Kazan – grad sa tisućljetnom poviješćuSadržaj:

Do Kazan ovog ljeta privukao je pažnju predstavnika država iz cijelog svijeta. Iako znamenitosti Kazanj prije privlačenje turista, ove godine je bio pravi nalet posjetitelja. City – glavni Univerzijade 2016 – postao je skoro 3 tjedna koncentracija velikog broja sportaša, navijača, novinara i entuzijasta.

load...

Za ovaj događaj, mnogi sportski objekti su izgrađeni u Kazan, a među njima glavni an_4 – Kazan Arena, koja je bila mjesto za ceremonije otvaranja i zatvaranja Univerzijade. Osim sportskih događaja, posjetitelje grada imali su priliku vidjeti glavne znamenitosti Kazan, Kul-Sharif džamija, Blagovijesti Katedrala, Kazan Kremlin, cirkus, i mnogi drugi. Dr. Ovaj grad, kao najstariji u našoj zemlji, svake godine privlači tisuće turista iz Serbtskih i od stranih gradova.


Povratak na sadržaj

Glavna oblast Kazanj

Millennium Square je najveći u veličini u gradu i ujedno jedan od najvećih trgova i svijeta. Grad za mnoge počinje ovaj prizor, i nalazi se na površini objekata odavno je zaštitni znak grada. Ako dođete u Kazan u vozu, od vas će se tražiti da ispune Millennium trgu. Njegova veličina je impresivna – skoro 100 hiljada metara kvadratnih. M. To je centralni an_4 Kazan. Kolovoza će omogućiti turistima da se u autobusima, trolejbusima, pa čak i na metro. Vrtova, travnjaka, naišao usput će učiniti Vaše putovanje nezaboravnim.

Područje je otvoren 2002. Godine. U tom smislu, to je nekoliko rez Bauman ulice i New Kremlja, kao i nositi malim zgradama i niskogradnje. U početku, područje je bilo pod nazivom sajma, a kasnije (2005.) je preimenovan u čast proslave hiljadugodišnje godišnjice tog grada tada rekao. Millennium Square je uvijek postaje glavni mjesto za najvažnije događaje i aktivnosti. Tako je godišnja proslava Dana Republike, Dan grada i Dan pobede prolazi ispred an_4a. U novogodišnje praznike su izloženi veliki božićno drvce. Da bi sve bilo kao što je moguće udobnije tribina su postavljene po bini, stoji i još mnogo toga. Ostatak vremena, kada ne postoji potreba da se drži proslave na trgu su raspoređeni u vožnji kurseva.

load...


Povratak na sadržaj

Kazan Kremlin – centar Vlade Republike

Na trgu se nadovezuje Kazan Kremlin, koji je 2005. Bio uključen u UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine. To je čitav kompleks arhitektonskih atrakcija Republike Tatarstan. Nema pisanih dokaza, kada je osnovana od strane Kremlja ne postoji.

Međutim, već dugi niz godina postoji zvanična verzija prema kojoj je grad Kazanj je osnovana početkom X stoljeća.

Možda je u ovom trenutku je početak i izgradnja Kremlja. Otprilike u isto razdoblje datira iz formiranja bugarske kneževine, koja se nalazi u sjevernom dijelu današnje teritorije Kremlja.

load...

U roku od nekoliko godina, ona je nekoliko puta bio pod opsadom Tatara i u 1240, kada je Batu Kan zauzeli kneževinu postala dio Zlatne Horde. Nakon Horde provalio u području sa 1445 na 1552 je postojala Khanate Kazan. To je bio pod vlašću Zlatne Horde hana, od kojih je prvi bio Ulu-Muhammed. On je pogubljen bugarskog princa i ponovo počeo da se održi sistem prikupljanja danak iz jedne kneževine. 1552., Ivan Grozni je bio u stanju da uhvate Khanate Kazana i cijeli dvorac je bio u ruševinama. Kako bi se rekonstruirati grad, Ivan Grozni je doveo iz e arhitekata, među kojima su bili oni koji su se bavili izgradnjom Sv Vasiliya Blazhennogo. Ali čak iu dijelu zidina i kula u Kremlju 16. Stoljeća i dalje se sastojala od drvenih materijala. Tek u 17. Stoljeću sve zgrade Kremlja su obnovljene i počeo u kamen.

Nakon Khanate pripojena Kremlj nije postao toliko važan u smislu obrambenih struktura, ali je počeo da obavlja i druge, političke, i postao administrativno središte pokrajine Kazanj. Ali je preživio za kratko vrijeme, 1773. Godine za vrijeme ustanka Emelyana Pugacheva Kazan Kremlin je ponovo postala vojnu funkciju tvrđave. I za neko vrijeme u jednom od kazamata Kremlja zadržao Emelyan Pugachev poslati su pogubljeni. Od 1774 je počeo plana implementacije za urbani razvoj Kazanj i oko Kremlja počela rasti nove kuće, ulice. Postepeno formirali veliki grad.

