Kako Pickle u salamuri slaninu?Sadržaj:

Čini se da je komplikovano posolite slanina? Oh, skoro svaka porodica ima svoj vlasnički an_1 njegovoj pripremi, prenosi iz generacije u generaciju. Ali, naši preci znali dobar sudija. Oni slani mast, ne samo zbog ukusa i sitosti, ali i za liječenje bolesti. I, naravno, već u to vrijeme svi su imali svoje trikove i suptilnosti. Tajna je u tome što masti slani u kadama ili bačvama. Da biste to učinili, odaberite najdelikatniji deo ombolo svinjskog trupa. Soli nisu pošteđeni, a na dnu svakog sloja velikodušno posuti s njom. Tako složen komada dodatno su ispunjene sa zasićenom slane, jer ovaj proizvod je izoliran iz zraka, i povećana život skladištenje 9 mjeseci. I baš prije serviranja snježne stvari su očistiti od soli.

load...

Danas, u doba tehnološkog napretka, ne postoji pitanje dugog skladištenja, nema potrebe za kupovinu i nabavku proizvoda za budućnost, na način da se pojednostavi pripremu postala moderna, dodao začine, međutim, an_1 nije promijenio. Za više informacija o tome kako Pickle slanina u salamuri, ste čuli, možda mnoge. Ali ne svi znaju da ova metoda daje posebno delikatan okus slanine. Ovaj proizvod neće ostaviti ravnodušnim svakog gosta.


Povratak na sadržaj

Recept soljenje slanina

Ne boj se da preterate, masti apsorbuje samo količinu soli koja im je potrebna.

Da bi pripremili ovaj delikates je potrebno:

  • masti – 0, 5 kg;
  • voda – 1 litar;
  • Grubo soli – 200 g;
  • lovor;
  • crni biber;
  • začini po ukusu.
load...

Mi pripremamo slane vode. Mix vode u posudu, sol, lovor, crni papar. Stavite posudu na štednjaku.

Dok ključanja rastvora, stavite u teglu ili emajl posudu slanine, izrezati na srednje komade. Ako su komadi su dovoljno velika, možete napraviti rezove i bace svoje bijeli luk. Dovoljno je da izrezati čen belog luka u četiri kriške.

Kada je rješenje pripremljen, ohladi se, filtera i popuniti kako bi se u potpunosti pokrivaju komada.

Mi zadržavamo masti u salamuri nije nedelje u frižideru.

load...

Kada masti prosolitsya, potrebno je ukloniti i pustite da se osuši. Prekomjerne soli može očistiti nožem.

Opcionalno rešetka masti papar, crvena ili crna, i mljevenim češnjakom. Nagomilane masti u hladnjak ili zamrzivač. Moguće je da se takav proizvod Frostbitten i isecite na tanke ploče. Takve masti doslovno topi u ustima.


Povratak na sadržaj

A nekoliko savjeta

Ako je debeo je u početku ustajao, ne salamuri se neće pomoći da bude mekša i mekša. Obično proizvesti dobar proizvod je izabrati svježih namirnica. Boja svježe masti bijele ili ružičasto, to može biti tanak sloj mesa. Boja kože bi trebao biti svijetlo žuta, vrlo kože – nije gruba i gusta.

U masti je mekša, to može izdržati pred čistom hladnom vodom 3 sata.

Kako bi se utvrdilo dovoljno salamuri tvrđave, naše bake su bačeni u vodu sirovo jaje ili četvrtinu prosječne krompira. Dodajte so dok jaje ili krompir pojaviti.

Originalni pikantan ukus masti u prilogu kima i komorača sjeme, koje se mogu dodati u pripremi salamure.

Samo pokušavam i eksperimentisanje, možete izabrati najbolje za sebe i svoje domaćinstva an_1, koji će biti označen. Hostesa, koji nije lijen i soli proizvoda na svoju ruku, a ne kupuju u radnji, a posebno poštovan među obitelji i prijateljima. Oni obično imaju punu kuću gostiju, nakon ukusan obrok ne kupuju u bilo kojem supermarketu.