Kako napraviti čisto lice kod kućeSadržaj:

Zamislite modernu prosječna žena. Samo ne onaj koji tako živo opisao u seriji (za vožnju skupi automobil u poslovnom odelu i besplatan raspored rada), a pravi urbane žene srednjih godina, tog jutra izlazi iz kuće ili u cik zore, i vratio se kući kada ulicama čak i psi prestaju da laju. Učite? Takve žene mogu se naći u metrou automobila, na kolica platformi autobus nazad i u redu u supermarketu. I što je najvažnije, svi oni imaju porodicu crta. Hroničnog umora na licu. Tko je kriv? Feministkinje, tako revnosno braneći prava žena? Ili muškarci koji su shvatili da je lepšeg pola može i ured ukrašavanja, i obavljaju posao, zajedno sa svima? To ne računajući uobičajeno spaljivanje kolibe i konje žure negdje. Sada kolibe zapalili malu djecu, ostavio bez nadzora, a konji u ovom trenutku leži na kauču gledajući TV.

load...

U međuvremenu, biti ukras žena društvu je sve teže svake godine. Naročito zauzet raspored ne ostavlja prostora da se ni kod frizera ili kozmetičara. Šta da kažem! Mi žene smo navikli da se kupaju iu žurbi. Kupka ispunjen pjenom i zamagli čaše šampanjca na rubu – to je pusti san, bili su u dalekoj prošlosti djevojačkog. Pošto nema vremena. Mi čišćenje lica za brisanje nekoliko godina i nekoliko crnih tačaka sa kože. A šampanjca – ovo maženje. Normalno žena pije pivo. A zatim iz čaše svog muža, dok je on okrenuo za crvenperka. Zar ne?

Ne, ne i ne! Bez obzira na opterećenje na rad, moramo uvijek ostati žene. Lijepo, uzbudljivo i dobro njegovan. I neka vremena na pretek, ali neka osoba za čišćenje kod kuće – to je sveta dužnost svakog grada stanovnik. Pogotovo jer je to lako. Želite li saznati kako? Zatim ostaviti pravo da popije se pivo pijan muž, i spremite se za estetski zahvat.


Čišćenje lica: Walkthrough

Pročišćavanje

Zapamtite: sve kozmetičke zahvate izvode na očišćenu kožu. Dakle, radi pranja i tack sa pilingom i tonik. Zašto? Ko će naučiti. Do tada pjenu lice. (Ne koristite običan sapun i poseban gel, zar ne?) Dakle, nakon zadnjeg sapun pahuljice nestao u odvod, lagano obrišite tonik lice. Ostavite da djeluje, onda nježan pokretima masirajte piling kože. Da li ste primijetili da smo ne spominje riječ “piling”? On je vrlo agresivan, a osoba čišćenje kod kuće treba biti posebno osjetljiva. Isperite piling. To je vrijeme da se nastavi u drugu fazu postupka.

Pari lice, otvara pore

load...

Ne zaboravite kao dijete je moja majka nas prisilili da diše na vrućim čorba od krompira? Tako smo jednom tretirani za blagi hladno. Danas, razdvajanje će pomoći da se napravi dubinsko čišćenje lica kod kuće. Naime – pripremiti kožu za postupak čišćenja. Samo disanje će morati da nije gotovo kuhani krumpir, a iznad Ukuvano kamilice cvijeća. Kozmetičari uvjeriti da to Daisy ima učinak ozdravljenja. Vjerujemo da njihove riječi, i u roku od 20 minuta, mi ćemo uživati ​​u pare iz kolekcije trave. Kako bi se intenzivnije otvori pore, to je najbolje da se pokrije ubrusom. Samo da ne izgori (opet, glas mama je iz mog djetinjstva).

Dezinfekcija

Sada je tvoje lice podsjeća svog muža na dan zarade: potpuna bespomoćnost. Dakle, prije nego što počnete raditi za čišćenje lica kod kuće, temeljito dezinficirati kožu 3% rastvor vodonik peroksida. Što se tiče ruku, onda je bolje da se obriše sa alkoholom. Neke žene odlučuju za čuvanje i rutinski dezinfikovati alkoholom i lice i ruke. Tako da je bolje da to ne radi zato što pokrenete rizik od suhe kože.