Tokom Napoleonovih ratova u Kremlju, postrojenje je smješten na žetvu oružje i njihove popravke. XX vek je prilično tragičan u istoriji Kazan Kremlin. U godinama kada je cijelu zemlju izvršena anti-vjerske aktivnosti, većina tornjeva, crkava, zvonika i crkve su uništene. Ikona, ikonostas i druge vjerske relikvije su izgubljeni. Ali u šezdesetih godina prošlog stoljeća, u organizaciji obnove radionica Republike Tatarstan, koji, zahvaljujući arheološka iskopavanja i istraživanja Kremlja od 1917. Godine, ostvario je značajne rezultate. Od 1992. Godine, Kremlj je postao sjedište formirana u vrijeme Republike Tatarstan.


Povratak na sadržaj

Kul-Sharif Mosque – kult centar Kazan muslimana

Džamije, uništeno kada je grad bio upali Ivan Grozni, ne može biti ponovo oživljena, da biste postali veliki vjerski centar regije muslimanskih Volge. Samo je počela njegova izgradnja 1996. Godine, koji je trajao 9 godina. Ona je dobio ime u čast posljednje imama stare džamije – Kul-Sharif. On je bio među ljudima, braneći tvrđavu i poginuli braneći njihov grad. Džamija je otvorena i za hiljadugodišnje godišnjice Kazan. Gradnja trajala oko 400 milijuna rubalja, koji su prikupljeni zahvaljujući donacijama pojedinaca i organizacija. Džamija može istovremeno smjestiti gotovo godinu i pol tisuća ljudi, a područje na kojem se nalazi, dizajniran za 10 tisuća ljudi. Usput, unutar džamije možete vidjeti popis ljudi koji su dali doprinos u procesu izgradnje džamije.

Arhitektonske karakteristike Kul Sharif dopustiti da odražava sve karakteristike muslimanske vjeroispovijesti. Oko džamije ima 4 minareta visine od gotovo 60 metara. Centralna kupola podsjeća neke detalje “Kazan cap”, koji je prema nekim je kruna Kazan hana, odveden Ivanom Groznym u blizini, a sada izlagao na Armory. Svaki detalj džamije ima istoriju. Na primjer, mramora i granita su ovdje dovedeni iz Urala, a unutra je ojačan izuzetno lepa luster, kreiran na posebnim projektima u Češkoj. Tepisi su i poklone od Vlade Irana. Zgrada je uvijek privlači turiste, au večernjim satima i noću krasi grad sa svoja svetla.


Povratak na sadržaj

Central Stadium Kazanj

Stadiona, koji je dom fudbalski tim “Rubin” u Republici Tatarstan, puštena je u rad u šezdesetih godina prošlog stoljeća i prvobitno nosio naziv “Central stadium nazvana po VI Uljanov-Lenjin”. Na otvaranju fudbalskog kluba “Iskra” je u Kazan, koji je u svojoj prvoj utakmici na domaćem an_4u, osvojio pobjedu drobljenje nad tim grada Rostov-Ural “Metalurg”. Tih godina na an_4u mogao držati 30.000 gledalaca, a danas ima nešto manje od 28 hiljada.

Do Univerzijade an_4 je preuređena oko njega postoje i dodatni parking mjesta za automobile au septembru je kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo 2017. Godine je održao i između timova i Luksemburga. Stadion je stalno održava u okviru igre nogometnog prvenstva, Lige prvaka i, naravno, atletske takmičenja različitim nivoima. Unutarnji dio an_4a je nekoliko objekata, uključujući: svlačionice za sportaše i administrativne urede, shopping arkade i ureda, sobe za doping kontrolu, tehnologije radnji parkingu posluživanja.


Povratak na sadržaj

Kazan State Circus – leteći tanjur

Kazan – grad koji ima više od jednog veka cirkus života. Prvi cirkus je ovdje organizovan braća Nikitin 1890. Godine. Savremeni objekat cirkus je izgrađena 1967. Godine i sadrži više od 2 milijuna gledatelja. Kada je cirkus organizovan dječji cirkus školu i muzej cirkus. U školi učili disciplina kao što su clowning, žongliranje, akrobatika, koreografiju, gimnastiku, žongliranje i još mnogo toga.

Nastavnici u ovoj školi su Poštovani master sporta i zaslužila Artist TH Federacije i Republike Tatarstan. Tatar cirkus grupe za nekoliko godina bio smatran najboljim cirkus trupe zemlji. Tu su i dalje ulaze u arenu najeminentnijih umjetnika cirkusa žanra. Dakle, za vrijeme Univerzijade (jun-jul 2016. Godine), sa svojim programom ovdje djelovao braća Cirkus Zapashny.


