Kako ukloniti masnicu na oku od udarca?Sadržaj:

Nažalost, ponekad osoba ima pitanje o tome kako ukloniti modricu na oku od udarca. I to je istina – ako modricu se ne liječi, ona će nestati sami za oko nedelju i po dana. Ne želite provesti čak 10 dana u prekrasnim izdvojenosti kod kuće? Pogotovo ako radite – malo je vjerovatno da će vlasti zadovoljiti tako dugo ste odsutni, pa čak i bez ljekarsko uvjerenje. Nade za njegovu pripremu ne treba – boriti efekte od povrede ili svetlosti kao modricu u našoj zemlji nije razlog za izdavanje bolovanje. Pa hajde da ti i ja pokušati da shvatim kako da brzo riješi takvih “ukrasa”.

Vodimo hitnu akciju

load...

Važno je da se u najkraćem mogućem roku akciju – u ovom slučaju će efekat biti mnogo jači. Dakle, slijed radnji:

 • hladan

Odmah nakon ozljede što je prije moguće priložiti povreda mekih tkiva ili leda ili bilo hladno objekta. I treba da ostane dovoljno dugo – najmanje 30 minuta. I pokušati da hladno tako da obuhvati i obraz sa oštećenim strane, a ne samo na području ispod oka.

 • krvarenje iz nosa

U slučaju da boli nos, možete biti krvarenje iz nosa. Ni u kom slučaju ne duva nos, jer to može dovesti do modrica vrlo velikom području. A otok će biti vrlo jaka.

 • droga

U prvim satima nakon povrede morati da kupite lekove koji smanjuju otok i ubrzati apsorpciju hematoma. Takva mast u velikom broju mogu se naći na slobodnom tržištu. Oni su na osnovu takvih aktivnih sastojaka kao pljuvačka pijavica, ekstrakt kestena, heparin kiseline. U slučaju da je obrada oštećenog tkiva da započne u prvom satu, a radi redovno, je vrlo visoka vjerojatnost da je ožiljak se ne formira na sve. A ako se pojavi, je mnogo manja nego što bi bila bez terapije.

 • zagrijavanje
load...

Na prvi dan bez termo efekta na zahvaćeno područje u svakom slučaju nemoguće. Ali nakon subvencije mekih tkiva otoka, zagrijavanje modrica će donijeti ogromne prednosti – protok krvi u oštećeno tkivo će se značajno povećati. Dakle, i resorpcije hematoma će se dogoditi mnogo brže nego bez grijanja. Za ove svrhe, možete koristiti bilo raspoloživih sredstava.

Na primjer, veći kuhinjske soli ili heljda. Pripremite unaprijed malom posteljina torba s Strings – lako možete napraviti sami. Griddle Raskalov soli ili heljde, a zatim stavite ga u platno torbu. Zatim nanesite pola sata da hematom – voditi računa da se ne opečete. Grijanje treba obaviti najmanje dva puta dnevno – ujutro i navečer prije spavanja.

Tradicionalni tretmani, masnicu na oku

Tradicionalna medicina zna mnogo načina na koje možete riješi crnim okom u najkraćem mogućem roku. Međutim, prije nego koristeći ovaj ili onaj recept, morate osigurati da nemate alergijsku reakciju na ove ili druge komponente.

 • luk
load...

Ova metoda liječenja modrica nije za one sa slabim srcem – suze su proliti mnogo. Ali on je vrlo, vrlo efikasan, jer omogućava da se oslobodite velikog modricu samo nekoliko dana. Za pripremu alata morate 6 velikih bokvice lišće, tri kašike svaki od meda i jedna glava od crnog luka srednje veličine.

Luk čisto iz ljuske i rub na malom rende. Bokvice lišće, dobro isprati pod mlazom vode, a zatim birao. Svi sastojci su temeljito miješa u staklenu posudu, čuvajte smjesa u hladnjaku. To se odnosi na sljedeći način: – staviti na gazu debelim slojem smjese i odnose se na polje modrica. Ostavite oblog na 30 minuta, a zatim dobro isprati pod mlazom vode. U takvom dan oblog treba uraditi barem tri puta – ujutro, popodne i navečer.

