Kako poboljšati vid u miopije Exercise i državne tajneSadržaj:

Do danas, mnogi od današnjih članova lepšeg pola su zainteresovani za pitanje kako poboljšati vid u miopije kod kuće. Ko želi da rizikuje zdravlje i otići pod nož, ako mogu posegnuti za manje opasne metode. Ali, nažalost, to je mač sa dve oštrice. S jedne strane, ako striktno slijedite sve upute, nakon samo dva ili tri mjeseca ćete biti u mogućnosti da vidi savršeno.

load...

Međutim, uvijek postoji rizik da će nešto poći po zlu. A zatim bez skalpela hirurga definitivno nije dovoljno. U početku, dakle, treba vagati prednosti i mane, obratite sa specijalistom. Tek tada možete li početi eksperimentirati sa tradicionalnim metodama.

Koja je kratkovidost i više to je opasno

Kratkovidost ili kratkovidost – anomalija u kojoj je prelamanja zrake svjetlosti konvergiraju ne na retina, ali ispred nje. Ovaj čovjek je loše razlikovati udaljenih objekata, a usko raspoređene mogu razmotriti u detalje i detalja.

Razlikovati ove vrste miopije, kao slaba, srednje i visoke. Dame može biti rođena s takvim kvar koji je otkriven prvi u razredima ili stiče svoj vijek trajanja. U ovoj bolesti došlo je do povećanja očne jabučice, što dovodi do rastezanja retine. Korekcija miopije – je složen postupak u kojem punu viziju nazad pacijentima. Glavna stvar – vrijeme primjetiti problem i početi liječenje.

load...

Uzroci kratkovidost

Danas možemo sa sigurnošću reći da miopije – problem dvadeset i prvog stoljeća. Gotovo svaka druga osoba pronašli nikakve abnormalnosti ili problema s vidom. To je zbog činjenice da su naši životi su postali dio takvog gadgeta i tehničkih uređaja, kao što su TV, PC, PDA, tablet, mobilni telefon. Oni okružuju nas kod kuće, na poslu. Čak i na odmoru, ne možemo bez njih.

Naravno, najnovija tehnologija može stvoriti takav LCD ekrana koji se lako za korisnike. Međutim, ako je duži kontakt je neizbježan umor i suve oči. Ali problem je čak ni u tehnologiji, i kako ih koristimo. Uzmimo, na primjer, knjigu. Ako ste pročitali, bez pauze za odmor, u večernjim satima njegovim očima redden i bol. Ista stvar se događa kada sjedite iza računar za osam sati.

load...

Kako da biste dobili osloboditi od kratkovidost

Prevencija bolesti i razvoj kratkovidost

Kratkovidnost je lakše spriječiti nego liječiti, pa evo date preporuke za prevenciju ove bolesti. Ako uzmete mjere opreza, rizik od miopije sveden na minimum. Ali, ne zaboravite posjetiti doktora oko svakih šest mjeseci.

  • čitanje

Prvo pravilo prevencije miopije poznat ljepšeg spola iz škole. Kaže da ne možete pročitati u ležećem položaju. Čak i gledaju novine ili časopis može samo sjedi. Imajte na umu da je knjiga bi trebalo da bude na udaljenosti od 30-35 centimetara od oka.

  • monitor

Kao što je gore spomenuto, dugo vremena da sjede u jednu poziciju i tražiti da se određenom trenutku – to je nemoguće. Treba obaviti ispred TV-a ili monitora ne više od dva sata dnevno. Izvršiti ovo pravilo u našem vremenu je vrlo teško, jer mnoge žene sede u toku radnog vremena na računaru. Nemojte reći šefu da niste u skladu sa godišnjeg izvještaja, jer oči su bolesni.

Dakle, ljudi su ohrabreni da alternativne rada i odmora. To je nakon svakih 45 minuta rada na računaru nužno biti zbunjen. Ostatak je potrebno za najmanje 5-10 minuta (po mogućnosti sa zatvorenim očima). Uzmite pauze za kafu da se protežu mišiće i osloboditi napetosti.

  • zdrava ishrana

Još jedan način da se spriječi kratkovidost jede sirove mrkve. Ova narančasta root povrće sadrže velike količine beta-karotena i antioksidansa koji sprečavaju takve bolesti oka. Možete piti svježi sok svako jutro ili pripremiti voćne salate sa dodatkom ovog sastojka. Još jedna tradicionalna iscelitelj je spanać. Prema riječima stručnjaka, sadržaj vitamina A ne zaostaje šargarepe. Plus, broj jela, gdje možete dodati ovaj proizvod još mnogo toga.

Tretman miopije: kako da povrati vid

Miopije razvija postupno. Ne može biti da ste vidjeli danas je sve u redu, a sutradan prizor znatno pogoršala. Ako primijetite da ste postali teško vidjeti lice prolaznika, mašina sobe, pročitajte tekst reklamnih znakova, vrijeme je da potražite medicinsku pomoć. Ne možemo odgoditi posjetu, jer samo stručnjak može napraviti ispravne dijagnoze.