Povratak na sadržaj

Kulturni i zabavni centar “Piramida”

Na leteći tanjur cirkus ne završava znamenitosti Kazanj, koji su originalni izgled. Dakle, gotovo nasuprot glavnog an_4a, možete razmišlja o najneobičniji arhitektonski eksponat – piramide. To je jedinstvena struktura u našoj zemlji i najveći u zabavni centar Volge. Iako su tokom i nakon njegove izgradnje, mnogi građani i istaknute javne ličnosti su protestovali i negativne emocije kao odgovor na tekući projekt.

Po njihovom mišljenju, ovo je vrlo neorganichno an_6 uklapa u istorijske ansambl u centru grada, sa svojim drevnim Kremlj zidinama i kulama. Ali oni koji imaju pozitivan stav prema novim izgradnji u povijesnom dijelu grada, a opet većina, i oni su, naprotiv, su slične motive u piramidi i Spaski toranj na jednoj strani i to je u cirkusu – s druge strane.

Piramida obavlja nekoliko važnih funkcija javnih i državnih. To je domaćin sve vrste sastanaka i samita, ima mnogo važnih komisije, ne samo nacionalni i državni, ali i svjetske klase. Na primjer, tu je mjesto na samitu islamskih Business, Svjetski kongres Tatara. Osim ovih mjera, an_6 i Serbtskie organizovan međunarodnim festivalima i takmičenjima (bilijar, bodybuilding, fitness). U ovoj zgradi su koncentrirane i drugih rekreativnih i zabavnih sadržaja noćni klub, kozmetički salon, restoran, caffe bar, i drugim organizacijama kao orijentaciju. Nedaleko od kompleksa je hotel s pet zvjezdica “Mirage”, koja je u svakom trenutku spreman da primi sve goste koji su došli da učestvuju u nekim aktivnostima u organizaciji “Piramida”.


Povratak na sadržaj

Pješačke ulice od povijesnog centra Kazanj

Bauman Street je jedan od glavnih an_7, koji grad može biti ponosna na desni. Postoji veliki broj arhitektonskih spomenika, koji su posvećeni povijesti grada i pojedincima koji su na bilo koji način povezani s njim. Ova an_7 je najstariji, koji se nalazi na teritoriji Kazan, au vremenima Kazanj Khanate, zvao se nogajski ulici. Nakon što je Kremlj zidovi su bili uništeni u oluji Ivanom Groznym, an_7 je preimenovan. To je prvi put imenovan Prolomnaya i kasnije Big Prolomnaya. I tek je 1930. Godine odlučeno je da se dati ime revolucionarni Bauman an_7 – rodom iz Kazanja.

Godine 1986. Na ulici je pješački samo, i prije i poslije tog vremena su sprovedene aktivne mjere za njeno poboljšanje. U obliku u kojem je moguće da se to sada gledati, to je bilo početkom devedesetih godina dvadesetog stoljeća. Možete doći do ulice metro (stanica se nalazi na kraju i početku ulice – “Trg Tukai” i “Kremlj”, respektivno). Čak možete ga dobiti direktno od Trga Tukai, koje možete dobiti na kolica ili autobusom, kao i okolnim an_7ma. Bauman Street je najviše gužve u bilo koje doba godine i u bilo koje doba dana, pa čak i noću. Postoje mnogi restorani, kafići, trgovački nadstrešnice.

Na raznim mjestima na an_7ma s vremena na vrijeme se može vidjeti predstave mladih glumaca, muzičara, zaradio svoj prvi autorskih prava. Na određenoj udaljenosti jedni od drugih, možete pronaći veliki broj malih fontane i skulpture koje zadivljuju svaki put svoju publiku. Među njima, nalazi se spomenik Chaliapin, spomenik treneru Katarina II, spomenik Kazanj mačka. Nosač je replika vozilo koje isporučuje carice u Kazan 1767..

Mačka skulptura reproducira one mačke koje Catherine je Zimski dvorac da bi se oni love miševe u Zimski dvorac. Na kraju ulice nalaze se an_7 sat, stvorena u arapskom stilu, a sastav “Nula kilometar Kazan”, što ukazuje na udaljenost do e, u New York, na Sjeverni pol. Hodajući kroz ovaj istorijski gradić, možete upoznati sa nacionalnim Tatarstan zvijezde: postoji Avenija zvijezda, slična onoj koja se nalazi u Hollywoodu.

Bronzana statua velikog pjevač Fedoru Shalyapinu Serbtskomu je osnovana 1998. Godine. Nalazi se u katedrali Bogojavljenja, u kojoj je kršten glumca i. Sastav “opisuje” odstupanje od Chaliapin i svoj oproštaj rodnom Kazan 1922. Godine. Ovaj spomenik je prvi u svijetu posvećen veliki umetnici. Ovo nije jedini način da se oda počast i prepoznavanje stanovnici Kazanj talenta svog zemljaka. Svake godine tu je festival dobio ime po Chaliapin, što omogućava sve ljubitelje glazbe da se okupe i uživati ​​u klasičnoj program.