Kako sašiti praćku, ili Svi novi – i zaboravljenih starihSadržaj:

Moderan, udoban i korisne priveznice – nije novi izum, već samo poboljšati modele prvobitno folk adaptacije – obveznica nošenja djece. Takve zaliske, kolevke su gotovo sve države svijeta. Prosudite sami. U Rusiji, djeca nose kecelju ili suknje hem dugo (otuda izraz “kako bi u krilu”), ciganski prilagođen za ovu svrhu svojim ogromnim šal, japanski i kineski žene, Aboridžina Južnoj Americi i Africi prebačeni djece u šalovi, marame, ručnici. Ukratko, koristili smo za tu svrhu, bilo odgovarajuće veličine i kvaliteta materijala.

load...

Usput, “model” ljudi obveznica bili su osnova moderne sorti povezu. A s obzirom da je naš prethodnik, nikakav poseban alat nije osim iglu i konac, možemo pretpostaviti da da bi remen u potpunosti u stanju da svakoga od nas. Pa, ako su takve pametan i švalja, onda nemamo izbora, kako se šiju povezu sa svoje ruke. I kao osnovu uzmemo to nacionalnih modela krpe-kolijevke.

Sling – Šal

Čija je tradicija je osnova modernog modela sling-šal, sada nisi mogao reći. U Bjelorusiji, kao što nošenje koristi ručnici (dugo pravokutnog ručnici), gypsy djeca su u šalove i duge široke marame (dykhlo), prototip ove vrste može se smatrati praćku i Rebozo meksički šal. Ukratko, model multinacionalne. I kako bi se povezu sa svojim rukama, nam je potrebno:

  • segment gusta, ali mekog tkiva;
  • nit da odgovaraju tkanine;
  • šivaći stroj.

Odmah da nas određuju nijanse izbor tkanina za remen-šal. Tkanine, što znatno produžava prikladan samo za novorođenče. Stariji klinci bolje šiju praćke tkanine ne protežu ništa od ovoga, koji se proteže samo malo. Gustoća tkanine treba procijeniti zbog svoje sposobnosti da se pričvrstiti u čvrst čvor – jer je to kako ćete popraviti remen-šal. U idealnom slučaju, remen bi trebao biti vezan na jedan čvor, ali je moguće za dvije osobe, ali ne previše glomazan. Pokušajte da odaberete prirodnih materijala – pamuka, lana i vune, a ako je tkanina rasteže, a zatim proverite da li se razvlači jednako u kapitalu i poprečno teme.

load...

Pa smo izrezati snop koji će se petlja povezu. Širinu režnja ovisi o elastičnosti tkiva: istezanje tkiva za to će biti 45-55 centimetara, manje elastična tkanina – 60-70 centimetara. Budućnost dužinu remena, određen prema veličini mama: žena pod Četrdeset četvrta veličina odeće pogodan praćku u dužini od četiri do četiri i pol metra, veći mame treba da baca od četiri i pol do pet i pol metara tkanine. Čine uzorak može biti strogo pravougaonog oblika, sa zaobljenim, zakošenim ili konusni krajevima. Iz svih igrao više estetske ulogu, i nema bitne razlike.

Nakon rezanja poklopac, obradi rubova budućnosti remen, ušuškan ih cijelom dužinom i širinom obrazac i spoji na stroju. Takođe se može tretirati na rubu overlok, ali ova metoda je manje praktičan kao neaten rubu remena može se drže odjeću, torbe ili nakit. Za tkanine, koji na prvi pogled ne zahtijevaju liječenje, ovoj fazi je bolje ne propustite: mogao uputiti rub remena čine više izdržljiv i ugodan za korištenje. I na kraju rada se može ušivenim na remen-džep šal ili samo svijetle etiketa da bi se lakše naći sredinom Sling.

VAŽNO! Pokušati iskoristiti režnja tselnokroyny tkiva praćke-šal. Cross-Stitch na povezu koji će staviti pritisak na leđa bebe ili ramena mame.

load...

Sling sa prstenovima

Znajući kako sašiti Sling marama, možete pokušati improvizirati i poboljšane sorte. Mi ćemo sašiti reverzibilni povezu sa prstenovima. Ovaj model je zgodan, prije svega, da se može staviti na i ispod zimske jakne i nju. I u takvim povezu je jednostavan za nošenje bebe u bilo kojem položaju, te je pogodan za majke različitih veličina. Dakle, kako da šije povezu sa prstenje? Za njega nam je potrebno:

  • metalni prsten unutarnjeg promjera od šest ili sedam centimetara – 2 komada;
  • segmentu dupleks tkanine širine 80 cm – 40 cm 2 metra;
  • šivaći stroj.

