Kako zategnuti kožu nakon mršavljenja bez operacije i nepotrebne troškove?Ste ozbiljni oko gubitka težine? Naravno, svi doktori u jedan glas reći, da je potrebno da se polako i postepeno gube na težini. Ali, zato što želite da brzo prebacivanje iz veličine 52-44.

Sa takvim brzo mršavljenje ćete najvjerojatnije formirana problem – opuštene kože nakon mršavljenja, koja se mora boriti svim raspoloživim sredstvima.

Ishrane i dijetu

load...

I u tom procesu gubitka težine, a nakon što je potrebno da se pravilna ishrana, bogata hranljivim materijama i vitaminima. Da biste smanjili broj kalorija, smanjiti potrošnju hrane visoke u masnoće i ugljikohidrata (brašno, mast, slatko). I da se poveća elastičnost i tonus kože doprinose selen, magnezij i B vitamina

Hrana bogata vitaminima i elementima u tragovima koji promoviraju elastičnost kože i čvrstinu:

  • Masna riba, govedina jetra, jaja;
  • Žitarice, razne biljke, krastavaca, zelene paprike;
  • Jelly, puding, biljna ulja.

Da biste brzo zategnuti kožu nakon neophodno je gubitak težine da pijem najmanje 2 litre vode svaki dan. Kafa, čaj, sok i gazirana šećer voda nisu pogodne. Elastičnost kože će pomoći da se vrati na korištenje samo uobičajene vode za piće bez gasa.

Kozmetika

Pitate se kako će pooštriti kože nakon mršavljenja, potrebno je podsjetiti na razne specijalne kreme koje su sada dostupni u ljekarnama. Oni smanjila epitelne ćelije, pomaže da se osloboditi strija i čine kožu glatkom.

load...

To je vrlo efikasna za zatezanje kože – piling. Da biste to učinili, morat ćete ribati da uklanjanjem mrtvih stanica kože, utiče na njenu regeneraciju. I povećava cirkulaciju krvi u površna tkiva, zbog čvrstih čestica, iritira površini kože. Piling se može kupiti u trgovini ili napraviti svoj vlastiti:

Uzmite malo gela za tuširanje i miješati ga sa kašiku grube šećera. Piling kože je bolje početi sa kukovima, a zatim prešli na želucu, masirajući kožu kružnim pokretima. Pilinga se provodi u trajanju od 5 minuta, nakon čega je ostatke isprati sa toplom vodom za ribanje.

Masaža

Nemoguće je zategnuti kožu nakon mršavljenja bez pomoći masaža, koja pomaže da se ubrza metabolizam i povećavaju elastičnost kože.

Evo dva od najefikasnijih masaža koje možete izvoditi sami:

  • Med – med se uzima u malim dozama i uz pomoć prstiju, uz malo truda se utrljava u problematična područja. Vrijeme je za svako područje od oko 2-3 minuta. Bolji učinak, ovaj postupak pomaže da se postigne, ako se radi u kadi ili sauni. Nakon završetka ostataka masaža med se isprati sa toplom vodom.
  • Ubrao – stvara svetlost peckanje u problematičnim područjima za 10-15 minuta.
load...

Takvi masaže pomoći kako zategnuti kožu nakon gubitka težine, a čine ga više glatko i delikatan.

Fizička aktivnost

Ne može učiniti s kožom vraća u normalu i bez fizičkog napora. Može biti nekoliko puta nedeljno, idem u teretanu ili rade vježbe kod kuće za 30-40 minuta dnevno 2-3 puta tjedno. I idealno – barem jednostavno punjenje svakog jutra.

  • ojačati ruke

Za ovu vježbu trebat će vam par bučica težine 1,5 kg.

Početne pozicije – ruke na nivou grudi, koljena savijena. Na izdisaju, soj ruku pod ruku, na dah – okupiti. Ponovite 10 puta u tri seta.

  • preuzimanjem press

Pripremite prostirku vježbe u ležećem položaju. Čiste ruke iza glave, savijte noge u koljenima. Na izdisaju, podignite tijelo se na inspiraciju – izostavljen. Prva se 3 seta od 10 puta, iz dana u dan sve veći broj ponavljanja 5.

  • Oblik kuka

Dobra vježba za jačanje mišića i bedra kože. Ležeći na strani, maksimalni lift jednom nogom i zadržavaju u tom položaju nekoliko sekundi. Ponovite 10 puta moguće. Zatim okrenite na drugu stranu i učiniti identične vježbe za drugu nogu.

Pomoć riješi ekstra “nabora” zanimanje za oblikovanje ili ritmički vrste plesa. Glavna stvar koja je puno kretanja, a oni su izvedeni na brzim tempom.

  • tretmana voda

Nakon buđenja i prije odlaska u krevet, treba uzeti kontrast tuš. Ovaj postupak povećava cirkulaciju krvi u koži i zaglađuje gornjim slojevima kože.

Dobar način kako da zategnuti kožu nakon mršavljenja je da se vruće kupke. Visoka temperatura vode pruža navalu krvi u kožu, čineći ga podatnom i zdrav. Samo topla voda olakšava otvaranje pora i uklanjanje prljavštine i prašine sa površine i dublje slojeve kože. Uzmi topla kupka preporučuje se najmanje 2 puta tjedno. U vodi možete dodati kamilice ili uzastopno, oni pomažu u smanjenju umora i iritacije.

Dakle, jesti pravilno, čineći piling, masaža, radi fizičke aktivnosti i sporta, kao i uzimanje kontrast tuš i vruće čabar, vi ćete u kratkom vremenskom periodu će biti u stanju da obnovi kože i značajno poboljšati svoj izgled. Ćete se osjećati sigurni ni u kupaćem kostimu na plaži!