Klistir sa jabukovog sirćeta: tajne odlično zdravljeSadržaj:

Jabukovo sirće – je jedinstven i izvanredan proizvod, koji se koristi ne samo za kuhanje raznih jela, ali i za liječenje mnogih ozbiljnih bolesti. Također, ovu supstancu je rasprostranjena u kozmetici, jer je neophodno za održavanje ljepotu i mladost organizma.

load...

Međutim, određena pravila moraju biti strogo poštovati prilikom korišćenja jabukovog sirćeta. Dakle, prije svega, morate jasno definirati za sebe u svrhu proizvoda. Na kraju krajeva, ako počnete da ga koristite svuda, to je puna s ozbiljnim posljedicama.

Se jednom za svagda: potrebno je slijediti recept tačno. Ako, na primjer, koristite manji iznos nego što je potrebno, onda rezultat neće imati. Ako je više, onda vaše stanje samo će se pogoršati. Dakle, najvažnija stvar – poštovanje doze, jer svako odstupanje od prihvatljivih standarda moglo dovesti do neželjenih efekata od jednostavnih alergije do teških trovanja čitavog organizma.

Kako je prirodni jabučni ocat

Da biste izbjegli takve probleme, važno je znati što je jabučni ocat. Na osnovu naziv proizvoda, sigurno svaki od vas pretpostavio da ovo kiseline, koja je proizvedena od prirodnih, koja je u procesu prirodne fermentacije. U prirodi, jabučni ocat se dobija kada se fermentacija reakcija (uključujući kisik i bakterija) počinje u prezrelo voće.

load...

Na početku soka od jabuke je istisnuo, koja već ima hranjiva i ljekovita svojstva. Nakon toga, proces fermentacije počinje u tečnosti. Kada interakciji s kruhom kvasac, koji su dobijeni iz voćni šećer (fruktoza) je izdvojila alkohol, željeni alkohol za proizvodnju tečnih – jabukovače. Dodatno je obogaćena kisikom i octene bakterije kiseline koje su od posebnog reakcije i pretvara se u sadržaj octene kiseline.

Ovo je kako sok od jabuke prolazi kroz nekoliko faza, polako se pretvara u potrebni proizvod. Međutim, on ne samo da zadržava sve vrijedne osobine jabuke, ali i obogaćena novim elementima koristan trag i organske kiseline (octena, jabučna, limunska, oksalna, octena, itd).

Sirće je veoma važno za tijelo ljepšeg spola, jer je uz njenu pomoć stimulišu metabolizam i razgrađuju masti i ugljikohidrata. Korištenje ovog prirodnog proizvoda u umjerenim koncentracijama i doze nisu u stanju da povredi ljudsko zdravlje.

Nepravilna ishrana, loše životne sredine i drugih štetnih faktora može dovesti do lošeg rada tijela, tako da je važno da se sprovode redovne čišćenje. Možda je jedan od najboljih sredstava u ovom slučaju je čišćenje klistir sa jabukovog sirćeta.

load...

U nekim slučajevima, stavite čišćenja klistir

  • U različitim zaraznih bolesti, kao i bolesti koje su povezane sa intoksikacije (kao rezultat trovanja organizma proizvoda mikroorganizama). U ovom slučaju, stavi klistir svaki dan, sve dok se simptomi bolesti nisu u potpunosti proći.
  • Kada astma napad. Klistiranje nisu postavljeni više od 3 puta dnevno, do potpune nestanak napada.
  • Na povišenoj temperaturi tijela. Klistir treba staviti do 3 puta dnevno, sve dok se temperatura padne na normalu.
  • Ako zatvor. U ovom slučaju, važno je da se stavi klistir jednom i da ne ulazi u sistem, jer to može dovesti do neke vrste “ovisnosti” tijela. I u budućnosti morate uvijek obavljati djelatnosti čišćenja uz pomoć klistir.
  • Dugotrajne terapije antibioticima.
  • Sa trovanje hranom. Klistir stavio 2-3 puta za redom, to je dobro za čišćenje crijeva.

Kako staviti čišćenja klistir

Prije svega, za čišćenje klistir needed prokuvane vode i jabukovog sirćeta u iznosu od 1 žlice. Litara po litri vode. Što je niža temperatura tekućine, više će iritirati crijeva i poboljšavaju peristaltiku. U ovom slučaju, previše hladne vode može dovesti do spastična kontrakcija koje uzrokuju kašnjenje u pražnjenje želuca. U slučaju anatomskih zatvor, voda klistir bi trebao biti u roku od 20 stepeni. Spastična zatvor klistir temperatura koristiti tople vode ne bi trebala prelaziti 40 stupnjeva. Cool čišćenja klistir treba koristiti s oprezom u ljepšeg spola, koji pate od hronične upale dodataka.

Tako je, tečnost se uvodi pomoću Esmarch Circles – poseban uređaj, koji se sastoji od grijalice (ili tzv točkice), gumene cijevi i set papučica. Za čišćenje klistir uređaj je ispunjen 1 litru vode i jabukovog sirćeta dodao. Kada je šolja ispunjena kiselim octa tečnost, potrebno je otvoriti posebnu slavinu, kroz koje će se protok vode u cijev. To treba fiksirati na visini od oko jednog i pol metra u kupatilu. Važno u ovom slučaju, uloga vaše držanje. To bi trebao biti “Jackknife”. To znači da koljena su samo na dnu, ruke odmara na podu, a karlice se podiže.

Prije postupka vrh mora biti podmazan i anus vazelinom ili masti krema. Dva prsta jedne ruke, potrebno je pritisnuti stražnjice, a drugi za ulazak u tanki dio rektuma za oko 12 centimetara. Važno je da to uradimo, da se ne ošteti ništa. Dakle, prvi tip je umetnuta 4 cm gore i dolje liniju koja povezuje anusa, i pupka, a zatim se okreće.

