Kako ti znaš o trudnoći najranije vremenaSadržaj:

Ponekad postoje situacije kada je potrebno znati o mogućnosti trudnoće prije perioda kada se može pokazati ultrazvuk.

load...

U takvim slučajevima je vrlo korisno znati kakve su rane znakove trudnoće, a kada do njih dođe.

Srećom, sada postoji mnogo načina da se upoznaju sa narednim trudnoće u najranijoj tajming. U ovom članku ćete saznati na osnovu čega se može pretpostaviti da očekuju bebu.
Povratak na sadržaj

Prvi znaci trudnoće prije menstruacije

Bez obzira da li žena planira dijete ili ne, ona želi da brzo uči, zatrudne ili ne. I to je sasvim razumljivo. Prvo, pogledajmo kako da pokazuje znake trudnoće prije odlaganja i šta se radi. Počnimo s činjenicom da ranije nego tjedan dana nakon što je jaje oplođeno moguće da se upoznaju sa ostala trudna ili ne. To je jednostavno nemoguće. Dakle, moramo biti strpljivi i čekati dospijeća. Tokom tog vremena, ako je jaje je oplođena, ona se postavlja na zid maternice. Zapravo, ovo je vaša budućnost beba. Od tog trenutka, ona se mijenja vaše hormone i tijelo počinje pokazivati ​​znakove trudnoće prije odlaganja.

Do ranih znakova trudnoće prije menstruacije uključuju, prije svega, subjektivne osjećaje žena. Osim toga, to je:

 • promjene u mliječne žlijezde. To može biti povećana osjetljivost ili bol, povećanje ili težine u grudima – svaka žena ove promjene su drugačiji karakter. Ali u isto vrijeme imati na umu da je iste simptome u mnoge žene se pojavljuju pred menstruacije, tako vjerovati samo ovaj simptom nije potrebno;
 • uočavanje da se tokom trudnoće su povezane sa ugradnjom jajašce. Ako imate stabilan i redovne menstrualnog ciklusa, onda to može biti znak trudnoće, ali se može govoriti o početkom meseca u slučaju nepravilnog menstrualnog ciklusa;
 • promjene raspoloženja, mučnina, umor. Opet, ako se obično prije menstruacije osjećati dobro, ovi simptomi mogu ukazati na pojavu trudnoće. Ako ne znate iz prve ruke ono što je predmenstrualni sindrom, koji se često doživljavaju žene za nedelju dana do mjesec dana, onda takve bolesti mogu biti samo simptome;
 • povećanje bazalne tjelesne temperature je precizniji pokazatelj kojim bi se dijagnosticirati trudnoće. Osim, naravno, nije povezana s određenim bolestima. Temperatura obično raste do 37 stepeni ili se uzdiže iznad 37.2. Ako koristite ovu metodu za utvrđivanje trudnoće, neophodno je da se pravilno mjerenje temperature. To se radi samo ujutro, odmah nakon buđenja, ustajanje iz kreveta. Temperatura se mjeri u rektumu, isti termometar za otklanjanje grešaka u mjerenje.
load...

To su vrlo ranih znakova trudnoće prije odlaganja. Nije potrebno da se odbaci drugu metodu – vlastiti intuicija. Mnoge žene čine pretpostavke o koncepciji, čak i prije nego što bilo koji znakovi trudnoće su kašnjenja. Neki smatraju da su trudne, u prvim danima.


Povratak na sadržaj

Prvi znaci rane trudnoće

Tokom vremena, simptomi trudnoće su teške, oni postaju precizniji, a vi ste sve više uvjereni da je zaista došlo do trudnoće. Pogledajmo prvih znakova trudnoće doživljavaju gotovo svake žene.

 • Pojava teških pražnjenja

U tom slučaju potrebno je da se izmjene i dopune koje mi ne govorimo o krvarenje, koje je gore navedeno. Ako gledate zdravlje vašeg žena, onda znate da je vaginalni iscjedak, koji su bez boje i mirisa, to je normalno. I vi sigurno znate da je iznos od ovih emisija varira u zavisnosti od faze menstrualnog ciklusa (kod ovulacije). Međutim, iznos od krvarenja povećava, i tokom trudnoće. Dakle, ako prije ovulacije je još daleko, a sekret postaju poštovati činjenicu da li imate još nema znakova trudnoće. Ako, na primjer, ispostavilo se da je povećana bazalne temperature, možete biti gotovo sigurni da je trudnoća.

 • glavobolja
load...

