Kako odabrati crveni ruž? Savjeti stilistaSpektakularan žena ako se ona nađe sam, jednostavno ne mogu zamisliti sebe bez šminke, koja ne može učiniti bez ruža za usne. Izražajne oči, prekrasne usne – svaka žena ima nešto posebno, nešto jedinstveno, potrebno je naglasiti pravo izabrane boje, sjene, ruž za usne. Ako govorimo o maskara i olovka za oči, a zatim ih koristiti glavna stvar – ne preterujte u broju i odabrati dobre kompanije koje proizvode kvalitetan proizvod.

Ali sa ruž, kao i senke, situacija je mnogo komplikovanija, jer svaki tip izgled odgovara određene boje. Potrebno je uzeti u obzir kvalitetu proizvoda, sastav, rok trajanja, tako da se ne osuši i ostariti pre vremena usne. Kako odabrati ruž za usne koji ne samo da bi naglasio dostojanstvo izgled, ali i zadržala mladalački i usne privlačnost – rešava ovaj problem generacije žena.

Klasični crveni

load...

Mnogi smatraju da je ruž za usne uvijek mora biti crvene boje. Ova boja privlači pažnju, ali to je samo ako se pravilno odabranoj nijansi karmina i koristi prilikom, a na pravom mjestu. To je tužno, ali tradicionalni crveni ruž često čini jeftin šminke, a ponekad i vulgarno. Ali to ne znači da ne treba potpuno odustati od crveni ruž i nemojte ga koristiti u sastavu.

Ako se osvrnemo na povijest karmina hiljadu godina, vidi se da je u pitanju crveni ruž uživao blizak ženski pažnju. Samo prije nekoliko tisuća godina, drevni egipatski ljepote sažeti usne bojenje znači crveni. Samo na taj način bilo je moguće da se istakne svojom ljepotom i status u društvu. Vremenom, promijenjen mode karmin crvene boje. U srednjem vijeku u Evropi, poželjno je da je ne koristiti jer je žena s crvenim usnama vrlo privlači pažnju suprotnog spola, a žene u to vrijeme treba da bude skroman.

Red je ponovo postala popularna iz XVI stoljeća u Francuskoj. Dame na dvoru nanosi veliku količinu praha koji čini lice potpuno bijela, a definitivno dodan u make-up jarko crveni ruž (dok je bila slična konzistentnost u debelom krema). Kasnije, početkom XIX stoljeća, crveni ruž je smatran lošoj formi i koristiti samo glumice, plesačice, itd Samo na početku XX veka sa pojavom nijeme filmove ponovo, postoji potreba u ruž jarkih boja, koja će naglasiti ljepotu fatalne ljepote na ekranu. Od tada, crveni ruž čvrsto utemeljena u arsenalu pravi mode.

Savjeti stilista

load...

Kako odabrati crveni ruž može reći samo profesionalni, tako da neće biti u stanju da bez pomoći stilista. Ovi stručnjaci prilikom izbora ruž boje bi privukli pažnju, prije svega, na boju kose, usana debljine i tipu kože.

Evo nekih od najvažnijih kriterija po kojima možete odabrati pravi tip osobe za karmin:

  • Brineta sa tamnim očima fit crvene hladne boje;
  • Light-eyed brinete pogodan crveni ruž toplim tonovima;
  • Žene sa smeđom kosom fit karmin roza i smeđim tonovima;
  • Tamnih očiju plavuše pogodan crveni ruž nijanse hladno;
  • Plavuša s plavim očima je najbolje da se odluče za topli crvenoj boji;
  • Za tamnu kosu i svjetlo koža je savršena ljubičaste ili tamnocrvena boja;
  • Žene sa tamna koža je bolje da odaberete boju korala.

Osim boju ruža za usne, neophodno je da se brine o svom kvalitetu i primjenu metoda. Ne treba zaboraviti da se temeljito očistiti usne da ih vlaže nakon skidanja šminke. Prije nego što primijeniti ruž, neophodno je da navlažite balzam za usne. Kako bi se poboljšala boja karmina na usnama nanesite malo tonski resursa. Naglasiti liniju usana, koristite kolo. To mora biti malo hlada za konture linija nije previše privlačan. Da se stvori više zasićene boje stavio dva sloja karmin. Da biste dobili dodatni iznos, donje usne može biti obložena sjaja.

Izbor ruž za usne u reklamama i katalozima

To je sada moguće odabrati ruž, ne samo u trgovini, već u katalogu. Prilikom odabira ruža za usne u radnji treba da pogledate datum isteka, čvrst stav sastav. Katalozima za promotivne svrhe se često predstavlja kao mnoge spektakularne fotografije koje čak i žene s velikim iskustvom u odabiru make-up može postati zbunjen. Ako žena sumnja, kako da izabere crveni ruž na fotografiju, prvo mora posjetiti stilista koji će izabrati njen savršen hlad, kao i da se konsultuje sa specijalistom o kojoj kompanija trenutno smatra najboljim, da pita o kvalitetu, cijena.

load...

U bilo koji salon klijent može upoznati sa časopise i kataloge, gdje je čitav niz od trenutno postojećih proizvodnih firmi ruževe. Stoga, provjerite sa svojim stilista kako broj ton je prava stvar za vas. Onda možete sigurno naručiti ruž za usne u katalogu sami, više ne razmišlja o pitanje kako odabrati pravu ruž za usne.