      4. Legnu na pod, savijte koljena. Izdahnite i pokušajte u ovom trenutku da se dopre desnom rukom na desnom nogom. Udahnite i vratite se u početni položaj. Ponovite istu stvar, dopre lijevom rukom lijevo stopalo.

      tip šesti

       Nije potrebno da se prilagodi brz i jednostavan rezultate. Najvjerojatnije, taj stav neće donijeti ništa osim razočarenja i nervnih slomova. Vrlo često mlade majke u 2-3 mjeseca nakon rođenja početi da misle “Ja ne mogu izgubiti na težini, i, po svemu sudeći, ne može nikada …”. Naravno, to ne poboljšava raspoloženje. Ali ste stekli te kilograma devet mjeseci – zašto mislite da možete riješi ih za dva ili tri tjedna? Najvjerojatnije, to će trajati duže. Ali, ne brini. Samo često kažu sebi: “Želim da izgubite težinu i povrati oblik, i zbog toga, ja to mogu.” Neka to neće biti tako brzo kao što želite, ali sigurno ćete postići svoj cilj.

       A uravnoteženu ishranu i vježbe će učiniti trik. A onda, najveća sreća već imate – mirno ušmrkava u krevetiću. A ako ste izborili sa ovim zadatkom, kako bi se izgubiti težinu nakon poroda, ako je potrebno, biti lako demontirati. Ovo je – sitnica. I još jedan. Često sjetiti starogrčke vajari – to je stvarno koji su znali mnogo o ženskoj ljepoti! Dakle, oni su tvrdili da: “Boginja, možete oblikovati ženu koja je rodila samo dva puta nimfa kalup s djevojkom.”. Tako osjećati kao boginja!