 • Komprimirati hrena i crne rotkve

Ništa manje efikasno i obloge od hrena i crne rotkve. Grate 100 grama na fino rende, stavite u staklenu posudu. Birao tri list kupusa, dodajte ih u kašom rotkvica, dodati jednu kašiku maslinovog ulja. Miješati sve sastojke. Nanesite rezultat mješavina modrica regija dva puta dnevno – 20 minuta. Nakon toga, voda iz slavine za ispiranje i toplo.

 • jabučni ocat

Jabukovo sirće – vrlo koristan proizvod. I njegova korisna svojstva mogu se koristiti za brzo uklanjanje modrica. Da biste to učinili, morate uraditi najobičniji pakete. Razrijediti ocat s kuhanim vodom u količini od 1 do 1. Mokri u rezultat octenoj rješenje blazinicom ili gaze, nanesite na pogođena tkiva. Losioni se mora promijeniti jer su sušenje – stisnuti trajanje bi trebalo biti manje od 20 minuta. Strogo pratiti tako da ocat ne pogodi u oko – u suprotnom to može spaliti sluznice oka.

 • aloe lišća

Aloe pomaže za ublažavanje oteklina i modrica apsorpcija je mnogo brže. To se može koristiti kao komad list aloje i celuloze. U prvom slučaju je potrebno smanjiti gornji sloj list aloe i pridaju modrica, fiksira sa flaster. Dozvolite najmanje dva sata. Međutim, ova metoda je dobro u slučaju modrica malom prostoru.

U istom slučaju, ako je šteta je dovoljno veliko područje, to je puno više prikladan za korištenje pulpe aloe lišća. Da biste to učinili, nedostaje nekoliko aloe ostavlja kroz mljevenje mesa, a zatim ga zamotati u gazu. Nanesite oblog na rezultat modricu, osigurati ljepljivom trakom i ostavili ga na sve iste dva sata.

 • Pasta sa pasuljem

Riješi modricu u najkraćem mogućem roku koristeći pasulj. Crush nekoliko grah u prah – za ovu svrhu možete koristiti najobičniji mlin. Zatim dodajte nekoliko kapi vode – trebali bi imati vrlo gusta pasta. Nanesite ovu pastu na području ožiljka, ostavite oko tri sata. Ovaj postupak treba izvoditi dva puta dnevno – ujutro i navečer.

 • votka

U tom slučaju, ako imate pri ruci je votke, možete ga koristiti za uklanjanje modrica. Preciznije, potreban vam kockice leda votke. Ali kako je to moguće? Na kraju krajeva, fizika zakona tvrde da je nemoguće da zamrzne votke. Ali postoji rješenje – miks votke u jednakim proporcijama sa vodom. Sipajte rezultiralo rješenje formochkam na ledu zamrzavanje. Obrišite ga sa ledom mjesto modricu na svakih sat vremena dok modricu neće nestati. Tipično, ovo dogodi na treći – četvrti dan.

 • Cvekla i oraha

Šta udruženja imate sa frazom “cikle i orasima”? Velike su šanse da ste razmislili o ukusna i zdrava salata. Međutim, ovi sastojci mogu se koristiti za uklanjanje crne oči. Kuhati repe mali, očistite ga i utrljati na malom rende. 10 oraha u jezgri pažljivo iseckati i miješati sve sastojke u pastu. Može se čuvati samo u staklenu posudu i u frižideru, a ne više od 5 dana. Nakon toga, ljekovita svojstva su potpuno izgubljene i paketima proizvesti nema efekta.

Rezultirajući masa je potrebno dva puta dnevno na zahvaćeno područje primijeniti debeli sloj. Ostavi ga za tri sata, a zatim isperite pod mlazom hladne vode. Po pravilu, modrice nestaju u roku od 2-3 dana. U slučaju da pored modricu je teška oteklina u masovnoj, možete dodati kašiku svaki meda. Ali ne možete učiniti samo ako ne imaju tendenciju da se alergijske reakcije.

Opcije o tome kako ukloniti modricu na oku od udarca, a ne premalo. Ipak, ne treba se zavaravati i nadamo se da će modrica moći da se očisti nakon nekoliko sati – nekoliko dana, i dalje je potrebno. Ali, ne brinite! Već nekoliko dana kompenzacijskih slobodnog vremena će vam dati čak i najstrože nadzora. I naći nešto da zauzme sebi ovih dana, vjerojatno će biti u mogućnosti da, zar ne?