Kako odrediti gestacijske dobi?Sadržaj:

Naučnici procjenjuju da je samo 10% beba se rodi baš na vrijeme. Međutim, kako izračunati gestacijske dobi, da znam da je veoma važno. Prvo, vi ćete biti u mogućnosti da mentalno podešavanje porođaja i unaprijed pripremiti potrebne stvari za bolnicu. Drugo, doktori se utvrdilo da li je dijete preuranjeno ili perenashivaete voće.

load...

Kako računati na period trudnoće, ginekologa znam.

Iz ovih podataka, biraju taktiku trudnoće i poroda. Liječnici konvencionalno izolirani 3 dijela trudnoće period:

  • I termin – 1-13 nedelja,
  • II tromjesečju – 14-26 sedmica,
  • III tromjesečju – 27 na 40 nedelja.

Na svakom trimestru opstetričari propisuju neophodna ispitivanja, projekcije, pregledi, ultrazvuk, otkrivaju vjerojatnost mogućih patologija.

Postoje sljedeće načine za izračunavanje gestacijske starosti:

  • za posljednjih mjesec dana,
  • na dan ovulacije,
  • pregled kod ginekologa,
  • ultrazvuk
  • od vrtenja dijete.
load...

Povratak na sadržaj

Obračun mjesečnih perioda i ovulacije

Saznati koliko tjedana trudnoće može biti različitih metoda. Među ginekologa usvojio termin “procijenjeni datum isporuke”. I izračunati broj meseca, do datuma posljednje menstruacije od 280 dana, odnosno 40 nedelja ili 10 menstrualnih ciklusa (ekvivalent 9 kalendarskih mjeseci). Ginekologa rekao je da koncepcija došlo 14 dana nakon početka menstruacije. Prihvaćeni jedinicu mere su tjedna trudnoće. Negele naučnici uzgajaju posebnu formulu, kako da broji period trudnoće.

Prvi dan posljednje menstruacije + 7 dana – 3 mjeseca.

load...

Na primjer, 10. Septembar + 7 dana – 3 mjeseca = 17 juna.

Ako doktor počne računati sedmica trudnoće od zadnje menstruacije, kada nije došlo do začeća, to se zove opstetrički periodu. To se može razlikovati od dijagnoze ultrazvuk u prosjeku za 2 tjedna, jer ultrazvuk određuje period od začeća.

Prema jednom drugom metodom, ginekolozi računaju od dana ovulacije. Neke žene su vrlo oštro osjetiti svoje tijelo i mogu doživjeti dan ovulacije. Uz redovnu menstrualnog ciklusa od 28 dana do dana ovulacije dodao je 38 tjedana. Ali, ova metoda se rijetko koristi, jer je zrelo jaje pušten iz jajnika u jajovod do 11-17 dan ciklusa. Odrediti ovulaciju precizno može samo poseban test. I naravno, u ovom vremenu, potrebno je da je došlo do bliskost između partnera. Osim toga, koncepcija možda ne poklapaju s ovulacijom, jer sperma može živjeti u telu žene do 5 dana. A oplodnja se mora održati u roku od nekoliko dana do održive jajašce.


Povratak na sadržaj

Ginekološki pregled i ultrazvuk

Ginekolozi mogu izračunati gestacijske dobi od fiziološke promjene koje se javljaju kod žena nakon začeća. Ovaj proces se naziva palpaciju. Izrada vaginalnog pregleda, ginekolog je u stanju da identifikuje period trudnoće nedelje u nedelju. Nakon začeća djeteta materice počinje da raste i raste malo iznad stidne kosti. Sa tazomera i traka mjera doktor mjeri veličinu maternice, što je rezultiralo centimetara odgovara periodu trudnoće. Visina mjerenja uterusa fundusa također ukazuju na specifičan sedmice.

Precizan gestacijska dob od dana začeća pokazuje ultrazvuk parametara rasta i težine djeteta. Tokom ultrazvuk doktor fiksira gestacijske starosti fetusa. Osim toga, kako bi se pravilno računati sedmica, ultrazvuk treba obaviti u ranim fazama, odnosno u 8-12 tjedana. Tokom drugog tromjesečja razvoja djeteta odvija pojedinačno i malo odstupanje od norme.

Tokom ultrazvuk doktori čine mjerenja glave, grudnog koša, trbuha, bokova, voće, popraviti stepen razvoja njenih organa. A zatim provjerava stola i stavio mnogo nedelja odgovara fetus u razvoju.

Povratak na sadržaj

Izračunajte isporuku prvog miješanja

Izračunajte očekivani datum isporuke je moguće prvo miješajući bebu. Po prvi put se pojavljuju u trudnoći 19-20 nedelja, sa sljedećim 2 tjedna ranije. Ginekolog upozorenje trudna, da se sjeća, dijete je počeo da se aktivno kretati na dnevnoj bazi u kom trenutku. Ovaj dan se unose u ambulantu kartice trudna ili pasoš roditelja. Do tog datuma, dodajte 20 nedelja za Nerotkinja i 18 nedelja za multiparnih. Međutim, prema ovom principu tačno materinstva period ne može odrediti, jer gojazne žene osjećaju potrese kasnije nego mršav.

Povratak na sadržaj

Porodiljskog odsustva

Izračunajte trajanje trudnoće je veoma važna za zaposlene žene, od 30. Tjedna trudna šalju na porodiljskom odsustvu. Ginekolog je potrebno imenovati a priori laboratorijskih testova i pripreme dokumenata. To uključuje potvrdu o presudi registriranih u ranim fazama trudnoće, medicinski certifikat i rodni list. Uz ove papire vas uputim na odjel računovodstva, na osnovu njihove trudne oslanjaju socijalnu gotovine i ostavili.

Ne zaboravite da je period trudnoće traje 38-42 tjedna da vidimo šta dan začeća, vrlo je teško čak i kod ginekologa. Razvoj djeteta i trajanje menstrualnog ciklusa javlja svake žene pojedinačno. Datum rođenja, koji je određen ginekologa, mogu se pomicati i samo je navodnog dan. ćete se osjećati kada se dođe da prođe radostan događaj.