Kako napraviti uklanjanje dlaka bezbolno?Sadržaj:

Niko ne sumnja da je život moderne žene je složena i nepredvidiva. Osim toga, trebalo bi da bude u stanju da pomiri nepomirljivo – kuća i karijeru, pa je i dalje mora da vodi računa o sebi i svom izgledu, dajući otpornost na prve znakove starenja i bora. Osim toga, u velikoj mjeri otežava život cijele tolpische neumoljive neprijatelje glatku kožu – je pet miliona dlake koje pokrivaju tijelo žene. A vrlo često je opozicija nije u korist mnoštva: u stvari, postoji više od trideset načine bave neželjenih dlaka na tijelu. I postupak za uklanjanje dlaka u kozmetičkim salonima i uklanjanja dlačica kod kuće depilacije se može izvesti sa ekvivalentnim uspjeh. Koji je pogodan za vas – to je do vas. Eksperimentirati i odabrati!

load...

Ali za svaku ženu je veoma aktuelno pitanje kako riješi bol, koji se javljaju u većini vrsta uklanjanja dlačica. I to je sasvim prirodno. Bol depilacije dovoljno jaka. I koji svjesno ide na bol, što se može izbjeći? Naravno, osim žena koje traže po svaku cijenu idealu ljepote.

Uklanjanje dlaka i uklanjanje dlaka: razlika

Za početak, da saznamo šta je uklanjanje dlaka, i da je takva depilacija. Oba koncepta su stalno na uho, ali ako sve žene znaju šta znači? Razlika između ovih pojmova je sljedeće: uklanjanje dlaka ne utječe na folikul dlake, a samim tim, efekat ovog postupka nije predugo. Ali ima i još jednu važnu prednost – održava se gotovo bezbolno. Uklanjanje dlačica i omogućava vam da uništi folikul, kosa, naravno, neće nestati zauvijek, ali efekat glatku kožu, čime će se značajno produžiti. Ali budite spremni na činjenicu da je u ovom slučaju bol će biti dovoljno jak. Ali bol – to je upravo ono što mi pokušavamo izbjeći, zar ne?

Međutim, za žene koje je potrebno da bi se sve i svuda, depilacija kod kuće – to je možda jedina prilika da zadržite svoje tijelo u savršeno glatku države. Zbog toga, mi ćemo vam reći kako se radi uklanjanja dlačica na svoju ruku, bez pribjegavanja raznim kozmetičkim salonima. To će vam pomoći uštedjeti ne samo vrijeme, ali značajan iznos novca.

Koje procedure se može učiniti kod kuće?

  • kosa za brijanje
load...

Brijanje – najjednostavniji, najjeftiniji, najlakši, ali, avaj, kratkoročni način da se uklanjanje dlaka. Uprkos činjenici da moderni proizvodi lopatice i brijanje mašine posebno za žene, bez obzira na sve vrste kozmetike, kosa počinje da raste u roku od dva dana nakon depilacije postupka. Ali takva uklanjanje dlaka je potpuno bezbolan.

Međutim, u ovom slučaju, ne zaboravite o potrebi da se koriste kreme. U suprotnom, može razviti iritacije – banalan fenomen, ali neprijatno. Do danas, ova metoda je i dalje vrlo relevantan za većinu žena.

  • razne kreme

Krema za depilaciju omogućava nedelju dana da zaboravi na neželjenih dlačica. Postoje univerzalni kreme i kreme za uklanjanje dlačica na bikini području, pazuha, su posebno dizajnirani za osjetljivu kožu. Prednost korištenja krema je produženo dejstvo i odsustvo “šiljke”.

U ovom slučaju, uklanjanje dlaka je potpuno bezbolan. Možda samo malo peckanje. Riješi to je vrlo jednostavan – potopiti područje tretman pod mlazom hladne vode ili primijeniti led. Nakon ovog četka sa bilo kojim ovlaživač kože.

load...

Ali, ipak, kod žena s osjetljivom kožom kose krema za uklanjanje mogu izazvati alergijske reakcije, tako da prije nego što se uklanjanje dlaka, treba testirati sredstvo nanosi se na unutrašnjoj strani ruke ili zgloba. I samo u slučaju da je sve prošlo bez komplikacija, može se voskom.

Nemojte zanemariti ove preporuke. Alergije – nije igračka. I doktori često imaju da se bave vrlo ozbiljna alergijska reakcija, ovaj ili onaj način koji se odnosi na ponašanje depilacije postupka. Vi ne želite da se bore za svoj ljepoti okrenuo uzimanje različitih lijekova?

  • toplim voskom

Depilacija toplim voskom – mnogo prirodniji način da se ukloni “vegetacije”. Depilacija obavlja vruće, toplo ili hladno materijala. Vrući vosak se topi u poseban uređaj – depilacija. On nanose na kožu, pore rasparivaya, i otkloniti sa salvetom. Ovo je najefikasniji način uklanjanja dlačica. Topli vosak se nanosi pomoću valjka za nanošenje. Depilacija daje trajniji efekat za 3-4 tjedana. Budite spremni na činjenicu da je njegova ponašanja ne okreće glatko.

Kako napraviti uklanjanje dlaka bezbolno

Držati takav uklanjanja dlačica kod kuće, trebate određenu količinu iskustva, jer je postupak još uvijek bolno. Treba imati na umu da je potrebno da se striktno slijediti upute proizvođača kako bi se spriječila opekotine. I u ovom slučaju, prije nego što je postupak preporučuje se testirati depilatori do izbjeći alergijske reakcije. Zašto je to potrebno učiniti, mi smo gore rekli.

Ali, čak i one bolne senzacije koje su u ovom postupku, može se svesti na minimum. Da biste to učinili, žene koriste sljedeće metode. Kupite u apoteci ambalaži uobičajenih novocaine, namijenjene za injekcije. Razrijediti s vodom u omjeru 1 do 2. Zatim rezultirajući rješenje je staviti u kalupe za led i zamrznuti. Neposredno prije nego što je postupak temeljito očistiti kožu u području gdje planirate izvršiti epilacije. Utrljajte ga dok ne osjetite blagi ukočenost.

Neke žene dodati novocaine direktno u vosak. Međutim, koliko je efikasan ove mjere je teško suditi. Moguće je da se u ovom slučaju ne može doći osim placebo efekt. Ili, drugim riječima, efekat autosugestija. Ali pokušajte sve isto troškove – što je još gore neće.

Efikasna sredstva i metode, postoje mnoge, tako riješi neželjenih dlačica može biti i treba da bude. I vrlo brzo ćete početi da vide uklanjanje dlaka kao sastavni dio njege. I na kraju, ali ne i najmanje važno, to će biti bezbolno.