Kakvu odjeću kupiti novorođenče?Kupovinu odjeće za novorođenče daje mame puno zabave. Ali previše zanositi kupnje ove divne veschichek ne prati – deca odrastaju brzo i previše garderobe jedna veličina za prvi period života da ne treba. U principu, u prvoj godini života djeteta može se podijeliti u tri faze, od kojih svaki odgovara određenu veličinu odjeće. Prva faza – je period od rođenja do tri mjeseca, u drugoj fazi – od tri mjeseca do šest mjeseci, treću fazu – od šest mjeseci do godinu dana.

Za prvi period života beba vrlo malo habanje. On će značajno rasti u tri mjeseca, tako da će vrlo brzo postati malo dijete. To znači da je poželjno da kupite stvari koje će biti stavljen na bebu do otprilike sedam mjeseci. Oni bi trebali biti toplo, kao u prvim tjednima života bebe su izuzetno osjetljive na hladnoću i promjene temperature. I bez obzira na zimu ili ljeto dijete rođeno – topla vunena odjeća će mu trebati na bilo koji način.

load...

Cook trebate prostrani posteljina. To je pogodan i za bebu i za mamu. Tkanina odjeće treba da bude mekana i tanka, kao što je vrlo delikatna kože bebe i ne može biti uznemiravan. Možete napraviti jednostavan potkošulje bez šavova ispod ruke polovni tkiva, i toplo povezati s vrlo fino predivo.

Od prsluka i pelene izrađene od sintetičkih tkanina treba tretirati s oprezom – ponekad te uzrok tkiva u iritaciju bebe kože.

Baby odjeća treba biti lako nositi – djeca su vrlo osjetljivi na infekcije, tako da oni moraju biti u besprijekorno čistom okruženju.

To je neprikladno da steknu prvu polovinu preskupo odjeću. Deca u ovom periodu puno sna, i obavezni su, prije svega, čisto odjevnih predmeta. Lijepa i skupe haljine dijete u ovom trenutku ništa – od često pranje oni brzo gube elegantan izgled. Odgodi njihovu kupovinu kasnije.

load...

Posljednje, ali ne i najmanje važno izbor odjeće vrijedi i sigurnosti novorođenčeta. Ne možete kupiti prsluke s trakama vezati na vratu – dijete ih može zategnuti, a to je neprihvatljivo. Osim toga, nositi majice moraju rezati leđa, a miris na poleđini je bolje napraviti dovoljno velik.

Novorođenče za prva tri mjeseca će trebati osam do dvanaest tanke raspashonok, 4-6 flanela ili flanela bluze s dugim rukavima, 4-6 parova klizači različitih veličina, pet ili šest pari flanela ili flanela pelene, 2-3 tanka haube ili dva ili tri šal dva toplo pletene kape, cipelice mekane pređe. Osim toga, beba će biti potrebno dvadeset i dva sloja gaze pelene veličine ne manje od 60-65 centimetara, od osam do deset veličine metar tanke pelene po metru i tri, èetiri portikle. Zimske rukavice treba biti spreman.

Obući bebu možete dodati tanak šal – to je praktična, i da koriste takve šal može biti prilično često. A dijete može biti umotan u njega, obavljanje kupatilu kuće u prevozu ili uzimanje od krevetac u naručju.

Vremenom, ova lista se može dodati odjeća košulje i veliki klizači. Čist i ispeglan za bebe treba čuvati odvojeno od odraslih odjeće.

load...

Kada se beba počinje da puzi, odjeću za njega je postao, u skladu sa željama. Ali u ovom slučaju, ona mora ispuniti određene uvjete. To je, prije svega, olakšati oblačenja, koji se sastoji u slobodnoj glave i vrata širokog okovratnika i velikim rukavima. Takva odjeća je ne samo pogodan kada je opremljen, ali ne ograničava kretanje djeteta, što mu je omogućilo da se slobodno kreću.

Osim toga, za bebe treba ušivenim od izdržljivog materijala. Onda se može sa sigurnošću se često peru. To najbolje je kupiti hlače s lyamochki ili kombinezon – oni zatvoriti trbuščić djeteta. Njegov nosive plete, džemperi i bluze, takođe, treba da bude dovoljno dugo.