Žene obično ne pridaju važnost ovu funkciju i ne povezuju sa mogućnošću trudnoće, ali uzalud, jer hormonalne promjene koje se dešavaju u organizmu, može izazvati glavobolje i migrene. Pogotovo, ako se glavobolje nisu uobičajeni stvar, budite sigurni da obratite pažnju na to, jer može ukazivati ​​na trudnoću. Ako planirate trudnoću, obratite pažnju na sve bol i nelagodu u tijelu, a ne samo-liječiti, čak i ako još ne znaju vrlo dobro da ste trudni ili ne.

To mogu biti rani znakovi trudnoće prije menstruacije ili poslije. Svaka žena telo reaguje drugačije na promjene koje se odnose na rađanje.

 • menoschesis

Ovo je prvi znak kojim se može pretpostaviti trudnoće. Naravno, kašnjenje može doći iz različitih razloga, ali prva stvar koja mi pada na pamet svake žene, bez obzira da li je ona planira trudnoću ili ne, upravo je trudnoća. Nakon odlaganja normalno početi gledati usko na druge karakteristike.

Istovremeno se oslanjaju na ovu funkciju je 100% isplati. Prvo, kašnjenje može uzrokovati stres, iscrpljenost, nervni stres, upalne procese u genitalnim organima, klimatske promjene, ili mjesto rada, hipotermija, itd .. Osim toga, ako se ne može pohvaliti redovnog menstrualnog ciklusa, što se više ova metoda ne može smatra važećom u vašem slučaju. Međutim, kašnjenje – je znak neke vrste neravnoteže u organizmu, a ne treba ga zanemariti. U svakom slučaju, morate vidjeti an_4a.

Osim toga, tu je vrlo važno pitanje odnosi se na nedostatak menstruacije tokom trudnoće. Ako je trudnoća normalna, ovaj atribut mora biti prisutan. Ako kasnije dijagnosticira trudnoću, što je potvrđeno od strane an_4a i ultrazvuk, i krvarenje ne možete zaustaviti, to je loš znak, jer pokazuje opasnost od pobačaja. Činjenica da je krvarenje nije menstruacija u pravom smislu te riječi. Dakle, nikad ne ignorirati krvarenje, i odmah pozvati “brze” ili se obratite an_4u – na taj način ćete povećati šanse za nastavak trudnoće.

Najopasniji u tom pogledu, te nedjelje, kada je žena, u slučaju nenastankom trudnoće će morati početi menstruaciju. Tokom ovog perioda, morate biti vrlo oprezni da se izbegne stres, stres, itd Neke žene se pitaju koliko je od tih ispoljavaju znakove trudnoće? U normalnom toku trudnoće postoje mjesečno cijeli život, sve dok se nosi dijete, i neko vrijeme dok dojenja (moguća nepravilan ciklus).

To su znakovi trudnoće, što vam može pomoći da se pretpostavka o koncepciji ili opovrgne ga.


Povratak na sadržaj

Prvi znaci trudnoće nakon kašnjenja

Ako je kašnjenje dogodila na duži period nego li to obično biva, to može biti više pouzdan pokazatelj da može doći do trudnoće. Međutim, da bi bili sigurni do kraja, slušati svoje tijelo: to je u mogućnosti da vam reći mnogo toga, hranjenje odgovarajuće signale. Obično postoje takvi znakovi trudnoće nakon kratkog vremena.

 • toksikoza

Ne možemo reći da su jutarnje mučnine javlja u sve trudnice, ali većina – to je sigurno. Obično simptomi trovanja vjeruju jutarnje mučnine, povraćanja. Ali, u stvari, o trovanja pokazuje više simptoma: osjetljivost na mirise i ukuse, preferencija nekih proizvoda i brzog odbacivanje drugih, promjena u gastronomskim ukusima – oni su također znakovi toksičnosti. Dakle, ako imate, zajedno sa ostalim znacima (ili bilo koji) da je se pojavio i to, daje gotovo 100% garancija da ćete imati bebu. Kako manifest znakova trudnoće je neizvjesna. Neko idu nakon 12. Nedelje trudnoće, neko kasnije, 14. Sedmice, a tu su i žene koje ne pate od toksičnosti na sve.

