Kao što je u aparat za kavu na kafu?Sadržaj:

Kafa – najbolji prijatelj iskren službenika i romantičnih pjesnika, mladi studenti i ozbiljne poslovne žene. On oživljava, liječi, daje inspiraciju. Dakle, on je uvijek radost znati kako napraviti kafu u aparat za kavu, i pridržavaju se dva osnovna pravila:

  1. Kafa nikada ne treba kuhati.
  2. Koristite samo visoke kvalitete, svježe i meke vode, filtrira ili u boci. Ovo ne samo da će poboljšati okus čudesne piće, ali i produžiti vijek trajanja aparata za kafu, štiteći ga od kamenca.
load...

Što se tiče odluka kafu, oni su kap po kap, gejzir, rogača i kapsule. Ovisno o vrsti i različite metode kuhanja.
Povratak na sadržaj

Kapi i gejzira

Metoda je opisano u nastavku, za skroman, ali ne bez zasluga kap po kap coffeemakers. Pripremljen uz pomoć piće ima blagi i nježan okus, kao čitav osnovi se talože na filteru.

Prvi korak je umetnuti u aparat za kavu za jednokratnu filter, što je zgodno jer se nakon upotrebe jednostavno bačen zajedno sa osnovama. Ako je vaš omiljeni je opremljen za višekratnu upotrebu filtera, ništa neće biti potrebno da ubacite. Nakon svake upotrebe, potreban vam je dobar za pranje sa najlon filter mreže. Ako ste zaboravili ovo, tokom vremena, kafa može steći neprijatan užeglo ukus.

Onda 10-15 sekundi smalyvaem električni kafa u kafe i dobiti sredina. On sipa u filter po stopi od 1-2 žličice po kup, ovisno o jačini piće, želite doći do izlaza. Zatim, rezervoar se puni sa hladnom čistom vodom. Kada mjerenje njihov iznos može biti vođen oznake na rezervoaru ili jednostavno sipati vodu iz čaše iz koje će piti. Nakon zatvaranja kontejnera, pritisnuti dugme Start i pričekajte dok tečnost prestane kaplje, nakon čega igre pari čaše pića ili šalice. Ako kafa ne automatski isključiti, ne zaboravite da pritisnete tipku za isključivanje.

load...

Drugi čest tip za kavu kod kuće – gejzir. Pogledajte ovih odluka kave su vrlo elegantno i pogled na stari lonci kafu. Proces uključuje punjenje spremnika za kuhanje dna vode i punjenje kafu srednje ili grubo brušenje (5-7 sekundi električni kafa) u filteru. Coffee, odlaska na spavanje ne treba zabijanju, inače može da pokvari ukus piće. Tea nalazi se na plamenik uključen ili ako je na struju. Spreman piće ulazi u gornji rezervoar. To je važno kako bi bili sigurni da kafa ne provri. Pravi znalci tvrde da kafa pivo u gejzir aparat za kavu, u ukus nešto veća od one koja se dobije u kapanje. Glavni nedostatak gejzir kava makeri – nakon svake upotrebe, ona će se morati rastaviti i temeljito očistiti sa toplom vodom i deterdžentom.


Povratak na sadržaj

Trube i kapsule

Što se tiče kava makeri rogača, tu je i kvalitet piće ovisi o samljeti. Ako volite kafu jači, onda uzeti fino brušenje (20-25 sekundi u električni kafe), ako nije previše jak, srednji ili gruba. Rog bi trebao biti metal, kao slaba piće dobiti pomoću plastične rog. Kada loše kretanja plastične rog može pretjerano pregrijavanja i aparat za kavu će steći plastike ukus.

Drugi fundamentalni tačka – potrebu da se pravilno stisnuti kafu rog. Ako se pritisne prejako, kafa će biti previše jak i gorak. Ako nije dovoljno, a piće će biti neukusno i vodenasta. Sasvim je moguće učiniti to uz pomoć uobičajenih plastična žličica ili tolkushkoy, ali istinito gurmani preporučuje kupnju Vibro – poseban alat za prešanje, koji se koristi od strane profesionalnih barista. Prije nego što se postigne savršenstvo u umetnosti ramming moraju biti obučeni. Ali onda ćete biti u mogućnosti da uče prijateljima i obitelji kako pravilno pripremu kave u aparat za kavu.

load...

Zbijenog kafe u rog, jednostavno ga ubacite u aparat za kafu, okrenite ručicu, i pola minuta kasnije uživati ​​u jaku kafu. Nakon upotrebe, rog je imperativ da isperite toplom vodom.

Nosioci odluka kava kapsule jednostavno ubacite u posebnu posudu hermetički zatvoren aluminija kapsula sa zbijenom kafu i kliknite. Uređaj će učiniti sama ostatak posla. Minut kasnije, će biti spreman kaznu piće svoj omiljeni sorte – espresso, cappuccino, macchiato, sa ili bez kofeina, vanilije, karamela ili drugih aditiva. Ono što je najvažnije – ne zaboravite da prethodno kupiti kapsula je pogodan za vaš uređaj kao redovni mljevenu kavu ne može se koristiti za kavu ovog tipa. Ali u ovom slučaju ne moraju da peru, osim što je ispiranje kup.


Povratak na sadržaj

Alternativni način

Rizik da kvalitet pauza za kafu eminentnih proizvođača, sasvim mali, međutim, ne može se isključiti. Iznenada i nevezano ne ide bez kup spasenja okrepljujući napitak, preporučuje se s aparatom za kavu da kupi Turk, inače nazivaju loncima.  Kafu u Turku nije teško, neophodno je da se vide samo djelić strpljenja i nekoliko minuta nije se udalji od ploče.

Kafa je vrlo fino brušenje (25-30 sekundi električni kafa) sipa u Turčina, zajedno sa šećerom i začinima (po ukusu), a ona Turk stavio na srednjoj temperaturi i zagrijava. Nakon minut ispunite čistom, hladnom vodom, a ne do vrha, a oko tri četvrtine, a zatim promiješati i oprezni na kafu ne kuhati i nije pobegla. Čim kožu, brzo skidanje Turčin od vrućine, sačekajte da se pjena slegne, Turk vratiti. Ponovite 2-3 puta od tada. Dajemo kafu napitkom nekoliko minuta i sipa u male čaše. Ako vam se ne sviđa pjena, možete ga ukloniti, ili, naprotiv, pažljivo i promišljeno da prođe u čašu.

Takve ukusne kave sa kriškom limuna, što je pad od pića ili poznati iz sovjetske ere legendarnog Riga Black Balsam. A bronze, bakra ili keramike Turk će izgledati u kuhinji jednako divno kao najmoderniji kafu.