Tkanina odabrati nije mnogo protežu, toliko da, ako je trčala, to je bilo samo u širinu, ali ne u dužini povezu. Za takav model pristup nije jako gusta trapera, samt, dvostrano runa. Usput, samo odabrati bilo tkanine jednostrano, jer remen je slobodan paperje “rep”. I ne zaboravite da je sling – nije samo zgodan uređaj, ali i predmet vaše opreme. Tako misle o skladnu kombinaciju tkanina za baca svoj ormar i stil.

Dakle, uzeti komad tkanine (2 do 2,4 m) i tretira sve ivica (u podvorot ili Overlok). Jedan rub režnja je donesen u dva prstena, zamotajte tako da prstenova bili na rubu remena, i sašiti rub podvijen u bazu webu. Da biste to učinili, moramo napraviti tri uzastopna ili cik-cak linija u polukružnom liniji. Strogo govoreći, spremna da Sling prstenova. Ostaje samo da probam, ali mislim kako zanimljiv ležao nabora slobodnom kraju.

Maj – Sling

Oh! Ovaj model mora da nas od marljivi kineski žene, koji je izmislio krila, što omogućava praktičan i siguran za nošenje beba i majka ruke potpuno oslobođen. A sofisticiranija verzija remen nego prethodna dva modela, ali i više zgodan. Ovo Sling je više kao da je u pregača sa dugim naramenice u donjim uglovima. Kada je stavio dijete, podigne “kecelja” prema gore, i zamke prešla za majku leđa i popraviti prednji. Kako sašiti maja Sling sa svoje ruke? Za baca od 35 do 45 centimetara od gornja dva metra 9 centimetara širine trake i struka remen 8 x 160 centimetara pripremiti:

  • komad tkanine – 2 m dužine 10 centimetara;
  • sintepon pola metra širine – 16 cm;
  • šivaći stroj.

Prvo, baze mreža 2 dijela izrezati 48-38 centimetara, plus pola centimetra na svakoj strani dodatka za šavova. Onda smo smanjiti dva gornja trake na 21 centimetara po metru deset (plus dodatke) i struka remen 19 do širine od 163 centimetara (plus dodatke). Od syntepon izrezati dva umecima 8-140 centimetara. Sada ćemo početi da se šije u periodu maj-povezu.

Dodaje detalj na postolju u pola duž obrazac i šije u oduzet prednost. Rezultirajući cijevi i Everts otutyuzhivaem. Radimo istu stvar sa gornje trake. Osim toga, gornji remen remen, sintepon umetnuta poravnajte rubove do kraja trake, i šije nekoliko linija na udaljenosti od 15 centimetara. Raw ivice oduzet trake i prošivena strane. Edge sa sintetičkim padding ostaviti otvoren. Detalji Sling saberete prednje strane i umetnut je između trake (u gornjim uglovima), tako da se ukrštaju u centru završava sa sintetičkim padding. Svi dijelovi igle za pričvršćivanje i rub remena spojenim po: liniju počevši od sredine jedne strane, obavljanje gore iznad gornje strane i sve do sredine drugog Marginalia. Izuzmemo igle, gut-bolno, otutyuzhivaem.

Sada prilagodili lokaciju gornje trake i prikovao ih sa klinovima. Traku za pričvršćivanje i struk, provucite dnu remen. Donjeg ruba naslona presavio pod remen krilo i prošivena po cijele remena, po obodu. Zadnja linija popločavanje u sedam centimetara od dna remen hvatajući rub kruga. Tačke pričvršćivanje trake napraviti nekoliko dodatnih redova. To je to! Umreženi s rukama u periodu maj-baca spreman!

Ne odustaju iskustvo naših prethodnika. Ako su koristili povezu za nošenje bebe, tako da je stvarno lako! I napomena: kupiti gotove uređaj, nisu mogli: sve sama sa svojim rukama. I šta smo gore? Zato izaberite model, pripremiti odgovarajuće tkanine, sašiti povezu i koristite ovaj drevni izum, radost i zdravlje!