 • Učestalo mokrenje, zatvor

Obično ovi simptomi ne pojavljuju odmah, ali mnogo ovisi o tome što žena jede. Ako grickanje na sendviče i hranu iz fast food, i zatvor može se pojaviti i na početku trudnoće. Ali, u stvari, zatvor se pojaviti kao rast maternice, kada počne da stisnuti bešike i crijeva koji dovodi do takve neugodnosti. Ali to ne znači da morate da se tretira kao norma. Budite sigurni da se revidira svoju ishranu: ne grickanje u pokretu, nema teške obroke. Ako promijenite svoju ishranu na više bogate vlaknima (povrće, voće, sušeno voće), piti puno tekućine, opstipacija stop.

 • Povećanje grudi

Gotovo svaka žena u ovom periodu raste, otečene grudi. Žene Pitam se koliko znaci su prikazani. Oni se mogu pojaviti mnogo prije odlaganja mjesečno, a može i kasnije. To čak može biti izdvojeno kolostrum, ali je izuzetno rijedak – obično se pojavljuje u 5-6 mjeseca, ili se ne pojavljuje prije samog rođenja. Ovi simptomi povećavaju trudnoće.


Povratak na sadržaj

Trudnoća rezultat testa kao znak uspješnog začeća

Postoji još jedan način na koji možete primijeniti kod kuće – ovo je test za trudnoću. Sada sve više i više žena i ginekolozi povjerenje u rezultate testa, iako nisu uvijek pouzdani. Međutim, to ne sprečava da daljnje korištenje i na taj način. Međutim, ne biste smjeli osloniti isključivo na rezultat testa, jer se zaista može dati pogrešan odgovor na vaše pitanje. Test može biti dodatna metoda, ali ne i jedini.

Kao što kažu proizvođači obično testiraju, može se koristiti od prvog dana kašnjenja. Ali najbolje vrijeme da se održi, jer što je duži period, više pouzdan je rezultat testa. Ali bez obzira na to koliko nestrpljiv učite o svojoj situaciji, na test ranije koristili od 7-10 dana nakon navodnog začeća nema nikakvog smisla, jer će rezultat biti pogrešan. To je bolje da radim test ujutro i nekoliko sati prije nije pio alkohol, i začinjenu hranu. Kupiti bolje vrlo osjetljiva ispitivanja, od kojih neke mogu primijeniti u samo nekoliko dana nakon odnosa.

Povratak na sadržaj

Znaci trudnoće nakon mjesec dana, koji će biti vidljiv samo kod an_4a

Prije toga, mi smo gledali karakteristike koje svaka žena može posmatrati na sebe i prisutnost koja može napraviti pretpostavku o trudnoći. Ako sumnjate na trudnoću, to je vrijeme da vidimo u dogovoru sa svojim lekarom, koji mogu potvrditi vaše pretpostavke ili pobiti ih. Ovo nije prvi znaci trudnoće, i tehnike koje će vam dati pouzdan odgovor na pitanje.

 • rezultate testa krvi na HCG

Analiza se može obaviti nakon 10 dana nakon što je moguće začeća (snošaj). Ova metoda omogućava vam da ne čekati za kašnjenje menstruacije: test je apsolutno pouzdan. Normalno test na trudnoću i daje rezultat ovisno o prisutnosti hormona HCG prisutan u krvi svake trudnice (prisustvo hormona i rekao drugu traku na testu). Ali test ipak nema tako visoku preciznost kao test krvi.

 • Rezultat ultrazvuka

Ponekad se dešava da žena sumnja da je trudna, ali znaci nije pojavio kao takav. U ovom slučaju, to se šalje u SAD-u, koji će dati potpuno ispravan i tačan rezultat i odgovor na pitanje trudnoće. Osim toga, rezultati ultrazvuka može se vidjeti da u ranoj fazi fetalnog abnormalnost ne poštuje ako se oplođene jajne u materici nalazi. Ultrazvuk ima smisla učiniti u 10 dana nakon kašnjenja, onda pouzdano pokazuju početak trudnoće.

 • Povećanje maternice

U prvim tjednima kod an_4a mogu vam reći nedvosmisleno, čeka vas bebu ili ne, već o trećoj nedelji nakon menstruacije doktor tokom inspekcije može utvrditi trudnoću, na osnovu veličine maternice. To je u tom periodu je u blagom porastu, i cerviks i šupljine vagine postaju plavičaste nijanse. Ranije, prije menstruacije, takvo ispitivanje ne daje ništa, jer premalo povećanje u veličini maternice prije menstruacije.

To je ovih ranih znakova trudnoće dozvoliti nedvosmislen zaključak o narednim koncepciji i napraviti izbor u korist nastavka trudnoće ili obrnuto. Treba napomenuti da su znakovi trudnoće odgoditi još više subjektivno od mjesec dana nakon što je (implicitno).