Čišćenje

Što je osoba za čišćenje kod kuće? U stvari, da biste uklonili višak sebuma s lica. Isto važi i za crne točkice, koji donose mnogo problema za svog vlasnika. Neke žene rade čiste ruke. Ili, bolje rečeno – na dohvat ruke, cijeđenje kroz prljavštine iz pora. Ako želite slijediti njihov primjer, treba uzeti u obzir jedno pravilo: nema nokte. Svi pokreti moraju biti nježan i pažljiv, kao da uzmete u ruke bebu. Zamislite šta se može ostaviti tragove noktiju na osjetljivoj koži lica na pari? Osim toga, stisnuti crne točkice nisu u more. Neki (vrlo otporan) pustule ne mogu podleći. Pustite ih da sazrevaju. Uklonite ih, uvijek možete na redovnoj čišćenje lica kod kuće.

Ali, vratimo se našoj postupak. Ako ne želite da se proizvede mehaničko čišćenje (čitaj – rukama), preporučujemo vam staviti na lice masku od gline duboko čisti pore. Mnogi specijalitet kuće prodavati specijalne serije kozmetike, koja nosi sa ovim zadatkom. Ali prije nego što napraviti proizvode na šalter, zapamtite zlatno pravilo moderne žene: ne uštedjeti na kozmetiku. U suprotnom, jeftin način ne samo da ne pomažu, ali i naškoditi koži.

load...

One žene koje nisu dale čišćenje lica, poželjno je da se tzv “Kleopatrina maska.” Ovo je niz od tri uzastopna maskiranje. Prvo ste stavili sredstvo duboko čisti pore. Trudna je potrebno 15-20 minuta. Isperite toplom vodom. Treba primijeniti na masku zateže pore. Vam dati da se osuši. Isprati. I završava sa šetalištem maske sedativ. Cosmetologists reći da je ova metoda čišćenja lica kod kuće – najefikasniji. Na vama je samo da proverim svoje mišljenje.

Konačna

Ako mislite da ste završili čišćenje lica, onda ubrzati da te uznemirim. Samo nekoliko koraka, nakon čega performanse konačno možete zaspati (pamtimo kako rano ste ustali, i koliko rad). Dakle, moramo suziti pore alkohol-tonik i nanesite na lice hidratantnu kremu. Ako se alkohol uzrokuje nedostatak povjerenja, možete ga zamijeniti s kuhanim vodom sa sokom od limuna.

Neko može tvrditi i reći da smo tek nedavno primjenjuje na masku sa istim efektom. Ali pravila su pravila. Estheticians propisane upravo obavljaju čišćenje lica kod kuće, pa ćemo ih poslušati. Usput, preporučujemo da sprovede postupak u večernjim satima i uoči vikenda. Od ranih jutarnjih vaša koža će “grije” blago modrice i crvenilo. Ne uzbuđujte se. To je normalno. U nekoliko sati, i iritacije jenjava. Nastavite da obrišite tonik lice za naredni dan i uživati ​​u priliku da ostanu kod kuće.


Pogovor

Dakle, čestitam. Ste završili čišćenje lica kod kuće i, mislim, savršeno nosila sa zadatkom. Sada je vrijeme da odluči kako često treba provesti postupak za održavanje mladenačke kože i ne pretvori u kompulzivni ličnost, izuzetno zbunjen stanje svoje kože. Sve je jednostavno. Čišćenje lica treba raditi svaka dva mjeseca. Ali to vas ne sprečava da prisustvuju profesionalni kozmetičar. Stoga, preporučujemo umjesto na sljedeći posjet neprijatne vikendice i druženje u susjedstvu zlatice i hirovita krompira, ići u kozmetički salon. Nauka je dokazala: muškarci mogu oprostiti žena prekomjerne neraspoloženje i zaokupljenost svojim izgledom, ali ne i gubitak atraktivnosti.

Zbog toga, u potrazi za novo povećanje položaj ili plate, ne zaboravite da se pogleda u ogledalo i zapamtite da ste ne samo ured radnika, i, iznad svega, žena. Držite ga uprkos svemu. I zapamtite šampanjac – nije samo piće, i odličan način da se opustite nakon uspješne čišćenje lica kod kuće.