Tek nakon što je potrebna istraživanja, on može da utvrdi da ste upravo dali bolesti. A sto sa alfabet to neće biti. Glaukom i katarakta može maskiraju kao kratkovidost, tako da ne odgoditi povećanje u odjelu oftalmologije poliklinike. Najvjerojatnije će vam savjetovati da nose naočale ili leće. True sličnih sredstava za usklađivanje gledišta, nije uvijek zgodan i praktičan. Objektivi dobro pomoći s blagim do umjerenim kratkovidost.

U cilju poboljšanja smještaja, da je sposobnost oka da se prilagodi različitim udaljenostima kada se gleda na tu temu, imenovati posebnog vježbi. Većina njih su ljepšeg spola može obavljati svakih četrdeset minuta, bez ometanja sa posla.

  • Koncentracija na objektu

Sedite na stolicu, fokusirati svoj pogled na neki predmet (barem HA3 sekundi). Trudim se da ne trepne, ne naprezati oči. Onda vam je potrebno da se dopre u ispred vas i držite 3 sekunde pogledati na prst. Onda možete odustati i gleda u daljinu. Vježba treba ponoviti 8-10 puta.

  • Pratite prst

Treba dati ruku u stranu, izduženog prst naizmjenično kreću do nosa i uklonite stražnji, nikada ne skidajući pogled s njega. Mi nositi sve polako i pažljivo. I tako se oko 15-20 puta. Upuštanja u takve studije treba biti najmanje tri puta, u suprotnom efekt neće biti. Druga opcija je da se povuče na svoju ruku, stavljajući prst, pet sekundi da se fokusira na to s oba oka, a zatim u neposrednoj blizini jedan, drugi gledati još pet sekundi.

  • Draw brojevi i brojke

Dobar i jednostavan za dizajn kompleks, gdje se vježbe izvode samo kroz oči. Tako, na primjer, možete nacrtati oči osam. Ponavljanje najmanje pet puta, promjena smjera (npr top-down, odozdo prema gore, lijevo-desno, desno-lijevo, dijagonalno). Ova vježba možete učiniti, ne samo na poslu, nego i na javnim mjestima (stoji u redu, čekajući autobus na putu kući, itd.)

Ako se ova vježba ne mora da skloni glavu. Prvo treba pogledati u donjem lijevom kutu, a zatim dijagonalno prevesti izgleda dobro. Ponovite 6 puta u jednom pravcu i isto toliko u suprotnom smjeru. I na kraju, da pobjegne, često treptati nekoliko sekundi, bez da napora.

Kratkovidnost tretman u bolnici

Kako bi se spriječilo napredovanje miopije, doktori obično propisuje specifične droge fer seks. Oni predstavljaju biostimulants kao što su ekstrakt lista aloe, placenta, ušće blata (Fibs).

Da biste spriječili krv vremena sipa u retini, skoro svi pacijenti propisane rutin, askorbinske kiseline, kalcija. Da bi se održala korištenje riboflavina, vitamina B. Kada komplikacija daje ATP i nikotinske kiseline. Ako takva terapija je neefikasan, provesti scleroplastic korektivne operacije.

Obratite posebnu pažnju na činjenicu da se fer seks sa visokim stepenom miopije kontraindicirana u svim vrstama rada vezanog za podizanje teškog tereta. Što pokrenete rizik, ako je potrebno svaki dan uzeti u obzir dugoročne sitnice ostati u savijenom položaju. Ako stavite takvu dijagnozu treba prebaciti na drugo radno. Na blage i umjerene kratkovidost onemogućen obično očuvana.

Kao što sam već spomenuo, da spriječi kratkovidost je mnogo lakše nego lečiti. Obratite pažnju na njihovo zdravlje i dobrobit, neka vaše oči odmor. Pokušajte uzeti pauze od rada na računaru i gledanje televizije, kao rijetko moguće. Moderni predstavnici sajma seks u školi znaju kako infracrveno zračenje je štetno za oči i blagostanje u cjelini. Uključiti u ishranu svježe mrkve, spanać, borovnice. Vodite računa o sebi, kao i slabljenje odmah se obratite oftalmologu za pravilnu dijagnozu. Kratkovidnost može biti tretirana, glavna stvar – da sprovede jednostavne vježbe i vjeruju u pobjednički rezultat.

Važnu ulogu u sprječavanju miopije predstava. Ali ovi treba rješavati od svoje školske godine, ali ne i kada se okrenuo 50 i počeo naglo pogoršava vid. Dok su čitanje i pisanje potrebu da sjedi ravno, ne naginjati preblizu notebook ili knjigu.

Pazi za rasvjetu na radnom mjestu. U sumrak, koristite stone lampe. Ne štede struju. Sjedi za računarom u mraku, žene su naprezanje očiju. Tako da posadimo vrlo brzo vizije.

Važno je da u ovom slučaju ukupni jačanje organizma (kaljenje, multivitamin), kao i liječenje i prevenciju hroničnih bolesti, koje mogu pružiti komplikacije kao kratkovidost.