Kada se uvodi sonda, otvoren ventil, kroz koje voda sama ide u crijevu pod utjecajem gravitacije. To bi trebalo osigurati da se tečnost može se sipa kao sporo kao u crevima. Olakšavaju dovoljno za rukovanje brzinu slavine.

Ako se voda sipa iz klistir nije cela, ali u toku postupka, osećate oštar ili gori bol, a zatim zatvorite slavinu i čekati neko vrijeme: mogu opustiti želuca, protrlja ruku na smeru suprotnom od kazaljke na satu. A kad nelagodnost će nastaviti postupak. Ovi simptomi obično ukazuju na to da je stomak vrlo brzo pod pritiskom. Obrati pažnju! Ako se bol ne nestane, onda odmah treba zaustaviti čišćenje organizma, ako ne i nešto punu količinu vode. U ovom slučaju, klistir treba ponoviti.

U nekim slučajevima, ne možete staviti čišćenja klistir

Čišćenje klistiranje pomoću sirće kontraindicirana za osobe s akutnim, gnojnim i upalnih procesa u anusu (na primjer, kada je krvarenje hemoroida). Također, ne pribjegavaju takvim postupcima, ako patite od bolova u trbuhu nepoznate etiologije (poznat kao akutni abdomen). Uzrok za neuspjeh takvih postupaka može se prethodno prenose crijeva operacije, i trbušnih organa.

Kako izgubiti na težini uz pomoć čišćenja klistir sa jabučni ocat

Danas je akutni problem viška kilograma, jer sigurno svaki predstavnik lepšeg pola želi izgledati tanak i lijepa. Ako mislite o tome, jedemo oko 3 do 5 puta dnevno, a često imaju užinu između doručka, ručka i večere. Ali gdje onda nestaje sve pojeo obroka dnevno?

Nažalost, nisu sva hrana prikazana na prirodan način. Ostaci se akumuliraju u našem stomaku, što dovodi do trovanja organizma. Savršen, i što je najvažnije, prirodni lijek je klistir sa jabučni ocat, koji ne samo da će očistiti tijelo, ali i savršeno nositi s viškom kilograma.

Suština je procedura točno doziranje i pravilno upravljanje tečnosti. Za njegovu pripremu potrebno je uzeti 2 litre prokuvane vode i dodajte 1 žlica prirodnog jabukovog sirćeta. Nakon toga sadržaj se sipa u šolju, a osnovni postupak se izvodi kao što je opisano gore. Kako bi se postigao pozitivan rezultat, jabučni ocat procedure čišćenja ne smije biti više od 1-2 puta tjedno (po mogućnosti u jutarnjim satima) za 3 mjeseca. Pripremite sastojak može biti lako kod kuće.

Kako odabrati i kuhati jabukovog sirćeta kod kuće

Da jabučni ocat je imao samo korisna svojstva i radi uz maksimalnu efikasnost za njegovu pripremu potrebno je koristiti kvalitetne sirovine. Naravno, ako nemate vremena, a liječenje treba sprovesti hitno, onda možete kupiti neophodan sastojak u trgovini. Ali u ovom slučaju važno je znati kako odabrati octa.

Sada se jednom za svagda kao dio kvalitetan proizvod, osim jabučni ocat, bez bilo koje druge komponente moraju se držati. Ako postoje aditiv, što znači da je u potpunosti sintetički. Takva supstanca u svrhu prevencije, a posebno za liječenje se ne može koristiti. Osim toga, u industrijskoj sirće kiselost su mnogo veći od onog koji je pripremljen kod kuće prirodnim fermentacije.

U prirodni proizvod uvijek varira PH4 – pH6. Iako je korištenje takvih sastojaka treba uzeti u obzir visok nivo kiselosti. Zato je za pripremu klistira uzima velike količine vode i minimalnu količinu octa.

Dakle, za pripremu ove komponente je potrebno uzeti zrele jabuke (po mogućnosti čak prezreli ili Windfalls). Najbolje od svega, ako su lične vrt. Voće uzgaja bez upotrebe raznih kemikalija i sintetičkih gnojiva, u trgovine i tržišta ne kupuju u našem vremenu.

Jabuke treba temeljito očistiti i bilo fino usitniti ili zdrobiti u minobacačkom. Rezultirajući mase treba staviti u caklinu tiganju i dodajte šećer po stopi od 1 kg slatkog sorti – 50 g šećera. Ako koristite kisela jabuka, zatim količinu šećera je udvostručen (1 kg – 100 g šećera) za pripremu octa.

Nakon ovog masovnog treba sipati toplu vodu, temperatura koja ne bi trebalo da prelazi 70 stupnjeva. Tečnost treba da pokrije jabuke za 3-4 centimetara. Zatim posudu mora biti stavljen na toplom mestu. Sadržaj mora periodično miješanje (najmanje 2 puta dnevno), tako da se gornji sloj ne osuši.

Nakon 2 tjedna, tečnost treba procijediti kroz gazu, prethodno je isključen u 2-3 slojeva. Onda sipajte u veliku staklenu posudu, na primjer, banka, tako da je do vrha posude nije bilo manje od 5 centimetara. Nakon procesa fermentacije sadržaj će rasti. Ostavite još 2 tjedna. Tokom tog vremena, prirodni jabučni ocat će imati vremena da se u potpunosti pripremiti. Rezultirajući materijal poželjno čuva u staklenim posudama (limenke ili boce) na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi.

Sada znate da je jabučni ocat se koristi ne samo za kuhanje, ali i je odličan proizvod koji čisti tijelo i sprečava razvoj raznih bolesti. Međutim, ne zaboravite da prethodno konsultuje sa svojim lekarom.